POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Fergie portad från Old Trafford!

Alex Ferguson har blivit strängt tillsagd att han inte är välkommen på Old Trafford i eftermiddag. Av ingen mindre än hans egen son Darren Ferguson, Peterboroughs manager. Varje familj har så klart ett svart får.

Darren menar att pappa helt enkelt är en jinx för Peterborough.

Den något mer berömde fadern var närvarande under den första semifinalen mot MK Dons som Peterborough förlorade, men frånvarande i returen när Posh vände och vann.

”Vi tar inga chanser”, menar Darren Ferguson.

:::

Lee Clark, Huddersfields manager, avfärdar samtidigt mediapratet om någon ”Fergie Factor” på Old Trafford.

Darren Ferguson återvänder ju till Old Trafford, där hans far är manager, och där han själv var ungdomsspelare och gjorde 30 matcher som mittfältare för klubben.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/peterborough-united/8543945/Darren-Ferguson-delighted-to-be-taking-Peterborough-to-his-former-Old-Trafford-stomping-ground.html

Det är spelarna som avgör, menar Clark.

:::

Huddersfield har chansen att gå upp till den andradivisionen för första gången på tio år. Laget leds av den unge talangfulle managern Lee Clark och samlade på sig imponerande 87 poäng under säsongen.

Det var däremot inte tillräckligt för automatisk uppflyttning då såväl Brighton som Southampton slutade ovanför dem, och det krävdes en dramatisk straffläggning mot Bournemouth i semifinalerna för att kvalificera sig till dagens final.

:::

Peterborough å andra sidan har under den nygamle managern Darren Ferguson gjort en strålande avslutning på säsongen. Efter att ha varit stadigt placerade i mitten av tabellen så spurtade Posh upp till en fjärdeplats i tabellen.

Det är ett målglatt lag, Posh. Åt båda hållen. Med sina 106 mål den här säsongen är man den mest målglada ligaklubben i landet.

De gjorde 29 mål fler än Huddersfield under säsongen men släppte också in 27 fler. Under säsongen var målsnittet för deras matcher smått fantastiska 3,93 mål per match.

De slutade säsongen fyra, efter Huddersfield på tredje plats, men också hela åtta poäng bakom dem. Men intressant nog så har Peterborough aldrig förlorat ett playoff.

Kanske har de ett spel väl anpassat till cupspel.

:::

Håll ögonen på:

Peter Clarke i Huddersfield, lagets store ledare och försvarshjälte och helt central i Huddersfields ambitioner att stänga ned Peterboroughs offensiva hot och på så vis vinna matchen.

Craig Mackail-Smith i Peterborough, gör sin förmodligen sista match för klubben, en outtröttlig anfallare, en god avslutare och varje försvarares mardröm. 34 mål på 55 matcher den här säsongen, 98 mål för Peterborough totalt. Når han 100?

:::

Ibland kan ett playoff-spel kännas orättvist sett till hela säsongen – när till exempel sexan vinner med minsta möjliga marginal över trean som hamnat 15 poäng före dem i tabellen.

Den här gången är det dock trean och fyran som möts. Båda lagen är bra nog för The Championship. Båda lagen har satsat högt och investerat dyrt för att nå dit.

I eftermiddag ska det avgöras – under 90 minuter som har alla förutsättningar att bli tämligen galna.

…………………………………………………

Paul Hayward erbjuder som vanligt bra läsning efter Champions League-finalen igår.

https://www.guardian.co.uk/football/blog/2011/may/28/manchester-united-barcelona

Skönt att läsa ett antal analyser efter matchen, den här och några till, som i alla fall inte faller tillbaka på rena tramsigheter.

Edit: Ja Jesper, jag tänker bland annat på dig.

…………………………………………………

Edwin van der Sar gjorde sin sista fotbollsmatch igår – och det är väl värt att tacka av honom för en fantastisk karriär, inte bara i Man Utd utan också i Ajax, Juventus och Fulham.

Be Champions!!

Publicerad 2011-05-29 kl 11:13

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå