Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

A Clockwork Orange (ANCELOTTI SPARKAD)

Peter Hyllman

EXTRA: CHELSEA SPARKAR CARLO ANCELOTTI

https://www.guardian.co.uk/football/2011/may/22/carlo-ancelotti-sacked-manager-chelsea

Som väntat så fick Carlo Ancelotti lämna managerposten i Chelsea. Han har varit en lam anka mer eller mindre under hela vårsäsongen vilket naturligtvis förstärktes i och med förlusterna i Champions League och i ligan.

Det är naturligtvis tragiskt på sitt sätt, men det har vi ju dragit i långbänk rätt många gånger redan.

Vad man kan konstatera att om nu Roman Abramovich hade bestämt sig för att sparka Ancelotti så var det väl lika så bra att göra det snabbt och omedelbart. På så vis minimerar man spekulationer samt ger sig själv gott om tid att luftlandsätta en ersättare.

Annons

I den frågan spekulerar The Guardian:

[“The Porto manager, André Villas Boas, has been named early favourite to replace Ancelotti by bookmakers. Guus Hiddink, who took temporary charge of the club in 2009, has been made second favourite while José Mourinho is available at 4/1 along with the Tottenham manager Harry Redknapp.”]

**************

Den sista omgången av Premier League bjöd på mycket dramatik och många svängningar än hit och än dit. Det var en sista omgång helt och hållet höljd i orange – eller i tangerine som Blackpool helst vill beskriva sin färgkarta.

:::

Blackpool visade upp hela sitt register på Old Trafford – alltfrån ett fantastiskt respektlöst och initiativrikt offensivt passningsspel fram till huvudlöst och dumdristigt försvarsspel.

Redan under den första matchminuten fick man en chans av jättekaliber, istället så slarvar man in ett baklängesmål. Man lyckas ändå vända på matchen och på resultatet men, föga förvånande, så klarar man inte av att hålla i sitt övertag, och ett självmål och i övrigt taffligt försvarsspel sänker laget tillbaka till The Championship.

Annons

Jag tycker det är förfärligt synd att Blackpool inte kunde bevisa att det gick att hålla sig kvar i Premier League som nykomling med just en konstruktiv passningsbaserad offensiv. Min förhoppning är att de möjligen kan visa att det i alla fall är möjligt.

Blackpool var värda ett bättre öde – samtidigt måste man beundra deras mod genom hela säsongen att spela efter sina principer. Jämfört med vad i princip alla förväntade sig av dem så har de gjort en säsong som öveträffar alla dessa förväntningar.

:::

Wolves hade bestämt sig för att göra sitt allra bästa för att åka ur Premier League. Åtminstone till en början.

Den första halvleken var ett veritabelt sammanbrott. Samtidigt är det från det läget väldigt imponerande att ändå rycka upp sig i den andra halvleken. När Stephen Hunt reducerar till 2-3 i 87:e minuten så är man alltså ovanför nedflyttningsstrecket på fler gjorda mål än Birmingham.

Annons

Att Birmingham därefter på tilläggstid släpper in 1-2-målet mot Tottenham får det att se mer stabilt ut än vad det var – men större än skillnaden i antal gjorda mål var alltså inte marginalerna.

:::

Tottenham spelar i Europa League nästa säsong – Liverpool gör det inte.

:::

Efter regn kommer solsken

Man Utd reste mästarpokalen för 19:e gången och för 12:e gången under en fantastisk framgångsera som väldigt väl sammanfaller med Premier League-eran.

BBC bjuder på en bra sammanfattning:

https://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/13351862.stm

Det såg nästan, men bara nästan, lite avmätt ut när spelare som Paul Scholes och Ryan Giggs lyfte bucklan, de har ju liksom gjort det förut. Å andra sidan så kontrasterar de ju rätt tydligt mot spelare som Javier Hernandez och Chris Smalling – och Michael Owen.

Annons

Hyllningarna ville inte ta slut i ett Manchester som visade sig från sitt vädermässigt allra mest lynniga humör.

Efter regn kommer solsken. Det beskriver förmodligen inte bara vädret i Manchester idag utan även Man Utds hela säsong.

Stora delar av hösten var idel regn för Man Utd. Resultaten gick inte lagets väg, Wayne Rooney-sagan höll på att lamslå klubben. Men därifrån reste man sig. Det är förmodligen en av de titlar som Man Utd vunnit med de mest komplicerade förutsättningarna.

Och för den bedriften kan man inte nog hylla Alex Ferguson.

:::

Enorm seger av Wigan på Britannia Stadium – men också den typiska segern mot ett lag som inte har något att spela för egentligen. Den enda lilla skillnaden är alltså att de där få procenten vilja som skiljer lagen emellan – annars är det förmodligen Wigan som åker ut ikväll.

Annons

:::

Även enormt imponerande av Blackburn – de var satta under kniven idag men gick ut och helt och hållet körde över Wolves i första halvleken. En riktig styrkedemonstration.

:::

Birmingham åker alltså ner i The Championship – vilket betyder att ett lag från Englands andradivision kommer att spela i Europa League nästa säsong.

Om det inte blir två! – Ihärdiga rykten säger att Blackpool gick förbi Fulham i Premier Leagues fair play-tabell, och i så fall blir det Europa League-spel också på Bloomfield Road nästa säsong.

Nu har jag inte fått det bekräftat ännu – men i så fall så unnar jag verkligen Blackpool det för den här säsongen. De har verkligen lyst upp engelsk fotboll.

:::

MÅLREKORD i Premier League den här säsongen – 1,063 mål gjordes totalt, vilket är tre mål mer än det tidigare rekordet.

Annons

Men det såg mörkt ut efter en kvart idag, inte ett mål på någon arena.

:::

AFC Wimbledon gick i lördags upp i League 2 och i The Football League, för första gången sedan klubben grundades igen 2003.

The Dons vann på straffar efter en intensivt spännande playoff-final mot Luton Town.

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1389446/AFC-Wimbledon-0-Luton-Town-0-aet-4-3-pens–Dons-promoted-Football-League.html

:::

Be Champions!!

Publicerad 2011-05-22 20:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto