POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Lancs And Mancs

Blackburn Rovers reserver har ikväll möjligheten att krönas till mästare i den norra divisionen av Premier Reserve League när de klockan åtta ikväll ställs mot Man Utds reserver.

Laget, som leds av Gary Bowyer, avslutade sin ligasäsong med att vinna Grupp B. De möter nu vinnaren av Grupp A i en playoff-final där vinnaren går vidare för att på måndag möta vinnaren av den södra divisionen, Chelsea, i Premier Reserve League-finalen  på Stamford Bridge.

De båda lagen spelade tidigare under säsongen oavgjort 2-2 när de möttes på Leigh Sports Village. Blackburn är hemmalag i den här semifinalen, även om matchen är flyttad till Old Trafford.

:::

Bowyer har tagit samma grupp av spelare som förra säsongen spelade i Blackburns akademilag och flyttat upp dem till reservlaget. Han menar att kvällens match är ett viktigt steg i deras fortsatta utveckling.

[”The fact that it has been switched to Old Trafford is a fantastic experience for everybody involved. The lads have earned the right to actually go and play in one of the greatest stadiums in the country. For the lads who played last year in the Youth Cup that is what we always stressed that it was about, getting them the experience of playing on first team pitches ready for breaking through.”]

Flera av Bowyers spelare har fått sina genombrott och debuterat för a-laget den här säsongen. Försvararen Grant Hanley fick speltid redan förra säsongen och har fortsatt få det den här säsongen. Mittfältaren Jason Lowe debuterade i år tillsammans med vänsteryttern Josh Morris.

:::

Blackburns akademi är en av klubbens stora tillgångar och styrkor vars roll i de nya indiska ägarnas framtidsplaner emellertid är oklar, då den knappast kan bidra med önskad glamour och brand recognition.

Bowyer betraktar sitt reservlags kommande matcher som en form utav skyltfönster.

För Blackburns manager och coachstab som ser vilka spelare som är aktuella att ta steget upp i a-laget. Men också för andra klubbar som är intresserade av att låna spelare.

Vilket Bowyer ser som en viktig del utav spelarnas utveckling.

:::

Blackburn Reserves och Man Utd Reserves stöter på varandra två gånger på tre dagar i och med att de på fredag även ska spela semifinal i Lancashire Senior Cup.

Kvällens match är hur som helst TV-sänd.

:::

De förväntade laguppställningarna:

Blackburn Reserves:
Bunn – Henley, Morris, Lowe, Hanley – Parry, Formica, Potts, Kalinic – Rochina, Aley. Subs: Pearson, Kean, Evans, Hitchcock, Ramm.

Man Utd Reserves:
Amos – Rafael, Vermijl, Brown, Wootton – Gill, Fletcher, Norwood, Obertan – Brady, King. Subs: Cofie, Devlin, Blackett, Petrucci, Ajose.

…………………………………………………

Man City säkrade igår kväll som väntat en plats i Champions League nästa säsong.

Och domaren han väl knappt sätta visslan i munnen för att blåsa av matchen innan de engelska tabloiderna dundrade igång med spekulationer om vilka stjärnor som nu skulle värvas.

Zlatan Ibrahimovic och Francesc Fabregas var väl kanske de tyngsta namnen som slängdes runt.

Sanningen att säga så var väl åtminstone det andra ryktet en rejäl mediasoppa på en spik, det baserades enbart på ett skämtsamt uttalande från Mancini om vad som behövdes för att vinna Premier League.

Men Man City har ju onekligen värvat från Arsenal förr.

:::

Matchen hann knappt heller ta slut innan Rory Smith på Telegraph publicerade följande lätt förvirrade och knappt sammanhängande text om fem punkter som Man City kan ta med sig inför kommande säsong.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/premier-league/8505484/Manchester-City-v-Tottenham-Hotspur-five-things-Roberto-Mancinis-side-learned-against-Spurs.html

Som sagt, inte den bästa texten i världen, men det är ändå en intressant utgångspunkt för diskussion.

…………………………………………………

Returmötet i den andra semifinalen i The Conference Premiers playoff spelas ikväll på Kingsmeadow mellan AFC Wimbledon och Fleetwood Town. AFC har 2-0 att gå på från det första mötet.

Det vinnande laget kommer att möta Luton Town i playoff-finalen den 21:a maj om den sista platsen upp till The Football League och League 2.

Be Champions!!

Publicerad 2011-05-11 kl 18:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå