Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Sommarens fem mest irriterande transfersagor

Under gårdagen fällde jag en modstulen kommentar om hur mitt försök att hålla koll på vad som händer den här transfersommaren vid ett flertal tillfällen har fått mig att sträcka mig efter revolvern.

En tämligen rå överdrift naturligtvis, men andemeningen förblir ändå just densamma. Det finns förmodligen inget jag finner mer tröttsamt under hela den långa fotbollssäsongen än just transferfönstret med alla dess upprepningar och rykten, och den monumentala oförmågan hos de allra flesta att betrakta allt detta som just bara rykten ej värda något vidare intresse.

Men transferfönstret bara fortsätter och fortsätter likt ett ovanligt långt godståg när man står vid korsningen och har bråttom över. Den enda förhoppningen är att den här augustimånaden faktiskt tar död på några av de mest enerverande transfersagorna.

Jajamensan, transfersagor. Sådana där historier som ältas fram och tillbaka, fram och tillbaka i media och bland supportrar dag ut och dag in, vecka efter vecka, till och med kanske år efter år – alltid samma argument för och emot, varför och varför inte.

Och det enda man kan vara övertygad om är att transfersagan ifråga aldrig kommer ta slut innan spelaren faktiskt flyttar, slutar spela fotboll eller förs bort av små gröna män i ett flygande tefat.

:::

Så vilka är då dessa transfersagor som vi förhoppningsvis alla är sagolikt trötta på. Jo, de här fem skulle jag tro.

(1) Cesc Fabregas – Arsenal till Barcelona

Det finns naturligtvis ingen annanstans man kan börja. Den här har hållt på i åratal. Till och med vissa av Arsenals supportrar är så hejdlöst trötta på den här sagan att de inte har något emot att Fabregas lämnar klubben bara de slipper höra något mer om den.

Media används av Barcelona på ett sätt som påminner om en flygbladsbombning över en belägrad stad. ”The end is near, resistance is futile, come over to the dark side, I am your father!”. Okej, den där sista har de kanske inte sagt, i alla fall inte rätt ut.

Och media spelar villigt med, ställandes samma frågor om och om igen, mycket väl medvetna om att Barcelonas spelare naturligtvis aldrig kommer uttrycka sig respektlöst om en landslagskollega. Hur skulle det låta? ”Si, Cesc är inte en särskilt bra spelare, vi vinner allting utan honom ändå”. Det här kan vara den mest irriterande transfersagan någonsin.

(2) Wesley Sneijder – Inter till Man Utd

Holländaren påstår att Man Utd vill värva honom och att han vill komma till Man Utd. Alex Ferguson förnekar det. Men en cyniker skulle kanske misstänka att det är ett knep för att hålla nere priset och undvika ett budkrig.

Man Utd, som tappat Scholes utöver att Giggs inte blir yngre och Gibson inte blir bättre, behöver förstärka sitt mittfält. Så mycket är klart. Men kan det vara så att Ferguson, listig som få, håller pokerhanden nära bröstet för att se om några lovande ungdomar kan ta steget upp i a-truppen?

Hur som helst, med alla ”exklusiva” avslöjanden hit och upprepningar dit, så har den här transfersagan dragit ut alldeles för långt. Dags att avsluta den på antingen det ena sättet eller det andra.

(3) Luka Modric – Tottenham till Chelsea

Eller kan det vara så att Ferguson är inblandad i en strid om den kroatiske mittfältaren? Chelsea har redan fått ett par bud förkastade med föga mer än en fnysning som svar från Redknapp, men de kommer garanterat försöka igen.

Modric själv spiller ingen tid på att signalera att han vill lämna klubben då han hellre vill spela i Champions League än i Europa League, och det ser alltmer troligt ut att Tottenham tvingas sälja honom.

(4) Carlos Tevez – Ständigt återkommande transfersagor

Den här killen är en vandrande och andandes transfersaga hela han. Det går inte en säsong utan någon form av kontrovers runt honom. Först var det West Ham och alla problem där, därefter lånet och det eventuella ”utköpet” av Man Utd. Sedan dumpade han Man Utd och började spela för Man City. Nu är det dags för nästa kapitel i sagan, som därtill upprepats ett antal gånger.

Carlos Tevez är ensam. Carlos Tevez är ledsen. Carlos Tevez gillar inte Manchester. Ett, alla eller inget av dessa påståenden är sant. Ingen kan veta säkert, inte ens Carlos Tevez – han måste först kolla med Kia Joorabchian. Vad vi vet är att Tevez inte längre vill vara i England.

Flytten till Corinthians gick i stöpet då klubben inte hade tillräckligt med pengar. Tevez själv verkar inte bekymra sig så länge det är närmare sitt hemland. Så Spanien eller Italien lär väl duga bra. Typ.

(5) Alberto Aquilani – Liverpool till Liverpool

Kanske inte så mycket en transfersaga som en permanent och kollektiv sinnesförvirring kring huruvida italienaren egentligen är något att ha. Det är han, men Liverpools fans har fått sina perspektiv ur led efter att ha tillbringat ett årtionde med uppfattningen att Steven Gerrard är bäst i världen.

Dessutom har de förmodligen Aquilanis olycksaliga första säsong kvar på näthinnan, det lilla av den i alla fall. Men under den här försäsongen har han varit riktigt bra. Under tiden i Juventus var han också bra, och flera Serie A-klubbar har uttryckt ett intresse för honom. Vill King Kenny behålla honom? Ingen vet.

:::

Och Joey Barton ska vi inte tala om, den historien är jag redan less på. Det hann bara ta någon dag.

En annan sak som stör mig med transferfönstret är det ständiga hackandet på klubbar som faktiskt värvar, jag tänker då inte minst den här sommaren på Liverpool; ironiskt nog ofta från supportrar till klubbar som de å andra sidan kritiserar för att de typ aldrig värvar.

Argumenten är alltid ett av två. Att spelaren köptes för dyrt, vilket är en uppfattning som alltför ofta bygger på en simplistisk föreställning om prisbildningen på transfermarknaden. Eller att spelaren är för dålig, vilket i princip alltid bygger på att spelarens namn inte är tillräckligt häftigt samt väldigt stereotypa föreställningar om spelarens egenskaper, som man ändå på oklara grunder tror sig kunna bedöma bättre än den köpande klubbens manager och dennes stab.

…………………………………………………

TRANSFERKOLLEN

David Goodwillie (Blackburn, anfallare) – Med beröm godkänd (+++)

Linhem pjoskade när jag uttryckte muntration angående efternamnet, men utöver det så har Blackburn här fått tag på en tämligen lovande anfallare, som de nöp mitt framför näsan på andra lag som Glasgow Rangers och Cardiff. Det är inte nog för Blackburn, men det är i alla fall en okej början.

Leroy Lita (Swansea, anfallare) – Med beröm godkänd (+++)

Först Danny Graham, nu Lita. Swansea har plockat upp två av Championships bästa anfallare och Lita har därtill Premier League-erfarenhet med Reading, en kraftfull och teknisk anfallare med en näsa för mål. Bra värvning av Swansea från Middlesbrough.

…………………………………………………

Tweet, tweet – https://twitter.com/#!/pmophy17421

:::

Lite lättare blogg idag, det får ni vara okej med. Hade andra planer först men problem med nätverket på jobbet ställde till det för mig.

Jag gick förvisso pulp fiction på IT-avdelningen och det funkade till sist, men då var klockan tyvärr redan 23 och jag låg i alla fall fem timmar back.

Ny blogg framåt kvällen inför The Championship hur som helst.

:::

Förresten, är det bara jag som tänkt på det här – och det här?

:::

Javier Hernandez är en mycket smart spelare – på fotbollsplanen och tydligen också i biosalongen.

Be Champions!!

Publicerad 2011-08-04 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons