POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Silly Boy

♫♪
Farewell an’ adieu to you fair Spanish ladies,
Farewell an’ adieu to you ladies of Spain,
For we’ve received orders to sail for old England,
An’ hope very shortly to see you again.

Det oändliga äventyret är över för Tottenham som föll ihop som ett mentalt labilt korthus igår kväll på Bernabeu.

Peter Crouch fick något som får kallas något utav säsongens hjärnsläpp när han svarade för två korkade tacklingar på kort tid och fullt naturligt fick syna det röda kortet.

Den första tacklingen var vansinnig och hade kunnat ge ett direkt rött kort. Den andra tacklingen var måhända inte fullt lika farlig men det är en sådan tackling man tamigf-n inte kan göra när man redan har ett gult kort.

Crouch vandrade ut från planen till en spansk serenad av ”Tonto! Tonto! Tonto!”, vilket betyder ungefär korkat, korkat, korkat! Och man kan inte säga något annat än att den spanska publiken träffade huvudet på spiken.

:::

Men detta sagt så var Tottenham ändå aldrig inne i matchen och mitt intryck är att den här matchen hade slutat med Real Madrid-seger oavsett, om än kanske inte med en fyramålsseger.

Tottenham saknade all form av nödvändig disciplin och koncentration på uppgiften den här matchen. Det felade maximalt ända från matchens allra första sekunder.

Och det får betraktas som något av en bitter ironi att det var ett par gamla fiender som framför allt bestraffade dem för det.

Cristiano Ronaldo tryckte dit fyran och de två första gjordes av ingen mindre än Arsenalbekantingen Emmanuel Adebayor – som därmed i praktiken alltså avgjorde den här matchserien.

:::

Och jag ska vara helt uppriktig med att när Adebayor gjorde de där två målen så var det svårt att inte tänka att ”Herregud vad Arsenal hade kunnat behöva en spelare av Adebayors kaliber”.

:::

Det var José Mourinhos sjätte raka seger över ett Harry Redknapp-lett fotbollslag och man får nog också säga att Redknapps taktiska uppställning inför matchen inte direkt hjälpte Tottenham att hitta sina fötter och sin kompassriktning i den här matchen.

En taktisk förlust för honom helt enkelt.

:::

Tottenhams europeiska säsong är nu i praktiken över. De kan vara nöjda med resan hit men de kan knappast vara nöjda med hur resan avslutades, det var inte värdigt ett lag som Tottenham att kapitulera på det där viset.

Den större frågan är nu vartåt det egentligen ska barka för Tottenham?! De löper en stor risk att missa Champions League nästa säsong, om de inte lyckas samla ihop styrkorna igen och avsluta ligasäsongen på ett lika strålande sätt som de gjorde förra året.

Men klarar man av det?

Gör man det inte så vet jag inte när eller ens om vi någonsin får se Tottenham på de stora arenorna i Europa igen.

…………………………………………………

Wayne Rooney har accepterat FA:s anklagelse men överklagat längden på straffet.

FA beslutade först att stänga av Wayne Rooney två matcher för sitt brott mot de mänskliga rättigheterna i lördags. Överklagan från Wayne Rooney och Man Utd betyder att han nu kommer att vara avstängd antingen en match, om han överklagar framgångsrikt, fortsatt två matcher om överklagan avslås, eller tre matcher, om överklagan avslås och bedöms som oseriös, något som däremot anses osannolikt.

https://www.guardian.co.uk/football/2011/apr/05/wayne-rooney-fa-ban-appeal

Reaktionerna efter FA:s banbrytande beslut har minst sagt varit av olika slag. Daily Mail jublar över att deras kampanj har gett resultat och att ”FA till slut har beslutat sig för att dänga regelboken i huvudet på Man Utd”. Vilket är en tämligen talande formulering.

Chelseas manager Carlo Ancelotti ger å andra sidan uttryck för en annan uppfattning: [Obviously the behaviour is not good but when you score a goal. In Italy, nothing happens if a player shouts into a camera. Here, a two-game ban. They are very strong here.”]

Spelarnas fackförbund, Professional Footballers’ Association, beskriver beslutet som ”unprecedented” och att det kan leda till ett farligt prejudikat om domen upprätthålls.

:::

En oberoende panel ska bedöma Wayne Rooneys överklagan och ett beslut förväntas meddelas senast kl 19 idag.

…………………………………………………

The Football League har skrivit på ett nytt TV-avtal som innebär en sänkning av avtalets intäkter med £69m.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/news/8430527/Championship-clubs-could-be-hit-hardest-financially-by-new-TV-deal.html

Reaktionerna har varit blandade. Å ena sidan så är man nöjd att till sist ha skrivit på ett nytt kontrakt om tre år. Å andra sidan så medför avtalet alltså en kostnad för klubbarna.

Framför allt så drabbar det klubbarna i The Championship, som äter upp närmare 80% av kakan. De kommer alltså bli tvungna att reducera sina spelarkostnader.

…………………………………………………

Jag delar upp bloggandet idag så att vi kör den här bloggen först och när kvällen börjar närma sig så kommer en blogg inför kvällens stormatch mellan Chelsea och Man Utd.

Be Champions!!

Publicerad 2011-04-06 kl 09:34

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå