Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Höstens extrabloggserie: Premier Alphabet League

Ibland får jag mina idéer. Vissa av dem är bra, andra är dåliga, några är lysande och andra hade kanske mått bäst av att stanna kvar på skrivbordet.

Den idé om extrabloggserie jag emellertid fick för några dagar sedan tyckte jag dock var så pass bra – och framför allt rolig – att jag tar den vidare.

Idén är alltså att skapa mina bästa lag med Premier League-spelare som börjar på en viss bokstav, t ex Agger i Lag A, Nani i Lag N och Torres i Lag T. Ja, ni förstår säkert konceptet. Startelvor samt en bänk för varje lag.

Det kommer vara omöjligt att skapa lag för varenda enskild bokstav, men jag slår helt enkelt ihop XYZ. På så vis blir det 24 lag, A till och med XYZ.

:::

Men nästa steg blir att låta dessa lag möta varandra i en cupturnering  – som jag lagom fantasilöst tänker kalla för The Englandsbloggen Premier Alphabet League.

Där jag låter lagen spela en simulerad match mot varandra och där vinnaren i känt cupformat går vidare till nästa omgång. Och med simulerad match menar jag att jag i bloggen skriver ett matchscenarion, i stil med vad Jonathan Wilson gjort med ”tidernas bästa klubblag” (rolig läsning för övrigt).

http://sportsillustrated.cnn.com/2011/writers/jonathan_wilson/06/20/alltime.tournament/index.html

:::

Jag kommer att seeda åtta lag för att kunna få ihop det hela till vettigt cupformat.

Seedningen lät jag Linhem sköta helt efter enväldigt och inte nödvändigtvis sammanhängande tycke. Han kom fram till, med lite licens från min sida, att lagen S – M – G – C – B – R – H och P seedas och alltså är direktkvalificerade till första omgången.

I den första kvalomgången återfinns alltså 16 lag. Dessa är A – D – E – F – I – J – K – L – N – O – Q – T – U – V – W och XYZ.

Lottningen av dessa tänkte jag att Erkie får sköta. Alltså han lottar vilka lag som möter varandra, och i vilken ordning, och meddelar detta i kommentarsfältet. Helst ikväll.

Om allt går som det är tänkt så spelar vi första matchen imorgon kväll.

:::

Jag kommer utgå från att det ska vara nutida Premier League-spelare, men är det helt omöjligt så kommer jag fylla ut laget med äldre och tidigare spelare.

Lagens formationer kommer, när så är nödvändigt, att bestämmas av vilka spelare som faktiskt finns tillgängliga.

:::

Tanken är att kunna ”spela” en eller två matcher i veckan, lite beroende på tid och möjlighet. Som extrabloggar och alltid på kvällstid.

:::

Och det möjliggör ju lite roliga och avslappnade diskussioner. Har jag tagit ut ”rätt” spelare? Ställer jag upp dem på rätt sätt? Och simulerar jag matcherna på ett trovärdigt sätt?

Möjligheterna är oändliga.

…………………………………………………

Från dagens action

Fernando Torres imponerade för Chelsea och det var modigt och klokt av Villas-Boas att formera anfallet runt honom. Det kan vara värt sin vikt i ligaguld.

Är Stokes ”problem” det motsatta till Arsenals? Det känns som att även de har tagit sin spelidé till dess kontraproduktiva extrempunkt. Idag kändes det som att med en gnutta mer kreativitet så hade de kunnat vara ett större hot.

Ashley Young skapar sig en drömdebut för Man Utd genom att till sist våga utmana sin försvarare snarare än att vända inåt i banan för inlägg. Det är viktigt att våga och det är viktigt med en miljö där det uppmuntras. Där har både Man Utd och nu också Liverpool som det ser ut lyckats rätt bra med sina värvningar.

David De Gea emellertid envisas med att göra livet svårt för sig. Inte på höjdbollar, som många förutspådde inför säsongen, utan genom att inte komma ner snabbt nog på de låga skotten.

Ferguson klappade honom på huvudet efter matchen och sa ”welcome to England”. Klokt. Men De Gea måste snart visa sig vuxen uppgiften. För han förlorar i auktoritet inom truppen när spelarna måste reparera hans misstag.

Och på bänken sitter en hungrig dansk.

…………………………………………………

Tweet, tweet – https://twitter.com/#!/pmophy17421

:::

Spansk klassiker ikväll också. Alltid lite småtrevligt att varva ned kvällen och helgen med. Eller vad säger ni?

Be Champions!!

Publicerad 2011-08-14 kl 20:49

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons