Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Grupptryck i Champions League

Så är alltså den här säsongens gruppspel i Champions League lottat. Ett gruppspel som den här gången innehåller nykomlingarna Man City och, till sist, även Champions League-veteranerna Arsenal, efter en ångestfylld kvalresa mot italienska Udinese.

Tillsammans med Chelsea och Man Utd så fortsätter dessa fyra engelska lag den nu hyfsat långlivade traditionen att samtliga kvalificera sig för Champions Leagues gruppspel, vilket är ett monument i sig över Premier Leagues bredd och kvalitet.

Men hur ser då dessa lags chanser och möjligheter ut, såväl först i gruppen som i Champions League som stort? Jag har här, snabbt och smutsigt, värderat de fyra lagens status och konkurrenskraft i Champions League 2011/12.

Jag bedömer lagens möjligheter att vinna och ta sig vidare från sina respektive grupper, deras inbördes rangordning sett till chansen att vinna Champions League, jag försöker karaktärisera hur jag tror lagens resa genom gruppspelet kommer se ut, samt att jag, i ett avslutande stycke, värderar samtliga lags chanser att stå som slutsegrare i Champions League vid säsongens slut.

Inget av det här kan så klart vara det minsta kontroversiellt, och jag kan inte förutse att någon kommer att tycka att jag inte vet vad jag pratar om. Så, till det roliga!

:::

Man City – Grupp A (Bayern, Villareal, Napoli)

En småtuff grupp för Man City där varje motståndare är en motståndare av kvalitet. Nackdelen är att det kan bli svårare att gå vidare från gruppen. Fördelen är att man inte riskerar gå ner i speltempo genom att möta något blåbärsgäng. I slutänden så lär motståndet ändå vara för vekt för att förhindra Man City från att gå vidare.

Sannolikhet för gruppvinst: 75%
Sannolikhet för slutspel: 95%
Engelskt segerhopp: 1 (4)

Om gruppspelet vore en film: Gökboet

:::

Man Utd – Grupp C (Benfica, Basel, Otelul Galati)

Gruppen bör i det längre loppet inte utgöra något större problem för Man Utd. Benfica är en tuff motståndare, och senast Man Utd åkte ut redan i gruppspelet så hade man just Benfica i gruppen, men i övrigt ska Man Utds rutin kunna ta dem vidare utan några större problem.

Sannolikhet för gruppvinst: 90%
Sannolikhet för slutspel: 99%
Engelskt segerhopp: 2 (4)

Om gruppspelet vore film: Terminator

:::

Chelsea – Grupp E (Valencia, Leverkusen, Genk)

Ren tyngd borde kunna ta Chelsea vidare från den här gruppen. Valencia hade potentiellt kunnat vara en tuff motståndare, men är inte längre vad laget en gång var. Leverkusen går bra i den tyska ligan, men rent kvalitetsmässigt ska man inte kunna stå emot Londonlaget.

Sannolikhet för gruppvinst: 95%
Sannolikhet för slutspel: 99%
Engelskt segerhopp: 3 (4)

Om gruppspelet vore film: Hajen

:::

Arsenal – Grupp F (Marseille, Olympiakos, Dortmund)

En liten slamkrypare till grupp. Olympiakos bör inte ha något att säga till om vad gäller slutställningen men kan ändå ställa till det poängmässigt hemma i Grekland. Både Marseille och Dortmund är lag med riktig kvalitet och Arsenal kan inte känna sig alltför säkra mot dem.

Sannolikhet för gruppseger: 60%
Sannolikhet för slutspel: 80%
Engelskt segerhopp: 4 (4)

Om gruppspelet vore film: The Wild Bunch

:::

Deltagande lags chanser i Champions League

Min vana trogen så betygsätter jag här lagen på en femgradig skala som sträcker sig från favoriter (+++++), heta kandidater (++++), långskott (+++) och lättviktare (++) till slagpåsar (+). Och denna något godtyckliga övning fick följande utfall:

(++++++) – Barcelona

(+++++) – Man City, Man Utd, Real Madrid.
(++++) – Chelsea, Inter, Milan.
(+++) – Arsenal, Bayern München, Dortmund, Porto.
(++) – Ajax, Bayer Leverkusen, Benfica, CSKA Moskva, Lille, Lyon, Marseille, Napoli, Olympiakos, Shakhtar Donetsk, Valencia, Villareal, Zenit.
(+) – APOEL, Basel, BATE Borisov, Dinamo Zagreb, Genk, Otelul Galati, Trabzonspor, Viktoria Plzen.

Riktigt skabbigt av mig att helt plötsligt och oannonserat bara introducera ett sjätte betygssteg på det där viset, jag vet!

…………………………………………………

Tweet, tweet – https://twitter.com/#!/pmophy17421

:::

Det finns ju helt klart vissa människor med vilka man verkligen skulle vilja sätta sig ner och ta några öl tillsammans. Bara för att höra vad de har att säga. De här UEFA-byråkraterna som sköter lottningen måste ju rankas otroligt högt på den listan.

Be Champions!!

Publicerad 2011-08-25 kl 21:27

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons