Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

The best of times, the worst of times

Peter Hyllman

Barcelona är Champions League-mästare igen efter en stark insats på Wembley ikväll. Det är bara att buga och gratulera.

Som väntat så mäktade inte ett Man Utd i transition med att stå emot ett Barcelona på sin kvalitativa och kollektiva höjdpunkt.

Misstagen från Rom gjordes inte om, men Barcelona är i nuläget helt enkelt alldeles för bra för att kunna rubba annat än om man själv gör en kanonmatch alternativt de själva går ner i koncentration.

Vissa förluster går det helt enkelt inte att säga så mycket mer än så om. Och spelare som Leo Messi kan man naturligtvis bara beundra.

Den här finalen, till skillnad från förra, så gjorde i alla fall Man Utd sig själva rättvisa. Man gjorde vad man kunde, man föll inte ihop, man fortsatte kämpa. Men man mötte en bättre motståndare.

Annons

:::

Situationen utifrån ett Man Utd-perspektiv ter sig aningen märklig.

Det har på flera sätt varit en fantastisk säsong. Ligatiteln har återbärgats, man har gått upp i ensamt majestät på 19 vunna ligatitlar, klubben har nyligen vunnit FA Youth Cup, flera unga spelare börjar växa fram.

Det är helt enkelt the best of times.

Samtidigt är det alltid bistert att avsluta säsongen med en förlust i en cupfinal, särskilt då Europacupen. I det avseendet hade det känslomässigt varit bättre att åka ur i semifinalen, en andraplats är ändå ingenting. Glädje kommer alltid vara blandad med grämelse.

Det blir på samma gång the worst of times.

:::

Den här säsongen är hur som helst slut.

Och redan börjar då arbetet med att förbereda inför nästa säsong. Det kommer att bli en aktiv sommar för Man Utd, som oavsett hur det gick i ligan i år eller hade gått i den här finalen står inför en rejäl truppuppdatering.

Annons

Det arbetet kan man gå in i med råg i ryggen – för den här säsongen har varit väldigt lyckad för Man Utd. Även om det känns piss just ikväll.

För under säsongen som gått vann Man Utd inte bara ligan – man vann också tillbaka framtiden. Den som alla sa var borta med vinden, eller rättare sagt borta med Ronaldo och Tevez.

Be Champions!!

Publicerad 2011-05-28 22:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto