POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Hyllmans hörna - Mental istid

Man kan inte göra en omelett utan att knäcka några ägg. Och en engelsk fotbollssäsong kan inte fullbordas utan att åtminstone ett eller annat sinne knäcks.

Och så här i säsongsavslutningen så är det onekligen bråda dagar – så här är vad vi lärt oss från helgen som gått.

:::

Redknapp’s Crackin’ Up

Tottenhams säsongsavslutning har lämnat delar av klubbens fans med en bitter smak i munnen. Där förra säsongen lovade mycket för framtiden, och där det europeiska äventyret den här säsongen varit en härlig resa, så har Tottenhams kapitulation under våren skapat frustration och till viss del irritation bland klubbens supportrar.

Redknapp gav sig i helgen ut på en blixtrande attack på de supportrar som är kritiska. Idioter kallade han dem, som inte kan något om fotboll och som knappt ens kollar på fotboll. Förväntningarna menar Redknapp är helt orimliga och tillägger att det ju knappast var så att Tottenham spelade i Champions League innan han kom till klubben. Dessutom så flög ju tydligen Tottenham fram innan Gareth Bale blev skadad.

Det här är ju naturligtvis befängt. Även om vi bortser från att det är en helt sanslös attityd att ha gentemot supportrar till klubben. Det är självklart så att när en klubb tar ett steg tillbaka i sin utveckling som Tottenham gjort den här säsongen så uppstår ifrågasättande. Det är både klokt och konstruktivt. Inte heller är det så att Tottenham flög innan Gareth Bale blev skadad. I Europa möjligen, men knappast i ligan.

Skälet till att Tottenham i det här läget av säsongen är borta från fortsatt Champions League-spel är att man har misslyckats vinna en mängd matcher som man spelmässigt och spelarmässigt bara ska vinna, med Gareth Bale på planen eller utan Gareth Bale på planen. Det är denna taktiska eller mentala oförmåga som supportrarna känner frustration över. Ansvaret för denna oförmåga vilar tungt på Redknapp, och det ansvaret kommer inte Redknapp ifrån oavsett hur mycket han huffar och puffar om att supportrarna är idioter som inte har vett att visa honom underdånig tacksamhet.

:::

FA’s Crackin’ Up

FA är ju vanligtvis en tämligen pålitlig organisation när det gäller att producera diverse tragikomiska tossigheter, men den här säsongen har de närmast överträffat sig själva med ett kulsprutesmatter av infekterad idioti. Frågan är om det är den brittiska regeringens granskning av dem som fått dem att helt tappa vettet. Sylten i den här säsongens blåbärsmuffins kom precis innan helgen när FA beslutade sig för att anmäla Alex Ferguson för att ha sagt positiva saker om en domare inför matchen mot Chelsea.

Låt oss bortse från att de därmed vill bestraffa Ferguson för något som mer eller mindre varenda manager gör inför mer eller mindre varenda match, och har gjort så i evigheter ostraffat, den hästen är ändå sönderpiskad. Den stora humorn är naturligtvis att FA den här säsongen har bestraffat Ferguson för att ha sagt negativa saker om domare. De vill bestraffa honom för att ha sagt positiva saker om domare. Och de har bestraffat honom för att inte ha sagt något alls. Stor humor.

Allt detta förmodligen för att de tror att de därmed framstår som ansvarsfulla i den statliga granskarens ögon. Men där slutar inte historien. För samtidigt som de bestraffar Ferguson för att enligt dem ha riktat ogrundade anklagelser mot domare så har de precis själva gått ut och riktat anklagelser om korruption mot FIFA som de inte kan bevisa. Så mycket för att leva som man lär.

:::

Blackburn’s Crackin’ Up

Var det möjligen säsongens taktiskt mest korkade och kostsamma felbeslut vi såg i lördags av Blackburns Steve Kean? Åtminstone det mest riskfyllda. Även om det till en början såg så genialiskt ut, det stod 1-1 och båda lagen hade en poäng de kunde vara väldigt nöjda med. Man Utd passar närmast västtyskt runt bollen i sin egen backlinje och Blackburn ligger i så kallad österrikisk press i syfte att inte ge bollen skrämselhicka. Man spelade ut tiden helt enkelt, inte snyggt men förståeligt.

Kan Blackburn ha känt till att både Blackpool och Wolves var på god väg att vinna sina matcher samtidigt? Har man inte telefoner i Blackburn, inte ens en Old Traffordsk landlina? Blackburn står med sin inspelade poäng nu på 40 poäng, samma poäng som Wolves som man möter borta i sista omgången, och bara en poäng mer än Blackpool och Wigan inför sista omgången. Om Wolves vinner, och ett lag av Wigan och Blackpool vinner sin sista match, så åker Blackburn ur Premier League.

På andra sidan planen hade Blackburn ett nervöst Man Utd, med en orolig backlinje och en målvakt som inte var vid sina sinnens fulla bruk. Varje gång Blackburn försökte pressa så skapade tryck mot Man Utds mål. Läget är att en poäng mindre inte kostar Blackburn särskilt mycket samtidigt som två poäng mer vore guld värda. Varför gick inte Blackburn för segern? Att inte göra det var förmodligen säsongens största felkalkyl.

…………………………………………………

Arsene Wenger slänger fram en rätt intressant idé om att domarna helt enkelt ska utses genom anonym lottdragning 48 timmar innan match.

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1387030/Arsene-Wenger-Choose-referees-secret-ballot-48-hours-game.html

Det skulle onekligen göra slut på en viss del av det onödiga tjafset innan matcherna.

Å andra sidan skulle det förmodligen leda fram till konspiratoriskt tjafs om hur mycket lottdragning det egentligen är fråga om.

Vad tycker ni?

:::

Samtidigt har Arsenal och Arsene Wenger bekräftat att assisterande manager Pat Rice och Englands coolaste glasögon sitter kvar i alla fall en säsong till.

…………………………………………………

West Ham förlorade mot Wigan igår och är därmed klara för nedflyttning till The Championship.

Det är ett hårt slag mot klubben som både befinner sig i finansiellt trångmål redan och som dessutom fick beslutet om Londons OS-arena till sin fördel.

Omedelbart efter slutsignalen igår så fick Avram Grant sparken av West Hams ägare.

Det beslutet borde ha fattats för minst ett halvår sedan. Det syntes tidigt att Grant inte var rätt människa att få ordning på West Ham.

:::

Det kan ta lång tid innan vi ser West Ham i Premier League igen.

Och England kan se fram emot årliga derbyn mellan West Ham och Millwall under nästa säsong.

Millwallfansen som under gårdagens match hyrt ett plan som flög över DW Stadium med texten ”Avram Grant Millwall Legend”.

…………………………………………………

Ikväll spelas den andra playoff-semifinalen i The Championship mellan Swansea och Nottingham Forest, den första matchen slutade 0-0.

Dessutom finalen i Premier Reserve League mellan Chelsea och Blackburn Rovers.

:::

Man Utd har annonserat att de kommer att hålla en titelparad med öppen buss genom staden den 30 maj, främst för att fira det historiska i att ha tagit den historiska 19:e ligatiteln. Klubben svarar därmed på ett önskemål som framförts av en mängd supportrar.

Hur var det nu med inga Man Utd-fans i Manchester?

Be Champions!!

Publicerad 2011-05-16 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå