Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Queens Park Rangers snabba förvandling från ful ankunge till ligans svan

Det var inte många dagar kvar av transferfönstret när man tittade på Queens Park Rangers som klubb och dess spelartrupp och undrade lite hur det här egentligen skulle gå.

Kaos rådde i klubbens styrelserum med ägare som låg i fejd såväl med varandra som med manager Neil Warnock, och utöver några fria transfers så hade QPR egentligen misslyckats med att förstärka en spelartrupp vars främsta namn inkluderade Kenny, Naughton, Gorkss, Derry, Faurlin, Taarabt och Bothroyd. Än värre blev det under premiäromgången när Kieron Dyer skadade sig allvarligt.

Det var naturligtvis en situation som gjorde fansen oroliga, samtidigt som de hade sin konflikt med klubbledningen baserad på deras närmast ockerliknande prishöjning av säsongsbiljetterna.

Sedan köptes klubben upp av Tony Fernandes och allt detta har i princip förändrats i ett slag. Biljettpriset reducerades, kaoset försvann styrelserummet och med spelare som Luke Young, Danny Gabbidon, Anton Ferdinand, Joey Barton och Shaun Wright-Phillips så har QPR gjort några riktigt begåvade värvningar, och vad som tidigare såg ut som en relativt svag spelartrupp är nu en spelartrupp som innehåller såväl kvalitet som Premier League-rutin.

:::

De två största namnen är naturligtvis Barton och Wright-Phillips. Joey Barton är en spelare som, om vi bortser från hans personliga bagage, tveklöst skulle kunna tillföra kvalitet till ligans samtliga mittfält. Shaun Wright-Phillips är en snabb, teknisk och rutinerad ytter med erfarenhet av Premier League-spel på högsta nivå.

Det är två tunga offensiva värvningar, men även defensivt har QPR förstärkt sedan Fernandes övertagande. Luke Young och Anton Ferdinand inte minst är två försvarare som tillför stabilitet och erfarenhet såväl som bredd, vilket kommer visa sig vara oerhört värdefullt för QPR vad säsongen lider.

:::

Tony Fernandes har inlett sin tid i klubben på ett väldigt förtroendeingivande sätt och han har i ett svep även tillfört en känsla av professionalism. Där klubben tidigare präglades av interna konflikter och läckor, så har klubbens arbete under den senaste månaden präglats av effektivitet och handlingskraft.

Det är emellertid inget nytt sugardaddy-projekt som Fernandes har inlett med QPR, han kommer att driva klubben på ett affärsmässigt sätt och siktar på att skapa en organisation och verksamhet som gör att klubben kan driva och utveckla sig själv på egen hand.

Klubbens supportrar kan emellertid känna viss glädje och trygghet i att Fernandes har en personlig koppling till det lokala området. Som student på London School of Economics bodde han i västra London, vilket också är QPR:s hemområde.

:::

Inför kvällens hemmamatch mot Aston Villa så ligger QPR på tionde plats i tabellen, två placeringar efter dagens, i ligan hittills obesegrade, motståndare. I den andra vågskålen ligger att Aston Villa ännu inte vunnit på bortaplan i ligan den här säsongen, och för den delen att Aston Villa aldrig vunnit på Loftus Road i Premier League.

Kanske får vi idag en indikation på vilket område av tabellen som egentligen ska betraktas som Queens Park Rangers hemmaplan.

…………………………………………………

Tweet, tweet – https://twitter.com/#!/pmophy17421

:::

Grattis till Robin van Persie som igår gjorde ligamål 99 och 100 för sitt Arsenal hemma mot Bolton.

:::

Jag noterar till sist att Linhem numer opererar under en engelsk St George-flagga, samtidigt som jag själv tydligen har blivit kvar under den mer brittiska Union Jack-varianten.

Men det kanske passar den här bloggens, kanske även Premier Leagues, mer imperialistiska ambitioner rätt väl ändå, samtidigt som The Football League är lite mer utav engelsk mylla.

:::

Ligacupens fjärde omgång lottades också igår: Wolves vs Man City, Cardiff vs Burnley, Blackburn vs Newcastle, Arsenal vs Bolton, Stoke vs Liverpool, Aldershot vs Man Utd, Crystal Palace vs Southampton, samt Everton vs Chelsea.

A cold Tuesday evening in Stoke – ingen lätt lottning det där för Liverpool.

Be Champions!!

Publicerad 2011-09-25 kl 13:33

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons