POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Suicide Is Painless

Vilken skillnad ett år kan göra.

Vid ungefär den här tidpunkten för rätt precis ett år sedan så befann sig Tottenham i en sällan skådad formtopp och svit av imponerande segrar och man förberedde sig för en avgörande match på City of Manchester Stadium och för vad som skulle bli början på deras stora äventyr.

Optimismen frodades och Harry Redknapp var om inte geniförklarad så nära nog helgonförklarad.

:::

Nu är tonläget helt annorlunda och förra årets optimism har bytts ut mot pessimism.

Förra säsongen gjorde Tottenham supermål efter supermål, den här säsongen släpper Tottenham in spökmål. Förra säsongen gjorde Gomes jätteräddningar på rad, den här säsongen gör han dunderblunder efter dunderblunder. Förra säsongen skadade Gareth Bale motståndarnas försvar, den här säsongen är Gareth Bale skadad.

Det har liksom inte varit Tottenhams år, vilket är svårt att bli klok på givet hur festligt allt var så länge man var kvar i Champions League.

:::

Det märks även på hur Harry Redknapp pratar.

Han som förra säsongen och under första halvan av den här säsongen prisades för sin förmåga att motivera sina spelare ägnar sig just nu mest åt att deppa och att rationalisera lagets misslyckade att behålla sin Champions League-plats.

Inför kvällens match mot Man City har han betonat hur svårt det är att slå sig in bland de fyra, hur hög konkurrensen är och om hur Man City har spenderat och kommer fortsätta spendera enorma summor pengar. Det är alltså inte lätt att vara lilywhite.

Yes, Harry, why don’t we just go away and shoot ourselves?! För ger man bara upp så gör det naturligtvis mindre ont.

Han har naturligtvis rätt i det han säger, men han säger det naturligtvis i lika stort syfte att förklara för omvärlden och för sin uppdragsgivare att han har gjort vad han kunnat, att felet inte är hans utan han är snarare ett offer för omständigheterna.

Och Harry Redknapp vill bli engelsk förbundskapten.

Fundamental attribution error.

Ett välkänt psykologiskt begrepp som ungefär säger att människor tenderar att överskatta sin egen betydelse när saker och ting går bra, men underskatta sin egen betydelse när det går dåligt.

Varför jag nu kom att tänka på det.

:::

För Man City råder ett helt annat läge och de står i början av en vecka som kan bli klubbens största på väldigt många år.

Ikväll har de möjlighet att säkra spel i Champions League nästa säsong, om de vinner mot Tottenham, och bara fyra dagar senare vandrar de ut på Wembley för att spela final i FA-cupen och chans att vinna klubbens första titel på 35 år.

Carlos Tevez rapporteras vara aktuell för spel i båda dessa matcher.

Man City står på kanten till storhet. De ser ljuset, frågan är om de nu vågar ta det sista hoppet?

:::

[”I know people in the right positions there have said ‘well, the one thing we couldn’t offer was Champions League football’. But they tell me they’ve got one or two players signed already who’ll blow your brains out. They aren’t going to stop until they win the championship and even the Champions League, are they?”]

Ett av Harry Redknapps uttalanden.

Det är ju svårt att veta vad Redknapp vet och inte vet. Själv funderar jag mer på i vilken utsträckning det där kan betyda att Man City redan gjort en deal för någon eller några av Tottenhams stjärnor: Bale, van der Vaart, Modric och så vidare.

Särskilt när han följer upp det med det här uttalandet:

[“Players will go where they get the best deals. If they can get more wages elsewhere, they will go elsewhere, that is the top and bottom of it. I haven’t met too many players who say, ‘I’ll come to you for 40 grand-a-week less than I can get somewhere else because I like you’.”]

…………………………………………………

The Guardians galleri med Nigel De Jong.

https://www.guardian.co.uk/football/gallery/2011/may/10/the-gallery-nigel-de-jong

1-4, 7 och 12 tycker jag är riktigt sköna.

…………………………………………………

Luton Town möter ikväll Wrexham i den andra playoff-semifinalen av The Conference Nationals playoff hemma på Kenilworth Road.

Luton vann den första matchen med 3-0 efter mål av Alex Lawless, Claude Gnakpa och Ed Asafu-Adjaye – och man bör därmed tämligen bekvämt kunna nå finalen på City of Manchester Stadium den 21:a maj.

https://www.lutontown.co.uk/page/MatchPreview/0,,10372~2356624,00.html

Luton kan vara på väg tillbaka till The Football League, bara två år efter att man flyttades ned på grund av finansiella oegentligheter och poängavdrag, tre år efter att man spelat i The Championship.

…………………………………………………

Blackburn och Man Utd stöter på varandra tre gånger på väldigt kort tid den här veckan.

Imorgon onsdag spelas den norra playoff-finalen i Premier Reserve League, vinnarna möter Chelsea i den nationella finalen, på fredag spelas finalen i Lancashire Senior Cup och på lördag möts naturligtvis de båda lagen i Premier League.

Blackburn spelar för att vara kvar i Premier League, Man Utd spelar för att vinna Premier League.

Lancashire Senior Cup är en lokal cup för lag i Premier League och The Football League, men där de större klubbarna vanligtvis ställer upp med sina reservlag.

Blackburn är mesta mästare med 17 titlar, före just Man Utd på 13 titlar. Tillsammans har de inför den här finalen vunnit tre av de fyra senaste upplagorna.

Be Champions!!

Publicerad 2011-05-10 kl 17:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå