Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Varning för starka bilder - Den engelska säsongens fulaste tacklingar

Varje säsongsavslutning är den andra lik i något avseende.

Vi kan vara närmast övertygade om att vi får se ett sammelsurium av olika sammanfattningar, reviews och utmärkelser. Bästa det här, säsongens det där, mål hit och spelare dit.

(Om inte annat kan jag vara övertygad om det eftersom jag själv har bidragit till det fenomen jag precis kommenterar.)

Men det finns ju en fulare sida av fotbollen, en sorts fotbollsestetikens yang till allt det andra yin. Och den sidan ska man inte förtränga, den ska man snarare betona både så att vi icke må glömma och för att det är något som gör fotbollen mer mångsidig.

ANNONS

Så med no further ado – låt oss minnas och grotta ner oss i de fem fulaste tacklingarna från säsongen som gått.

Låt oss protestera och indigneras. Låt oss försvara det oförsvarliga. Låt oss uppröras över vad vi anser har glömts bort. Låt oss söka det fula i det neutrala. Låt oss finna goda intentioner även i den djupaste illvilja.

Låt oss börja.

…………………………………………………

Karl Henry – Wolves vs Wigan, Premier League

Karl Henry fick ett omedelbart rött kort för den här flygande tacklingen på Wigans Jordi Gomez som fick hans offer att segla hejdlöst genom luften. Gomez hade bara tur som inte blev allvarligt skadad. Henry fick utstå kritik under hela hösten för sitt fula spel. Ibland obefogat men andra gånger, inte minst den här, också helt befogat.

https://www.zie.nl/category/sport/Idiote-tackle-van-Karl-Henry/m1fzopkfrvtw

:::

Oscar Gobern – Southampton vs Bournemouth, League 1

Fansen på och runt Dean’s Court var vansinniga och upprörda på denna förkastliga höga tackling på Bournemouths Shaun Cooper. Det är oklart precis hur och på vad Gobern tänkte, men det röda kortet var den minsta bestraffning han skulle ha för den här förseelsen.

ANNONS

https://www.youtube.com/watch?v=xCakWmE8YLI

:::

Charlie Adam – Tottenham vs Blackpool, Premier League

Ett brustet ligament i benet var som tur var den enda följden av den här horribla tacklingen på Gareth Bale av Blackpools hjälte och talisman, Charlie Adam. Adam fick inte ens gult kort för förseelsen och var alltså kvar på planen för att sätta en straff som gav Blackpool en poäng och kostade Tottenham två poäng.

https://www.metacafe.com/watch/6371537/gareth_bale_injured_by_charlie_adam_tackle_tottenham_vs_blackpoo/

:::

Jack Wilshere – Arsenal vs Birmingham, Premier League

Arsenals unge spelfördelare Jack Wilshere fick syna det röda kortet av Martin Atkinson efter denna vårdslösa och flygande tackling på Birminghams storväxte serbiske anfallare Nikola Zigic. Det sedelärande torde vara att bara för att man är mindre och ”snyggare” så kan man inte bete sig hur som helst på planen.

https://v.youku.com/v_show/id_XMjE1NDA5OTU2.html

:::

Jamie Carragher – Liverpool vs Man Utd, Premier League

Att Liverpools fans har synpunkter på Luis Nanis något teatraliska reaktion gör inte den här tacklingen på något sätt mindre avskyvärd, och portugisen fick ett rejält köttsår på benet som en följd. Carragher levererade en flygande tackling i knähöjd på Nani i en match med genomgående rätt hett temperament. På Anfield fick Carragher hur som helst bara gult kort för en uppenbar röd förseelse.

ANNONS

https://www.youtube.com/watch?v=t4fq4ZVlFFY

:::

Där har ni med andra ord min short list om de fem tacklingar som jag anser som grövst och fulast sett till omdöme respektive intention. Ni kan så klart bidra med era egna kandidater. En del av dem kommer jag kanske hålla med om, andra däremot inte.

…………………………………………………

En av de jag garanterat inte kommer hålla med om kommer så klart från den här matchen som Studs Up gör en rätt härlig spoof på.

Sick!

Be Champions!!

Publicerad 2011-06-14 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto