Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Star Trek - NextGen Series

Peter Hyllman

Grindarna på Anfield öppnade för några minuter sedan för säsongens första match i den så kallade NextGen Series, som också brukar kallas för Champions League för U19-lag, mellan Liverpool och Sporting.

Liverpool har tillsammans med Aston Villa, Tottenham och Man City bjudits in till den första upplagan av turneringen, som från och med nästa säsong förväntas inkludera även Man Utd, Chelsea och Arsenal. Aston Villa spelar ikväll borta mot Ajax och Tottenham spelar borta mot Basel.

https://www.nextgenseries.com/

:::

Under hösten spelas turneringen enligt traditionellt gruppspelsformat med lagen uppdelade på följande fyra grupper:

Grupp 1: Barcelona, Celtic, Man City, Marseille
Grupp 2:
Liverpool, Molde, Sporting, Wolfsburg
Grupp 3:
Ajax, Aston Villa, Fenerbahce, Rosenborg
Grupp 4:
Basel, Inter, PSV Eindhoven, Tottenham

Annons

Därefter ges turneringen däremot ett lite speciellt format när slutspelet spelas i form av en utslagsturnering under januari någonstans i mellanöstern.

:::

Liverpools match mot Sporting tv-sänds med början kl 20:00 och utgör kanske en positiv distraktion under en säsong när klubben för första gången på länge inte spelar någon europeisk cupfotboll på a-lagsnivå.

Kenny Dalglish lyfter fram det positiva med turneringen och poängterar just att man inte kvalificerar sig till den utan man blir inbjuden, och den status Liverpool alltså har i Europa som blir inbjudna.

:::

Flertalet förhoppningar är knutna till den här turneringen.

För det första att det ska ge de engelska klubblagens akademilag en bättre och mer komplett utbildning och erfarenhet, att tuffare motstånd på juniornivå ska underlätta övergången till seniorlagen.

Annons

För det andra så hoppas deltagande klubbar att det ska underlätta för dem att rekrytera talangfulla ungdomar världen över, då de har möjlighet att erbjuda tillträde till turneringen, och det skyltfönster det utgör.

Det sista är naturligtvis ett mynt med två sidor, särskilt som turneringen just inte är meritokratiskt baserad utan baserad på att man är inbjuden att delta. Det riskerar ytterligare cementera uppdelningen av fotbollsvärlden i ett a-lag och ett b-lag.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2011-08-17 19:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto