(ST) Carlos Tevez, Man City

(SUBS): Stuart Taylor, Man City; Armand Traoré, Arsenal; Steven Taylor, Newcastle; Gabriel Tamas, West Brom; Michael Tonge, Stoke; Somen Tchoyi, West Brom; Hendry Thomas, Wigan

:::

Matchrapport:

Mike Riley blåser igång matchen på Deepdale där ett lätt duggregn hotar att dra in över planen.

Matchen inleds i ett avvaktande tempo där båda lagen är noga med att hålla sig bakom bollen. The Bags försöker hitta den kreative Taarabt i sin fria roll ute på högerkanten, men han har inledningsvis svårt att få någon ordning på bollen. Hans försök att vända inåt i banan täcks alltid upp av Diao.

Spelet är ryckigt med många avblåsningar. The Bags försök att utnyttja hörnor och frisparkar på motståndarnas planhalva genom att hitta in med inlägg plockas effektivt bort av The Fences fysiska man mot man-försvar. The Fences envisas med att slå höjdbollar i riktning mot Drogba som patrullerar den offensiva planhalvan. Men Terry släpper honom inte med en millimeter och Drogba befinner sig ofta på eller rullandes av planen, ibland även rullandes tillbaka in på den.

Halvtid närmar sig och The Bags gör en tempohöjning för att försöka få gå in med en ledning i paus. Men bollen har oerhört svårt att nå fram till Torres och Tevez som båda upptar ungefär samma yta. Yaya Touré kliver framåt i planen, detta lämnar emellertid ytor bakåt. Dempsey slår en genomskärare längs kanten för Downing att löpa på, som lämnar Neil Taylor långt bakom sig. Downing går ner kortlinjen och lägger en boll snett inåt bakåt mot Drogba som skjuter. Turnbull får handen på bollen men kan bara stöta den lätt i sidled och Damien Duff har öppet mål och en enkel tap-in. 1-0 till The Fence!

The Bags är tidiga ut på planen från omklädningsrummet. Thorn verkar ha haft ett och annat ord att säga till dem i halvtid. Men inga byten ännu från något av lagen.

Andra halvlek inleds med en högre intensitet från The Bags sida som nu mer systematiskt försöker ta sig runt på kanterna. Men inläggen strandar antingen på The Fences ytterbackar eller når inte fram till anfallarna som är korta i rocken mot tuffa försvarare.

Halvleken är bara några minuter gammal när Dempsey återigen släpper lös en av lagets yttrar, den här gången Duff som använder Ryan Taylor som rundningskon innan han vänder inåt i straffområdet och placerar bollen i bortre burgaveln. 2-0 till The Fences!

Thorn gestikulerar vilt vid sidlinjen och gör ett dubbelbyte. Han går ner på en trebackslinje, byter ut den olycklige Ryan Taylor mot Michael Tonge och ersätter Jerome Thomas med Somen Tchoyi. Han ger Tchoyi och Touré signaler om att ligga offensivt med Tioté som täckande mittfältare. Taarabt flyttas upp i anfallet.

Matchtempot tilltar. Och i den 68:e minuten smäller det till på mittfältet när Nigel De Jong går in med en vårdslös tvåfotstackling på Taarabt. Domaren har inget annat val än att visa rött kort till De Jong.

Nu gör Dalglish sina första två byten. Duff, som sprungit sig trött, byts ut mot Diaby som tar upp De Jongs position på planen. Drogba plockas ut och ersätts av Mousa Dembele.

Frisparken slås av Carlos Tevez på vilken De Gea gör en jätteräddning uppe i närmsta krysset. Bollen rensas uppåt i planen av Distin men Terry nickar tillbaka den mot offensivt straffområde. Efter ett flipperspel rullar bollen ut mot Touré som får bra träff från distans. De Gea reagerar för sent och bollen går in vid bortre stolpen. Reducerat 2-1 till The Fence med 20 minuter kvar av matchen plus tilläggstid.

Pressen tilltar från The Bags sida men anfallarna börjar se trötta ut efter att ha stångats mot försvaret under hela matchen. Och bristen bredd i spelartruppen börjar här ge sig till känna. Tiden rinner iväg för The Bags, som nu har allt bollinnehav. I matchens slutminuter lyckas Torres göra ett instick in i straffområdet till Tchoyi som får med sig bollen och petar den i mål och springer iväg jublandes.

Men linjedomaren har höjt sin flagga och målet är avvinkat för offside på Tchoyi. Ett tufft domslut visar det sig i efterhand då De Laet hade dröjts sig kvar på bortre sidan. Stora rabalder, men några minuter senare blåser domaren av matchen.