Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

PAL - Kvalrundans andra match mellan V och Q

Andra delen av en extra bloggserie jag kör cirka veckovis på kvällstid under hösten, utöver ordinarie bloggar. Förhoppningen är att det ska kunna uppmuntra till skratt och rolig diskussion.

https://blogg.fotbollskanalen.se//hyllman/2011/08/14/hostens-extrabloggserie-premier-alphabet-league/

Here we go.

…………………………………………………

PREMIER ALPHABET LEAGUE
Kvalomgång – match 2

The V Lizards vs The Q Tips

Arena: Villa Park
Domare: Martin Atkinson
Väder: Strålande sol

:::

The V Lizards

Manager: Andre Villas-Boas
Taktisk formation: 3-5-2

ANNONS
Mentalitet: Offensiv

(GK) Michel Vorm, Swansea – (CB) Nemanja Vidic, Man Utd; (CB) Frederik Veseli, Man City; (CB) Thomas Vermaelen, Arsenal – (LW) Haris Vuckic, Newcastle; (CM) David Vaughan, Sunderland; (CM) Simon Vukcevic, Blackburn; (CM) Rafael van der Vaart, Tottenham; (RW) Antonio Valencia, Man Utd – (ST) Sam Vokes, Wolves; (ST) James Vaughan, Norwich

(SUBS): Dorus de Vries, Wolves; Petter Vaagen Moen, QPR; Apostolos Vellios, Everton.

:::

The Q Tips

Manager: Carlos Queiroz
Taktisk formation: 3-5-2

Mentalitet: Defensivt försiktiga

(GK) Carlo Cudicini, Tottenham – (CB) Wayne Quinn, fd Newcastle; (CB) Barry Quinn, fd Coventry; (CB) Franck Queudrue, fd Middlesbrough m fl – (LW) Harry Kewell, fd Leeds & Liverpool; (CM) Mike Quigley, fd Man City; (CM) Stephen Quinn, fd Sheffield Utd; (CM) Nigel Quashie, fd QPR; (RW) Ricardo Quaresma, fd Chelsea – (ST) Niall Quinn, fd Sunderland; (ST) Micky Quinn, fd Coventry

(SUBS): Alan Quinn, fd Sheffield Wed; Rob Quinn, fd Crystal Palace; Shefki Kuqi, fd Newcastle.

ANNONS

:::

Matchrapport:

Det är en avvaktande atmosfär på Villa Park när de båda lagen vandrar ut på Villa Parks gräsmatta, tempot på publiken verkar spegla deras förväntningar på matchens tempo. Båda lagen kommer till spel med väldigt tunna matchtrupper och ej fyllda avbytarbänkar. The Tips har fått kalla in många gamla trotjänare för att kunna genomföra den här matchen.

Domaren Martin Atkinson blåser igång matchen.

Matchen inleds med ett väldigt avvaktande passningstempo när flera av spelarna mest verkar vilja känna på bollen. Matchen är bara några minuter gammal när The Tips gamle anfallskapten Niall Quinn på en höjdboll in mot straffområdet prövar på ett ”old school”-knep i syfte att sätta sig i respekt hos motståndarbacken. I duell med Vidic leder han med armbågen mot Vidics pannben. Quinns armbåge splittras i 43 småbitar mot Vidics hårdhet och The Tips tvingas till ett tidigt byte, Niall Quinn ut och Shefki Kuqi in.

Villas-Boas går ut och ropar något vid sidlinjen, hoppar jämnfota ett par tre gånger. Han försöker klart och tydligt få igång sitt lag. Det ger en viss effekt och David Vaughan släpper iväg en boll på högerkanten som Valencia springer på. Ett perfekt inlägg når fram till en helt friställd Sam Vokes som slår till bollen på halvvolley. Men Cudicini, som hade kunnat välja att spela för The C Notes, svarar för en enastående räddning i sitt högra hörn.

ANNONS

The Tips gör sitt bästa för att använda kanterna, som de klart och tydligt uppfattar som sitt offensiva vapen. Men de får inte längre låna bollen, deras mittfält ligger alltid ett steg efter. Inte minst samarbetet mellan David Vaughan och Rafael van der Vaart fungerar väldigt bra på The Lizards centrala mittfält.

Matchen är inne i den 29:e minuten när Vaughan med en kort passning i djupled hittar van der Vaart som vänder upp med bollen och med ett instick hittar Haris Vuckic som tagit en löpning in i straffområdet. Vuckic placerar bollen kallt i bortre burgaveln. 1-0 till The Lizards.

Bara två minuter senare ser vi samma kombination igen. Vaughan slår en passning ner i den vänstra korridoren som Vuckic springer på, slår en passning snett inåt i straffområdet som hittar van der Vaart bredvid straffpunkten. En kall bredsida in i det närmsta hörnet betyder 2-0 till The Lizards.

The Tips försöker hitta tillbaka in i matchen men där verkar vare sig finnas energi eller kreativitet till att hitta på något konstruktivt. Båda lagen går ner i tempo till dess domaren blåser för halvtid.

ANNONS

Carlos Queiroz ser inte ut att göra några byten till den andra halvlek, han har heller inte så många alternativ på bänken längre. Det verkar emellertid som om han sagt åt Kewell och Quaresma att delta mer i anfallsspelet.

Den andra halvleken fortsätter med samma matchbild som den första halvleken slutade. The Lizards kontrollerar bollen och matchtempot. Dock utan att  göra några mer energiska försök att göra fler mål.

I den 58:e minuten slår Nigel Quashie en passning i djupled mot Quaresma som däremot bryts effektivt av Vermaelen som själv driver bollen upp i planen. Med det oväntade initiativet når han området strax utanför straffområdet där han med en perfekt avvägd kortpassning i djupled hittar Sam Vokes. Vokes tar med sig bollen i farten och chippar den elegant över Cudicini. 3-0 till The Lizards, nu måste matchen ändå vara avgjord!

Queiroz gör ett dubbelbyte med sina återstående spelare. Mike Quigley och Stephen Quinn ger plats för Alan Quinn och Rob Quinn på mittfältet. Kanske försöker Queiroz få in lite ny energi mitt på planen.

ANNONS

Men effekten blir kortvarig. Åtta minuter efter 3-0-målet så hittar Vaughan Antonio Valencia med en genomskärare bakom backlinjen. Valencia skär in i straffområdet och skjuter hårt vid närmsta stolpen. 4-0 till The Lizards.

Nu gör Villas-Boas sina två första byten. Vaagen Moen kommer in istället för Simon Vukcevic och unge Apostolos Vellios kommer in och ersätter James Vaughan i anfallet.

Det finns inte längre något riktigt intresse för den här matchen. The Lizards spelar förstrött runt bollen på mittfältet och publiken njuter av solen och resultatet. Mot matchens slut så snappar ändå van der Vaart upp bollen, hittar Vellios i straffområdets högra del som får tag i bollen, vänder bort sin back och skjuter ett orent skott mot bortre hörnet. Stolpe in. 5-0 till The Lizards.

Några minuter senare blåser Atkinson av matchen. The Lizards går vidare till första omgången där man möter The M Killers.

:::

Slutresultat: The V Lizards 5-0 The Q Tips
Målskyttar (Vuckic, 29; van der Vaart, 31; Vokes, 38; Valencia, 67; Vellios, 88).

ANNONS
Rött kort:

:::

…………………………………………………

Tweet, tweet – https://twitter.com/#!/pmophy17421

:::

Så, tog jag ut rätt lag? Spelade jag lagen rätt? Är det ett trovärdigt matchscenario? Vilka andra små lustigheter hade kunnat inträffa? Fältet är helt och hållet ert.

Nästa match är alltså The A Bombs vs The L Ton Johns.

Be Champions!!

Publicerad 2011-08-27 kl 18:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto