Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Premier League-tipset 2011/12: Så slutar det!

Många har efterfrågat det och nu, med ett drygt dygn kvar till den efterlängtade säsongspremiären, så är det alltså dags för mig att avslöja hur jag tror att Premier League 2011/12 faktiskt slutar.

Mitt tips, min insatta bedömning eller min vilda gissning – vad ni vill.

Så här dagarna innan säsongspremiären, med alla nerver och mer eller mindre onda aningar den medför, så borde det också kunna vara ett lagom lättsmält diskussionsfoder.

:::

Först något kort om själva upplägget som utöver tabellplacering med tillhörande motivering också innehåller några andra små finesser.

ANNONS

Jag anger även vad jag kallar för lagens ”spread” – mellan vilka tabellpositioner jag tror laget kan hamna. Det ger er en mer detaljerad och nyanserad bild över hur jag ser lagets kommande säsong.

Jag kommer även förtydliga vilka roller jag tror ett lag kommer spela under säsongen – exempelvis titeljägare, europakandidater, överlevnadsrivaler etc. Sist kommer jag också göra en titelbarometer för varje lag, alltså bedöma deras chanser till silver vid slutet av säsongen.

Detta sagt, det är också drygt två veckor kvar av transferfönstret och det är heller inte omöjligt att läget hinner förändras innan månadsskiftet.

:::

Till sist något om det jag misstänker riskerar bli en oundviklig följd av den här bloggen, och som gjort mig skeptisk till att ens skriva den.

Ja, jag håller på Man Utd, det är väl känt, inte minst därför att jag valt att vara helt öppen och ärlig med det. Det betyder att jag håller på Man Utd. Det betyder inte att jag har något intresse att ljuga vare sig för min omvärld eller mig själv om hur ligan kommer sluta eller om lagens inbördes styrkeförhållanden. Det skulle tvärtom motverka mina syften.

ANNONS

Jag har utlovat en ärlig blogg, och det är vad ni får.

Det betyder inte att jag hatar andra lag. Att jag placerar dem på en viss position beror på min vägning av det lagets styrkor kontra dess svagheter, kanske en annan vägning än vad en supporter skulle göra, men också så klart på en bedömning av övriga lags styrka och kvalitet.

Så den typen av infantila invändningar tycker jag man kan hålla inne med. Hur upprörd man än lyckas bli över att en stackars bloggare placerat sitt lag på en tabellplacering icke värdig dess naturliga fantastiskhet.

Det här är bara vad jag ärligt och uppriktigt tror. Självklart kan det visa sig att jag har spektakulärt fel, jag skulle till och med hålla det som sannolikt. Men i just det avseendet är min inställning densamma som Mark Lawrensons, Liverpool-oldboy och Match of the Day-expert:

The only thing that makes me smile is when people write to me to complain about my predictions. I’m not being funny but, if I could seriously predict football results, I would be in Bermuda in my million-pound house or on my £50m super motorboat. But heigh-ho.”

ANNONS

:::

Men, with no further ado!

…………………………………………………

MIN SLUTTABELL 2011/12

(1) Man Utd

Det var en märklig fjolsäsong för de regerande mästarna. Å ena sidan glädje och optimism över att ha återerövrat Premier League men å andra sidan sorg och pessimism över att ännu en gång fått se Barcelona befästa sin ställning i Europa. Men självklart var det en bra säsong och ett styrkebesked, en förlust mot ett av fotbollshistoriens bästa lag på sin kollektiva höjdpunkt förändrar inte det och kan inte utgöra den ensamma måttstocken över Man Utds lagbygge.

Under sommaren har Alex Ferguson sett och låtit spelare lämna klubben samtidigt som han förstärkt och föryngrat spelartruppen. Glädjande nog har även spelare från ungdomsleden börjat göra sina röster hörda, vilket inte minst syntes i Community Shield mot Man City. Det var en ruggig uppvisning av inte bara vad Man Utd är kapabla till, utan också av framtidens Man Utd.

Erfarenhet och vinnarkultur finns i klubben i massor, och den största tillgången i det avseendet förblir fastrotad vid sidlinjen, tuggandes, hållandes tiden och alltid med ett snällt ord till övers för fjärdedomaren.

ANNONS

Spread: Plats 1-3
Säsongsroll:
Titeljägare och Champions League-kandidat
Titelbarometer:
Stekhet, jagar på fyra fronter, men ligan och FA-cupen är best bets.

:::

(2) Man City

Tabellkurvan har pekat stadigt uppåt för Man City sedan thailändska pengar och därefter arabiska oljepengar pumpats in i och genom klubben, och förra säsongen såg dem spränga Champions League-vallen samt vinna klubbens första titel på 35 år. Värvningarna under sommaren vittnar till största delen om klokhet men också om fortsatta ambitioner.

Spelare för spelare har Man City ett formidabelt lag, men där finns också orosmoment i form av Carlos Tevez, fjolsäsongens överlägset viktigaste offensive spelare, som säger sig vilja lämna klubben, Mario Balotelli som kan bråka med sin egen spegelbild, och övriga välbetalda stjärnspelare som kan se sin speltid begränsad. Huruvida Roberto Mancini lyckas skapa en helhet av detta återstår att se.

Mancinis taktiska sinneslag är också en öppen fråga. Han medger själv att Man City måste bli mer offensivt produktiva för att kunna vinna ligan. Centralt för Man Citys titelambitioner är om Mancini besitter den taktiska flexibilitet som krävs som fokuserar mer på att vinna matcher snarare än att inte förlora dem, och det taktiska kunnandet att uppnå detta utan att faktiskt börja förlora matcher.

ANNONS

Spread: Plats 1-3
Säsongsroll:
Titeljägare och Champions League-kandidat
Titelbarometer:
Stekhet, kommer jaga ligatiteln och vara en formidabel utmanare om Champions League-titeln.

:::

(3) Liverpool

Med en strålande vårsäsong, flera bra värvningar och ett nytt hopp om en ljusnande framtid med Kenny Dalglish vid rodret så har Liverfågeln fått luft under sina vingar igen. Klubbens ambition är väldigt tydlig: Att komma tillbaka till Champions League.

För att åstadkomma det har man spenderat stora pengar samtidigt som man lagt stor energi på att göra sig av med dött virke. Och huvudsakligen har man också spenderat klokt och rätt. Det har gett Liverpool en bred trupp med hög kvalitet som framför allt offensivt känns som en av ligans bästa. Det som ändå oroar är defensiven som inte  känns lika konkurrenskraftig.

Men kvalitet och entusiasm kan vara en formidabel kombination och jag tror det kommer bära Liverpool långt den här säsongen.

Spread: Plats 3-6
Säsongsroll:
Champions League-kandidat och europakandidat

ANNONS
Titelbarometer: Varm, någon ligatitel blir det inte i år, men i de inhemska cuperna kan Liverpool gå hela vägen.

:::

(4) Chelsea

Chelsea är ett lag som går upp och ner, från himmel till pannkaka på bara en enda säsong. Från klubbens första Double till en säsong utan titlar. Men ännu en sparkad manager som konsekvens. Grundproblemen kvarstår emellertid: En åldersstigen spelartrupp, framtung med övervikt av anfallare men bristfälliga resurser och organisation i dess defensiva linje.

Andre Villas-Boas, Chelseas nye manager, verkar till sist ha fått tiden att börja komma tillrätta med dessa problem. Men inte riktigt the economics. De värvningar Chelsea nu gör känns positiva på längre sikt, men på kort sikt så har klubben fortfarande ett antal äldre spelare vars höga löner håller dem kvar i klubben och i vägen för de nya och yngre spelarnas framväxt.

Mycket är vunnet om Villas-Boas lyckas lösa Chelseas anfallsproblem och centrera dem runt Fernando Torres. Men för att åstadkomma det måste Villas-Boas förmodligen knäcka ett eller annat ego. Och där uppstår en annan fråga: Har han som 33-åring den personliga auktoriteten i Chelseas omklädningsrum att göra detta?

ANNONS

Chelsea är något utav jokern den här säsongen. Det kan gå på många olika sätt, jag tror inte det blir någon omedelbar succé. Men det passar förmodligen Chelsea rätt väl att så få tror på dem. På Times sportredaktion var det exempelvis ingen av sju fotbollsreportrar som tippade Chelsea som ligavinnare, vilket inte är något som Chelseas vinnarskallar kommer att uppskatta. Och nu kan de få arbeta lite i skymundan.

Spread: Plats 1-5
Säsongsroll:
Titeljägare och Champions League-kandidat
Titelbarometer:
Het, siktar på att vinna ligan och att uppnå den europeiska gralen.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

(5) Arsenal

Arsenal har under flera år ansetts ligga i riskzonen för att missa Champions League-kvalificering, men det här kan vara säsongen när det faktiskt blir till verklighet. Till stor del på grund av att flertalet konkurrenter rustar så väldigt starkt samtidigt som Arsenal ändå inte riktigt gör det.

Den aktivitet som ändå sker på transfermarknaden känns dessutom ofta tämligen missriktad. Lagets problem är primärt defensiva, men det är ännu fler offensiva spelare som värvas. Det har förvisso alla möjligheter att ännu förändras, men det är heller inte något som känns bombsäkert.

ANNONS

Lägg till detta att två av lagets främsta spelare, varav en är lagets kapten och ikon, förmodligen försvinner så känns läget djupt problematiskt för Arsenal. Även om de eller en av dem skulle stanna så känns det som att spelarnas trovärdighet inte längre är till hjälp för laget och jag ser snarare det som det sämre alternativet.

Utan tvekan så har sommarens transfersagor skadat laget. Två frågor är för mig öppna. Klarar laget att resa sig? Och är det här möjligen Arsene Wengers sista säsong som Arsenalmanager?

Spread: Plats 3-6
Säsongsroll:
Champions League-kandidat
Titelbarometer:
Varm, under förutsättning att Wenger fortsätter spela starka lag i de inhemska cuperna.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

(6) Sunderland

Under sommaren så har Steve Bruce genomfört en mindre revolution med Sunderland. Sju spelare har visats dörren och hittills har hela tio nya spelare hämtats in. Det återstår emellertid att se om det också blir en permanent revolution, för om säsongen inleds svagt så står Bruce där med hundhuvudet och riskerar sparken.

ANNONS

Vad är det då Sunderland har lyckats uppnå? Jo, en bredare spelartrupp till att börja med som bättre kan utstå en lång säsongs vedermödor. De har gjort ett par riktiga kvalitetsvärvningar både nu och för framtiden som tillför spets till laget. Och de har även värvat spelare som kan tillföra vinnarmentalitet och ledarskap till laget.

Sammantaget tror jag att det här är en säsong då Sunderlands ambitioner som vilande storklubb kommer att realiseras och bära frukt. Det kommer bära långt, om det bär till europeiskt cupspel får tiden utvisa.

Spread: Plats 6-8
Säsongsroll:
Europakandidater och mittenkrigare
Titelbarometer:
Ljummen, Sunderland kan bli en ruggigt farlig utmanare i den här säsongens cupspel.

:::

(7) Tottenham Hotspur

Tottenham är en förbryllande historia. Man har i grund och botten ett väldigt starkt lag, där vissa spelare rentav håller hög världsklass. Framför allt gäller detta på mittfältet. Laget saknar emellertid spets framför de båda målen, man är för slösaktiga framåt och för givmilda bakåt. Några större försök att åtgärda detta har hittills inte gjorts under sommaren.

ANNONS

Laget har all kapacitet i världen att verkligen utmana om någon av Champions League-platserna, mittfältsuppsättningen är en av Premier Leagues bästa och bredaste. Men klubben ger inte uttryck av den rätta mentaliteten. Harry Redknapp själv kan knappast sägas entusiasmera sin omgivning genom att prata om hur svårt det kommer bli att lyckas. Snarare ger han med det intryck av att vilja skydda sitt eget rykte och rumpa.

Intrycket är att både ledare och flera av spelarna verkar känna att det hela är rätt hopplöst. Det är inte något bra ingångsvärde till en engelsk ligasäsong.

Spread: Plats 4-7
Säsongsroll:
Champions League-kandidater och europakandidater
Titelbarometer:
Ljummen, Redknapp kommer förmodligen strunta helt i Europa League, men tar man sig till slutomgångarna i någon av cuperna kanske intresse uppstår.

:::

(8) Everton

Everton är klubben utan pengar men med ett väldigt starkt lag, tack vare utmärkt scouting och en produktiv akademi. Laget besitter ett försvar i absolut toppklass, som ännu har hållts intakt, och man har ett närmast internationellt slagkraftigt mittfält.

ANNONS

Anfallet emellertid saknar såväl bredd som kanske den riktiga spetsen och ofta är det där laget fallerar i slutänden. Den riktiga individuella spetskvaliteten saknas, det där spontana och oförutsägbara som lyfter ett helt lag. Det som går utanför organisation. Vad kan Moyes åstadkomma på lånemarknaden?

För i grund och botten kan man säga att det som går att organisera och planera för, det har Everton också gjort. Ett bättre jobb går knappast att göra där. David Moyes har tagit det här laget precis så långt han bara kan, men där finns så klart också en viss risk att han tappar något av sin lust och drivkraft.

Spread: Plats 8-12
Säsongsroll:
Europakandidater och mittenkrigare
Titelbarometer:
Ljummen, Everton har haft några bra cup runs på senare år och har viss möjlighet att dra iväg på ännu en.

:::

(9) Stoke City

På tre säsonger har Stoke inte bara lyckats etablera sig som ett Premier League-lag utan också lyckats ta sig ut i Europa. Väl där så visar klubben inga tecken på att vilja vila på sina lagrar, istället visar man tydliga ambitioner på att vilja ta nästa steg i utvecklingen. Och man går lika metodiskt och tillväga som tidigare, ett målmedvetet steg i taget.

ANNONS

Den här sommaren har man svarat för några riktiga kvalitetsvärvningar i form av Jonathan Woodgate och Matthew Upson till en försvarslinje som behövde breddas. Till det defensiva mittfältet sägs Wilson Palacios vara på väg in. Även anfallet, det så beryktade, ses över och spelare som Peter Crouch och Niklas Bendtner har kopplats till klubben – vilket definitivt är spelare med renommé och storklubbsambition.

Spread: Plats 9-11
Säsongsroll:
Europakandidater och mittenkrigare
Titelbarometer:
Fesljummen, det blir svårt att upprepa fjolårets cupsäsong, men Europa League ger jag dem faktiskt en fair chans att plocka hem.

:::

(10) Queens Park Rangers

Väldigt många tippar QPR i botten av tabellen men jag börjar tro att det mest är något som har med förväntningar att göra. Mitt intryck är att alla har väntat på att klubbens ägare skulle gå in och storspendera och när de väl inte gjort det så drar man automatiskt slutsatsen att det kommer gå åt pipsvängen.

Men helt i skymundan så har Neil Warnock gjort ett strålande transferfönster så här långt, definitivt en kandidat till ligans vinnare i det avseendet. QPR:s defensiv var redan stabil och välorganiserad, det är vad Warnock gör bäst, men det fanns frågetecken kring deras anfall. Värvningarna av Jay Bothroyd och DJ Campbell tar emellertid itu med det och därtill för en billig penning.

ANNONS

Jag tror att QPR kommer bli den här säsongens stora överraskning. Det är bara synd att det ska vara så förskräckligt dyrt att bevittna den.

Spread: Plats 8-11
Säsongsroll:
Mittenkrigare
Titelbarometer:
Kall, någon titel är inte att vänta för The Hoops, en cupvinst vore en stor skräll.

:::

(11) Fulham

Jag kommer inte ifrån känslan av Fulham som ett synnerligen genomsnittligt lag. Det är svårt att sätta fingret på något sätt med vilket de sticker ut, vare sig i termer av direkta styrkor och svagheter. De är helt enkelt helt okej på det allra mesta, vare sig så väldigt mycket eller så särskilt mycket mindre. Och vad mer, de känns rätt nöjda med det.

Sommaren har sett en ny manager i form av Martin Jol komma till klubben. I övrigt är det mest spektakulära att norrmannen John Arne Riise kommit tillbaka till England och återförenas därmed med sin bror i Fulham. Om Riise kan tillföra något till Fulhams spel återstår att se.

Spread: Plats 9-12
Säsongsroll:
Mittenkrigare
Titelbarometer:
Kall, är kanske inte helt utan chans i vare sig det engelska eller europeiska cupspelet, men nog är det ett långskott

ANNONS

:::

(12) Aston Villa

Jösses vilken turbulent sommar för good old Villa. För tredje sommaren i rad försvinner klubbens stora spelare, den här gången inte bara en utan två. Därtill har närmast ett inbördeskrig brutit ut i och runt klubben med tillsättningen av Alex McLeish, den gamle Birminghamfienden, på managerposten.

Värvningarna så här långt har varit klyftiga, med Shay Given i målet och Charles N’Zogbia på mittfältet att ersätta spelare som lämnat klubben. I övrigt måste det däremot fyllas på från ungdomsleden. Det ställer stora krav på spelare som redan finns i klubben att höja sig, inte minst vad gäller Aston Villas offensiv.

Jag tror detta är möjligt, men också att det är ett långsiktigt projekt. Det är alltså inte något som man ska förvänta sig ska börja bära frukt den här säsongen.

Spread: Plats 10-13
Säsongsroll:
Mittenkrigare
Titelbarometer:
Ljummen, visst, Aston Villa har en off-chance att kunna överträffa sig själva i en av cuperna. On any given Sunday…

:::

(13) Newcastle United

Om producenterna till program som Extreme Makeover fick fritt spelrum så skulle de förmodligen inte komma på något sådant här. För vilken karaktärsomvandling som Newcastle genomgått på väldigt kort tid.

ANNONS

Viktiga spelare som Kevin Nolan, José Enrique och Andy Carroll har lämnat på kort tid och Joey Barton ser även han ut att lämna klubben. De har ersatts med i huvudsak tekniska franska mittfältare. Newcastle har gått från lite hurly-burly brittisk prägel till att bli något utav ett Arsenal-on-the-Tyne på väldigt kort tid.

Det här kan möjligen vara att ha tagit steget för långt, eller åtminstone för hastigt. Att få hela sin ryggrad transplanterad så här tätt inpå säsongsstart kan aldrig vara hälsosamt, särskilt inte med irritationsmoment och konflikthärdar kvar i klubben. Inte minst när den nya ryggraden är ett så osäkert kort i en hård och oresonlig Premier League-miljö.

Spread: Plats 12-15
Säsongsroll:
Mittenkrigare
Titelbarometer:
Kall, inte fullständigt utanför cupkartan men jag betvivlar att Newcastle har the balls att gå hela vägen

:::

(14) West Bromwich Albion

Fjolsäsongen var lite upp och ner och fram och tillbaka för West Brom, under två olika managers, först Roberto Di Matteo och därefter Roy Hodgson. Den började strålande, därefter en period av fritt fall följt av en återhämtning under Hodgson. Säsongsavslutningen var så pass imponerade att det muntrade upp inför den här säsongen.

ANNONS

Hodgson har byggt vidare i sakta mak. En profilspelare har värvats till anfallet i form av Shane Long och man har även säkrat den lysande målvaktsvärvningen av Ben Foster. Återstår gör frågetecken till lagets försvarsspel som stundtals var under all kritik förra säsongen. Än så länge har inga explicita åtgärder vidtagits för att åtgärda detta.

Spread: Plats 13-15
Säsongsroll:
Mittenkrigare
Titelbarometer:
Iskall, det hade kanske kunnat vara annorlunda om Hodgson prioriterat annorlunda.

:::

(15) Bolton Wanderers

Herregud vilken otur som drabbat Bolton. Klubben har just inget till resurser att prata om från början. Utöver det så går alltså redan under försäsongen två av lagets viktigare spelpjäser, varav en som just värvats till klubben, och bryter benet och förväntas missa hela den kommande säsongen. Det är inte utan man tror att en förbannelse vilar över Reebok.

Owen Coyle är annars en man van vid att operera med små resurser och få ut det allra mesta och bästa med det. Ett problem från förra säsongen som ännu inte lösts, utan tvärtom förmodligen eskalerat, är bristen på spets i lagets anfallsspel. Förhoppningen är att Coyle kan agera lika framgångsrikt på lånmarknaden som han gjort de två senaste säsongerna.

ANNONS

Spread: Plats 14-16
Säsongsroll:
Mittenkrigare
Titelbarometer:
Ljummen, jag har svårt att se det, men kanske kan Coyle locka fram en ”vi mot världen”-känsla i en av cuperna och ta det hela vägen.

:::

(16) Wolverhampton Wanderers

Livet går sin gilla gång i Wolves. Var sak har sin tid. Flippin’ heck, det får ju liksom inte gå för fort. Fördelen med att bygga ett lag runt en samling kompetenta men fundamentalt icke-spektakulära fotbollshantverkare är att man har större chans att få behålla dem under en längre tid. Wolves utnyttjar detta till max och kryddar även med en och annan smart värvning.

Att det finns potential i Wolves spel var uppenbart för alla under förra säsongen när man slog i stort sett samtliga topplag vid minst ett tillfälle. Det som var problem var att även vinna matcherna mot kollegorna i fel ände av tabellen, vilket är ett tecken på att man inte är särskilt bra på att behöva föra matcher. Det är inte något som direkt åtgärdats under sommaren, förmodligen för att Mick McCarthy hoppat att man kan utvecklas organiskt i det avseendet.

ANNONS

Spread: Plats 15-18
Säsongsroll:
Överlevnadsrival och mittenkrigare
Titelbarometer:
Iskall, sorry men några titlar landar inte på Molineux den här säsongen

:::

(17) Swansea City

Mitt framför näsan på Cardiff City så gick Swansea och blev det första walesiska lag att nå Premier League. Det är ingen liten bedrift. Man lyckades med hjälp av en frejdig offensiv som det däremot fanns skäl att oroa sig för skulle få svårt att hävda sig i Premier League. Så är fortfarande fallet, även om det ser klart bättre ut med de två bra värvningarna av Danny Graham och Wayne Routledge.

Swansea kan på väldigt många sätt jämföras med Wigan. Samma grundtyp av offensiva och passningsbaserade spelstil, samma styrkor och kanske också samma svagheter. Men man har en bättre defensiv organisation än Wigan, det blir förmodligen räddningen.

Spread: Plats 16-18
Säsongsroll:
Överlevnadsrival och mittenkrigare
Titelbarometer:
Iskall, Swansea har ett enda realistiskt mål, att stanna kvar i Premier League.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ANNONS

(18) Blackburn Rovers

Blackburn levde farligt med sin Premier League-status redan förra säsongen och det borde rimligtvis inte ligga i ägarna Venkys intressen, som köpte klubben som ett profileringsverktyg. Givet det så visar Steve Kean upp en imponerande överlevnadsförmåga som vad det verkar håller sig kvar på managerposten.

Blackburns hade många problem förra säsongen, det största avsaknaden av en egen spelidé. Den övergripande bilden är däremot att detta problem inte åtgärdats, främst genom att Blackburn varit hopplöst inaktiva och sena på transfermarknaden. Inte minst märkligt då Blackburn tappat en av sina främsta försvarsspelare.

Klubben har gjort två okej värvningar men med oklar Premier League-status på båda. Augusti är en nyckelmånad för Blackburn, men jag tror inte de kommer åstadkomma så mycket.

Spread: Plats 16-19
Säsongsroll:
Överlevnadsrival
Titelbarometer:
Iskall, inga titlar till Blackburn den här säsongen.

:::

(19) Wigan Athletic

Wigan levde farligt förra säsongen, riktigt farligt. Det var först i sista omgången som man kom över nedflyttningsstrecket till sist och det byggde på en mirakelvändning hemma mot West Ham i näst sista omgången. Att man ändå lyckades med det hade förhållandevis lite med egna styrkor att göra utan snarare andra lags olika former av sammanbrott.

ANNONS

Det ska inte Wigan tro kommer att upprepas. Lagen ser genomgående stabilare ut den här säsongen. Wigan har ett smånätt grundspel men deras stora problem är att de inte lyckas ta sig fram till högkvalitativa avslut i tillräcklig utsträckning. Det problemet har eskalerat i och med att Charles N’Zogbia sålts till Aston Villa, utan att riktigt ersättas.

Spread: Plats 18-20
Säsongsroll:
Överlevnadsrival
Titelbarometer:
Iskall, inga titlar till Wigan den här säsongen.

:::

(20) Norwich City

Uppflyttade till Premier League från League One inom loppet av bara lite drygt ett år. Det är med andra ord något av en sannsaga vi bevittnar men det är svårt att se att den sagan ska få något lyckligt ligaslut. Norwich har en fartfylld offensiv som däremot nu ställs mot betydligt tyngre försvar, samtidigt som den egna defensiven är oroväckande lättviktig.

Hemma på Carrow Road är det inte omöjligt att man tar några viktiga poäng i början av säsongen, det är inte ovanligt att så blir fallet med entusiastiska nykomlingar. Men i det längre loppet kommer det framstå som alltmer tydligt att Norwichs sejour i Premier League blir ettårig.

ANNONS

Spread: Plats 19-20
Säsongsroll:
Överlevnadsrival
Titelbarometer:
Iskall, inga titlar till Norwich den här säsongen.

…………………………………………………

Tweet, tweet – https://twitter.com/#!/pmophy17421

:::

Så vad betyder då det lite kort?

Att jag ser tre lag som utmanar om titeln den här säsongen: Man Utd, Man City och Chelsea. Samt att jag tror fem lag kommer finna sig inblandade i nedflyttningsstriden: Norwich, Wigan, Blackburn, Swansea och Wolves.

Att jag tror lag som Liverpool, Sunderland, Everton och Queens Park Rangers kommer ”överprestera” och att lag som Chelsea, Arsenal och Tottenham kommer att ”underprestera”.

Nu återstår bara att se vad som faktiskt händer.

Be Champions!!

Publicerad 2011-08-11 kl 22:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto