POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Guns And Roses

Ligaspelet återupptas efter landslagsuppehållet med täta strider såväl i toppen som i botten av tabellen på programmet.

På The Emirates ska Arsenal försöka ta tag i titelstriden igen efter att ha sladdat betänkligt under mars månad. Man möter ett Blackburn där ny manager-effekten med Steve Kean verkar ha avtagit.

Det är en måste vinna-match för Arsenal. Blackburn å sin sida kan vara nöjda med en poäng.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/premier-league/7944154/Arsenal-v-Blackburn-Rovers-match-preview.html

:::

Arsenal välkomnar tillbaka efter skada spelare som Francesc Fabregas, Robin van Persie, Theo Walcott, Alex Song och Abou Diaby och det är naturligtvis ett positivt besked för Arsene Wengers mannar.

Även om det naturligtvis är oklart om samtliga dessa spelare faktiskt startar mot Blackburn.

Blackburn Rovers skadesituation ser inte fullt så ljus ut med tunga skador på spelare som Vince Grella och David Dunn. Gael Givet är dessutom avstängd till den här matchen.

:::

En diskussionspunkt inför matchen är naturligtvis huruvida Arsene Wenger planerar att låta Jens Lehmann göra full comeback i Arsenals tröja i den här matchen.

Efter att Manuel Almunia gjort ett ödesdigert i förra matchen mot West Brom.

Men Wenger kan knappast ha varit alltför imponerad av Lehmanns insats för Arsenal Reserves senast.

:::

Blackburn är ännu ej helt säkra vad avser nedflyttningsstriden och det ska bli intressant att se med vilken taktik och ambition de planerar genomföra den här matchen.

Helt ofarligt är inte laget – men på förhand ska det här vara tre givna poäng för The Arsenal.

…………………………………………………

”Civil War”

Everton tar emot Aston Villa, en klubb som plågas av interna stridigheter efter det att flera spelare enligt uppgift revolterat mot Gerard Houlliers nya disciplinära regler. Fansen är också sura som ättika efter ett snöpligt cuputtåg och dåliga prestationer därefter.

:::

”Right Next Door To Hell”

Man City måste studsa tillbaka efter den tunga förlusten borta mot Chelsea i senaste omgången inte bara för att hålla tag i lagen framför sig utan också för att hålla Tottenham bakom sig. Men Sunderland är inte en lätt motståndare vilket samtliga topplag fått erfara den här säsongen.

:::

“I Used To Love Her”

The Hawthorns förbereder sig på ett viktigt möte för dem själva i bottenstriden men också för en riktig prestigematch. Roy Hodgson ställs inför sitt första möte med klubben från vilken han så nesligen fick sparken efter endast sex månader på posten. Payback-time?

:::

“Shotgun Blues”

Birmingham måste hitta tillbaka till formen de hade innan Ligacupfinalen mot Arsenal om de ska lyckas hålla sig kvar i Premier League. Mot Bolton har de en god möjlighet att plocka hem tre viktiga poäng. Förra matchen slutade 2-2 efter att Bolton hämtat upp ett tvåmålsunderläge.

:::

”Dust and Bones”

På Britannia Stadium drabbar Stoke samman med formlaget Chelsea som jagar en osannolik titelcomeback. Räkna med att det smäller och att benpipor kolliderar när två fysiskt starka och spelande lag ska kämpa om de tre poängen. Få ligamatcher i vilken Drogba är mer lämpad, men får han spela?

:::

Andra matcher under lördagen är Newcastle vs Wolves samt Wigan vs Tottenham.

Den tidiga lördagsmatchen är West Ham vs Man Utd.

…………………………………………………

En gripande intervju med Paul Gascoigne som kämpat med 15 långa år av alkoholism, men som nu varit nykter i fem månader och förbereder sig på att ge sig ut med ett resande teatersällskap.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/8420286/Paul-Gascoigne-ready-to-tell-the-sobering-truth-after-15-years-as-an-alcoholic.html

Paul Gascoigne måste vara en av den moderna fotbollens stora fotbollspelartragedier.

…………………………………………………

Inför söndagens match mellan Fulham och Blackpool så förväntas Fulhams ägare Mohamed Al Fayed avtäcka den av fansen inte alltför uppskattade statyn av Michael Jackson utanför Craven Cottage.

Ren och skär galenskap så klart. Men Fulhams fans kanske kan glädja sig åt att det är en rätt mild form av galenskap. Apropå galenskaper och engelska klubbägare så har Daily Mail gjort följande sammanställning:

Ken Richardson

När en brand bröt ut på Belle Vue 1996 och orsakade skador till en kostnad om £100k så var Doncaster Rovers med goda skäl upprörda. Men det skulle visa sig vara endast inledningen på eländigheterna.

Det uppdagades att klubbens skumme ordförande Richardson hade anlitat några hantlangare att anlägga branden för att kunna casha in på försäkringen. Men kuppen avslöjades när en av skurkarna genom att glömma kvar sin telefon på brottsplatsen visade sig vara dummare än det nationella genomsnittet.

George Reynolds

Den tidigare fängelsefågeln och sedemera mångmiljonären Reynolds anlände 1999 till Darlington med fagra löften om snar framgång. Några av hans paradprojekt var att paradera runt Faustino Asprilla som klubbens nya stjärnvärvning, vilket bara höll i sig under en kort tid då Asprilla tämligen snabbt meddelade att inget avtal hade skrivit under.

Reynolds satte också igång att bygga en ny arena med kapacitet att ta in 25,000 åskådare för £20m – glatt ignorerandes att klubbens genomsnittliga publiksiffra låg runt 4,000-strecket. 2004 lämnade Reynolds den skuldtyngda klubben och han skulle inom kort åka fast för skatteflykt.

Robert Maxwell

Den ökände mediemogulen var en annan halvt galen ägare som kom på den urbota korkade idén att slå samman ett krisande Oxford United med näraliggande Reading.

Fansen protesterade vildsint, vilket Maxwell såg som en ”bloody disgrace” och han tvingades till sist överge sina planer. Huruvida det föreslagna namnet på den nya klubben bidrog till fansens ilska förtäljer inte historien: ”Thames Valley Royals”.

Delia Smith

Smith hade kanske gjort klokt i att hålla sig till TV-kockeriet då hennes färdigheter snarare handlade om köttbullar än fotbollar. Istället valde hon i mitten av 00-talet att ta över gamla anrika Norwich City.

Att hålla en låg profil var tydligen inte Smiths ambitioner med sitt klubbägande utan hon såg till att omformulera sin image än mer genom att bidra med en tämligen sluddrande truddelutt framför förbryllade fans under halvtid i en match mot Man City 2005.

https://www.youtube.com/watch?v=Z_8JLkwzpd0

Michael Knighton

Mot slutet av 1980-talet så presenterade sig en Knighton in white shining armour för Man Utds fans när han lovade att köpa klubben och föra tillbaka dess guldålder. Fram till dess att det började tvivlas på om han egentligen hade råd med det ambitiösa projektet.

Knighton beslutade sig för ett mindre och kanske mer hanterbart projekt när han istället för Man Utd till sist valde att köpa Carlisle United. Men allt arbete gjordes om intet 1996 när ägaren försäkrade sig om sin status som evigt åtlöje genom att hävda att han sett ett UFO.

…………………………………………………

Hur ska man slå Man Utd? Avram Grant avslöjar här sin topphemliga plan och strategi för hur man ska lyckas med det.

Be Champions!!

Publicerad 2011-04-02 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå