POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

När Champions League blev till Ligacupen för en kväll

Man Utd är på väg till Wembley efter att som väntat med lätthet ha spelat av också returmatchen mot tyska Schalke.

Detta med vad folk kallar för ett ”b-lag”.

Ett b-lag som förvisso ändå innehåller Premier Leagues skytteligaledare, ligans två främsta assistspelare under de två senaste säsongerna, Paul Scholes och Edwin van der Sar – ett b-lag som ändå kostat nära nog £100m mer än Schalkes startelva.

Sådan är styrkan i den europeiska fotbollens topplag nu för tiden. Det lämpar sig inte längre att prata om b-lag.

:::

De som menar att lag som Man Utd och Arsenal med flera nedvärderar Ligacupen och FA-cupen när de spelar sina andra- eller tredjerotationer där fick sig kanske en tankeställare igår.

För i så fall så nedvärderade Ferguson igår kväll Champions League på samma sätt.

Vilket gör att man kanske bör misstänka att andra hänsyn ligger bakom dessa laguttagningar än en kommentar om cupernas betydelse.

:::

I finalen väntar Barcelona som om inte lika enkelt så i alla fall utan några större problem avpolletterade Real Madrid i den andra semifinalen.

I vad som beskrivs som en repris eller i alla fall en rematch av samma final för två år sedan.

Att det är de två bästa lagen som möts tycker jag i alla fall står bortom allt tvivel. Och i den meningen så får man väl säga att Champions League har lyckats den här säsongen.

:::

Vilket svar av Darron Gibson i gårdagens match.

För bara någon vecka sedan fick han stänga ned sitt twitterkonto efter att ha fått utstå abuse av en mobb klentänkta och klentrogna Man Utd-fans.

Igår var han förmodligen tillsammans med Valencia bäst på plan.

:::

Otroligt tröttsamt att höra på röster efter Man Utds matcher mot Schalke som klagar över att Schalke var så dåliga och att de inte ”hörde hemma” i semifinalerna.

De slog ut Valencia och de regerande mästarna Inter – självklart hör de då hemma i Champions Leagues semifinaler.

Det är ett fotbollens gudsförbannade snobberi hela den här idén att storlagen ska ha någon form av födslorätt att befinna sig i semifinalerna och finalen och alla andra lag betraktas som uppstickare som fått platserna till låns.

Fotbollen är meritokratisk, vinnarna står kvar och förlorarna åker ut – det är inte svårare än så.

:::

Har jag fel eller gjorde Anderson lika många mål i gårdagskvällens match som han tidigare har gjort under hela sin tidigare Man Utd-karriär?

:::

Det blir en repris men ändå inte en repris på finalen 2009.

Barca ställs den här gången inför mer utav ett lag i Man Utd och inte som för två år sedan mot ett alldeles för Cristiano Ronaldo-fokuserat Man Utd.

Barcelona är dock ett fantastiskt fotbollslag och förblir favoriter. Men det är en annan och kanske något mer svårsmält utmaning de står inför den här gången.

En sak är dock säker – ska Man Utd alls ha någon chans mot Barcelona i finalen så får de inte kompromissa bort sitt offensiva hot. Det gjorde man får två år sedan och det gick åt pipsvängen.

:::

Ni kommer i alla fall inte höra något prat från den här bloggen inför matchen om filmningar, påverkbara domare och UEFA-förmåner hit och dit.

Fokus bör ligga på fotbollen och på en stor match mellan två lag som respekterar varandra.

Vad som hände i El Classico hände i El Classico, det är en match med tämligen speciella förutsättningar som lagen både formar och formas av – det Barca och Real Madrid jag såg i de matcherna är inte de spanska klubbar jag lärt känna i andra sammanhang.

Och jag ser inget som helst skäl till att betvivla utsedd domares förmåga att kontrollera den kommande Champions League-finalen.

Jag hoppas att jag inte är ensam.

…………………………………………………

Graham Poll sammanfattar några av de mer eller mindre smutsiga knep som klubbar, lag och spelare ägnar sig åt för att påverka domarna i samband med match.

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1381729/Graham-Poll-reveals-secrets-footballs-dark-arts.html

Vissa tricks känns ju mindre fula än andra helt klart – men var i hela friden går gränsen?

…………………………………………………

Telegraph har gjort en statistisk sammanställning över Howard Webbs facit när han dömer Chelsea respektive Man Utd och när han dömer Chelsea vs Man Utd.

Utnämningen har ju betraktats som ”kontroversiell” och diverse konspirationsteorier har ju av naturliga och lätt insedda skäl luftats.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/premier-league/8490553/Howard-Webbs-track-record-when-refereeing-Manchester-United-and-Chelsea.html

Telegraphs slutsats?

[“There is little surprise, then, that the FA have turned to Webb’s apparent and statistical even handedness, with no obvious history of card-heavy refereeing when Webb is in charge of these teams, or evidence for unnatural bias either way.

Which is all pretty disappointing for lovers of photoshopped images of the former policeman – but good news for a fair fight between the two best teams in the land this weekend.”]

…………………………………………………

Kul grej under TV-sändningen igår kväll.

Supportrar på Old Trafford hade vecklat ut ett banér med ett headshot på Fergie och tillhörande text: ”Tartan Born And Red”

En av kameramännen, som på goda grunder misstänks vara scouser, bestämde sig för den här uppkäftiga närbilden.

Be Champions!!

Publicerad 2011-05-05 kl 12:19

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå