POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Hyllmans hörna - Säsongens tio bästa spelare i Premier League

Premier League-säsongen är över och det kan därför vara dags att börja sammanfatta den på ett sådant sätt som man lite populärt brukar sammanfatta säsonger.

Bästa spelare, bästa värvningar, säsongens höjdpunkter och sådant tjafs ni vet.

I och med att jag är på arbetsresa i tre dagar här i början av veckan så kan det ju också vara en lämpligt vald tidpunkt för detta.

Så vi sätter igång idag med vad jag anser vara säsongens bästa spelare i Premier League, imorgon kommer säsongens bästa och sämsta värvningar och jag avslutar på onsdag med att gå igenom säsongens olika höjdpunkter och milstolpar.

Sådär lagom okontroversiellt.

:::

Det här med bästa spelare hit och dit kan man ju diskutera i all evighet vad man menar med.

Låt mig förtydliga vad jag bedömer som viktigt för att kunna anses vara bland de bästa spelarna – som en utgångspunkt för hur jag tänkt.

Att man måste hålla väldigt hög kvalitet och omsätta detta i prestation är naturligtvis en given förutsättning.

Det är för mig också viktigt att man hållt en hyfsat hög och jämn nivå under hela säsongen eller i alla fall stora delar av den.

En central aspekt för mig är också att se till spelarens omgivning, alltså laget han spelar i, och se hur han bidrar till lagets och sina medspelares prestationer som helhet.

Det handlar också lite om att så att säga ”sticka ut” från sin omgivning.

Bäst när det gäller är en annan faktor. Både vad avser att vara som bäst i de mest betydelsefulla matcherna men också att inte falla ifrån när säsongen går in sitt avgörande slutskede.

Det är en sak att prestera under relativt liten press på hösten, en helt annan när volymknappen snurrar upp på 11 under den intensiva vårsäsongen.

Så nej, det handlar för mig alltså inte enbart eller ens mest om vilka som har högst tekniska attributes i Football Manager.

:::

Let’s get it on!

…………………………………………………

SÄSONGENS TIO BÄSTA SPELARE

(1) Carlos Tevez, Man City

Inte minst under säsongens första halva så bar han Man City mer eller mindre på sina egna axlar, och vann poäng efter poäng åt sitt lag. Hans produktivitet fortsatte under våren och hans farlighet var uppenbar för alla under FA-cupfinalen. Gav Man City dess momentum den här säsongen.

(2) Nemanja Vidic, Man Utd

En ständig närvaro i Man Utds försvar och han har gett backlinjen ett lugn oavsett vem av Ferdinand, Evans eller orutinerade Smalling som spelat bredvid honom. Lyfter sig alltid i de stora matcherna. Ny kapten för säsongen, det var en bra början.

(3) Luka Modric, Tottenham

Har varit helt lysande på Tottenhams mittfält under hela säsongen, begåvad i det defensiva spelet och kreativt konstruktiv i det offensiva spelet. En av de spelare på Tottenhams mittfält som framför allt kompenserat en mycket mager målskörd från lagets anfall.

(4) Scott Parker, West Ham

Inte ens Parker kunde rädda West Ham från nedflyttning, men han höll dem kvar i Premier League på konstgjord andning bra mycket längre än vad laget förtjänade. Med ett stort positionsspel och ett brett passningsregister så är det inte konstigt alls att toppklubbarna sägs vara intresserade av honom.

(5) Vincent Kompany, Man City

Kompany hade förmodligen varit lagets kapten om inte Mancini försökt använda bindeln för att blidka Tevez. Har växt ut till en förgrundsgestalt och en jätte i Man Citys backlinje, som måste vara välorganiserad för att laget ska få utväxling på sitt taktiska upplägg.

(6) Charlie Adam, Blackpool

Lagets bultande kreativa hjärta och kapten. Blackpool var tänkt att inte ha en chans i Premier League den här säsongen, Adam är ett av de stora skälen till att de ändå har det. Ett rivjärn på mitten med ett vaket öga för den öppnande passningen. Har tagit ett stort ansvar i för laget viktiga situationer.

(7) Gary Cahill, Bolton

En stabil nyckelspelare i Boltons försvar och en viktig kugge i Boltons framgångsrika lagbygge den här säsongen. Nickstark och brytstark, en mer modern upplaga av brittisk mittback. Flera toppklubbar har haft ögonen på honom, den här säsongen har han visat varför.

(8) Joey Barton, Newcastle

Ett rivjärn och en inspirationskraft på Newcastles mittfält och ett av de främsta skälen bakom lagets starka förstasäsong tillbaka i Premier League. Har ett bra positionsspel, kan trycka till i närkamperna, slår konstruktiva passningar och är inte oäven i målskyttet – en mångsidig mittfältare.

(9) Jamie Carragher, Liverpool

Under en svängig och turbulent säsong för Liverpool så har Carragher varit en stabiliserande kraft i försvaret. Ledde med exempel såväl under motgång i början av säsongen som i framgång under säsongens andra halva. Oerhört viktig roll i inskolningen av unga spelare i laget.

(10) David Silva, Man City

Det tog någon månad eller två för David Silva att hitta sina fötter i Premier League under sin debutsäsong, men han har sedan dess växt ut till en snabb och kreativ link up-spelare och har fyllt en inte bara viktig utan även nödvändig roll i Man Citys spel. Klev fram när Tevez blev skadad.

Bubblare:

» Ben Foster, Birmingham
» Leighton Baines, Everton
» Ryan Giggs, Man Utd
» Jack Wilshere, Arsenal
» Dirk Kuyt, Liverpool

…………………………………………………

Några noteringar:

Var är Nasri och Nani? Båda de här spelarna hade strålande första halvor eller första 75% av säsongen. Men mot slutet av säsongen försvann de till viss del, med andra ord when the going got tough.

Lite harsh kan tyckas, men för mig säger det mycket om en spelare.

:::

Bara en anfallare på hela listan.

Tämligen symptomatiskt för hela säsongen. Det har inte varit anfallarnas säsong det här. I princip ingen sticker ut undantaget Tevez och möjligen då färskingen Hernandez i Man Utd, men det är ju också lite nyhetens behag.

:::

Var är Gareth Bale?

Spelarnas val av årets spelare. Överdrivet säger jag. Förvisso går jag på ligaprestationer för den här listan. Bale har sprungit sönder allt som rör sig säger en del. Inte i ligan säger jag. Där har han tvärtom mer ofta än inte plockats bort av luttrade försvar som helt plötsligt blivit varse honom.

:::

Hur kan inte spelare som Steven Gerrard, John Terry, Francesc Fabregas, Wayne Rooney med flera vara med på en sådan här listan?

Absolut ingen av dessa har haft någon direkt fantastisk säsong helt enkelt, och det här är ingen lista för gamla meriter.

Rooney är väl han som kommer närmast.

:::

Var är alla Chelseaspelare?

…………………………………………………

Ikväll ska FA Youth Cup avgöras när returmatchen mellan Man Utd och Sheffield United spelas på Old Trafford.

Intressant möjlighet att se några av framtidens fotbollsspelare.

Be Champions!!

Publicerad 2011-05-23 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå