POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

O Myfanwy! - Swansea’s day of light Reading

Swansea följer Queens Park Rangers och Norwich upp i Premier League.

Swansea stod för en bedövande uppvisning i playoff-finalen på Wembley och hade i praktiken avgjort matchen redan efter en halvlek när de gick in till halvtidsvilan med en 3-0-ledning.

Scott Sinclair gjorde två av sin karriärs förmodligen viktigaste mål, det första på straff och det andra med en kylig avslutning mitt framför mål.

Och Wembley dansade och sjöng i ett hav av walesiskt vitt.

:::

Rätt precis så skrev jag i halvtid i matchen mellan Swansea och Reading. Matchen såg slut ut, avgjord, done and dusted.

Men sedan hände något som man väldigt sällan ser, och när man ser det är det oftast minst ett engelskt lag på planen.

Reading reste sig ur den djupaste av avgrunder och reducerade inte bara en gång utan två gånger. Och man var förtvivlat nära att reducera en tredje gång och därmed kvittera.

Swanseas fans var vita av ren ångest och förskräckelse och det var den blåvita änden av Wembley som dansade och vrålade fram sitt lag.

:::

Vad hände egentligen i Readings omklädningsrum i halvtid?

Reading verkade inte riktigt veta vad som drabbat dem och de slog ut i frustration. I halvtid blev såväl deras assisterande manager som en av deras avbytare utvisade för att ha riktat hårda ord mot domare Phil Dowd.

Hur manager och spelare lyckades vända det mentala läget till att verkligen vända 180 grader på matchbilden är svårt att förstå.

I slutänden var man en stolpträff och en magisk brytning av Monk framför det vidöppna Swanseamålet ifrån att nå en kvittering och förändra den här matchens berättelse.

:::

Det är ändå starkt av Swansea att lyckas hitta tillbaka till något utav sitt spel efter ungefär halva den andra halvleken.

Inte alla lag skulle klara det.

Och när Andy Griffin stod för en klumpig och onödig fällning på Fabio Borini så gavs Swansea chansen att vända tillbaka i momentum i matchen från straffpunkten, och Scott Sinclair tog kallt chansen att göra sitt tredje och Swanseas fjärde mål.

Wembley badade i ett enda audiovisuellt vitt.

:::

Swansea visade under matchen upp det som framför allt är deras signum – ett tålmodigt och offensivt passningsspel.

Men laget är också defensivt solitt. Endast mästarna Queens Park Rangers släppte in färre mål i The Championship under säsongen.

Och trots att Swansea alltså bara blir det tredje laget att kvalificera sig för Premier League så finns det goda skäl att tro att de är de nykomlingar som kan klara sig bäst i Premier League nästa säsong.

De har förmodligen den bästa balansen mellan defensiv och offensiv kvalitet av de tre nykomlingarna.

…………………………………………………

Det verkar alltmer sannolikt att det blir Big Sam Allardyce som tar över West Ham och alltså får uppdraget att omedelbart föra upp The Hammers till Premier League igen.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/west-ham/8545102/Sam-Allardyce-set-to-be-confirmed-as-the-new-manager-of-West-Ham-United.html

:::

På andra håll så har Dave Jones fått sparken från Cardiff och Paul Buckle har lämnat Torquay för Bristol Rovers.

Guus Hiddink börjar dessutom framstå som den mest sannolike kandidaten att ta över efter Carlo Ancelotti på Stamford Bridge.

Det ryktas även att David Moyes kan vara på väg att flytta sitt pick och pack till Aston Villa.

…………………………………………………

Det första walesiska laget som spelar i Premier League med andra ord – även om walesiska lag har spelat i den engelska högstadivisionen förut, men ibland kan man ju låta sig luras med i illusionen att fotbollen skapades 1992.

Brendan Rodgers har gjort en enorm och historisk insats med Swansea. Under sommaren ska han enligt egen utsago bestiga Kilimanjaro. Berget är nästan 6,000 meter högt.

Berget han precis bestigit med Swansea är värre än så.

Be Champions!!

Publicerad 2011-05-30 kl 17:56

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå