Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Oh My God, They Killed Kenny!

Peter Hyllman

You bastards!!

Tottenham tog sista chansen till europeiskt cupspel nästa säsong och Liverpools återhämtning under Kenny Dalglish fick ett minst sagt snöpligt slut (?).

För om Tottenham nu vinner sista matchen mot Birmingham så är det de som spelar i Europa League nästa säsong.

Det var anmärkningsvärt nog bara Tottenhams andra seger på 14 matcher. Samtidigt var det Liverpools första ligaförlust på Anfield under 2011.

Och den bistra lärdomen för Liverpool är förmodligen att alla goda saker når sin ände, så alla sviter, och under en lång engelsk ligasäsong så går det upp ibland och ner ibland. Och inget lag är ostoppbart, ej heller Liverpool under Kenny Dalglish.

Annons

:::

Men dagens stora dramatik utspelades på DW Stadium där Wigan under smått otroliga scener vände ett 0-2-underläge under matchens sista halvtimme till seger med 3-2, där sista målet gjordes med mer eller mindre matchens sista spark.

Demba Ba såg ut att bli West Hams hjälte, Charles N’Zogbia blev Wigans hjälte.

Fansen invaderade planen av lycka och scenerna såg ut som att Wigan hade säkrat nytt kontrakt redan nu. Så är dock inte fallet, men nu gav de i alla fall sig själva chansen inför den sista omgången.

:::

Den sista omgången lovar att bli fullständigt nagelbitande äckligt spännande i bottenstriden.

Fem lag är inblandade som vardera måste försöka undvika två kvarvarande nedflyttningsplatser, samtliga lag inom en poäng. Blackburn och Wolves står båda på 40p, de båda lagen möts i sista omgången på Molineux.

Annons

Birmingham, som något ödesdigert förlorade hemma mot Fulham idag med 0-2, står på 39p och möter i sista omgången Tottenham borta som behöver vinna för att säkra Europa League-spel.

Wigan, också de på 39p, möter Stoke borta som inte har något utöver stolthet att spela för. Blackpool, även de på 39p, möter redan klara ligasegrarna Man Utd på Old Trafford – en match som kan sluta mer eller mindre hur som helst.

:::

Tvivelsutan går såväl Blackpool, Wigan som Wolves in i den sista omgången med momentum och med vinden i ryggen – de har genom att vinna sina matcher gett sig själva möjligheten.

Blackburn och Birmingham å andra sidan måste känna att de hade kunnat göra mer för att undvika den här situationen och det bör röra sig en del mörka tankar i deras huvuden.

Något symmetriskt så är det ju just tre “säkra” platser och två nedflyttningsplatser det kämpas om också.

Annons

:::

Arsenal står inte längre att känna igen och de förlorade högst ömkligt hemma mot Aston Villa med 1-2.

:::

Chelsea lyckades i matchens slutsekunder sammanfatta hela sin säsong i ett nötskal och illustrera vad jag sagt om deras slapphänta försvar när de släppte in 2-2-målet mot Newcastle.

Var det måhända Carlo Ancelottis sista match på Stamford Bridge? Jag hoppas inte det.

:::

Avram Grant fick sparken omedelbart efter att det stod klart att West Ham flyttas ned till Championship inför nästa säsong.

Det beslutet borde ha fattats för minst ett halvår sedan.

:::

På annat håll så vann MK Dons första playoff-mötet i League 1 mot Peterborough (!) hemma på stadium:MK med 3-2 efter en svängig match.

Och i skrivande stund leder Stevenage med 2-0 hemma mot Accrington i matchens slutminuter, i League 2:s motsvarighet. Linhem på plats om jag inte missminner mig.

Annons

Be Champions!!

Publicerad 2011-05-15 21:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto