Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Crawley Town, Conference Champions!!

Peter Hyllman

Crawley Town säkrade till sist ligasegern i Blue Square BET Premier eller The Football Conference National. Laget från Sussex kommer att göra sin debut i The Football League nästa säsong efter att man i eftermiddag besegrat Tamworth borta med 3-0.

Crawley Town är obesegrade i ligan efter nyår och även om många hävdar att de har köpt sig sin framgång, så finns där många exempel på att pengar inte garanterar framgång.

Crawley Town blir det första professionella laget att säkra spel i en ny division inför nästa säsong.

:::

Genom segern så gick Crawley Town upp på 94 poäng efter 41 spelade matcher. De ligger därmed 14 poäng före AFC Wimbledon som dock bara har fyra matcher kvar att spela, samt hela 19 poäng före Luton Town som har sex matcher kvar att spela.

I dagens match såväl som under hela den gångna säsongen så var det lagets notoriske målskytt Matt Tubbs som hade en avgörande roll. Det blev två mål för honom idag, och med 33 gjorda mål hittills under säsongen så har han gjort mer än 50% fler mål än sina närmaste konkurrenter i skytteligan.

Annons

:::

The Red Devils, som händelsevis också är Crawley Towns etikett, har vunnit The Conference med hjälp av ett offensivt och konstruktivt spel. Dagens match var inget undantag.

Craig McAllister tvingade fram en utmärkt räddning från The Lambs målvakt Liam Mitchell, innan Tubbs gav gästerna ledningen med en strålande nick bara några få ögonblick senare.

Tubbs var därefter nära vid två tillfällen att dubblera gästernas ledning innan Tamworths Danny Thomas var väldigt nära att kvittera för hemmalaget med en nick strax utanför stolpen.

Crawley fortsatte att pressa på efter halvtidsvilan och efter att ha tvingat Mitchell till ännu en bra räddning så vann Josh Simpson en straff åt gästerna i en duell med Michael Wylde.

Straffen sattes säkert i mål av Tubbs framför 565 tillresta Crawley-fans.

Tubbs missade en utmärkt chans till ett hat-trick när han sköt utanför efter Richard Brodies strålande pass, men Charlie Wassmer satte till sist ändå Crawleys tredje mål, också det på nick efter ett inlägg från Simpson.

Annons

:::

Crawley Towns manager Steve Evans har därmed blivit medlem av en väldigt exklusiv skara managers som vunnit The Football Conference mer än en gång, även om den första segern med Boston United var höljd i kontrovers efter finansiella oegentligheter.

:::

Crawley Town siktar på att avancera högre upp i det engelska ligasystemet och The Football League verkar inte utgöra något stort hot för dem. Steve Evans sade så här i januari: [“We’ve built a squad capable of challenging and we believe the top of the Conference is the top of League Two-stroke-League One.”]

Kommande säsong kommer de få mäta sina krafter i League 2 med gamla kända och stora namn som Bradford City, Oxford United och Crewe Alexandra.

https://www.guardian.co.uk/football/2011/apr/09/crawley-town-football-league-finances

Annons

Be Champions!!

Publicerad 2011-04-09 21:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto