Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hyllmans hörna: Bolton och Berbarotica

Peter Hyllman

Man ska kalla saker vid dess rätta namn och det här var väl ärligt talat en rätt likblek omgång av Premier League. Inte särskilt mycket hände och det som hände var inte särskilt uppseendeväckande. Att Demba Ba stod för ett hattrick får väl anses som omgångens höjdare.

Man City lyckades till sist ändå vinna mot de senaste säsongernas fasa, Everton efter att Mario Balotelli gjort sitt första mål för säsongen. Något senare så gjorde Arsenal och Chelsea processen kort med Bolton respektive Swansea på hemmaplan och allt gick så långt enligt omgångens planritning.

Enligt plan gick det även på Anfield i en halvlek då Liverpool gick fram till en 2-0-ledning hemma mot Wolves. Men tidigt i den andra halvleken så reducerade Wolves och resten av matchen blev därmed onödigt spännande, trots mängder av chanser för Liverpool.

På DW Stadium fick vi se en närmast identisk matchbild när Tottenham till sist ändå lyckades betvinga Wigan. På andra håll spelade West Brom och Fulham av en anmärkningsvärt ointressant 0-0-match och Newcastle, eller rättare sagt Demba Ba, avrättade Blackburn på hemmaplan.

Annons

Stoke har aldrig tidigare lyckats ta poäng mot Man Utd i Premier League, men nu var det så dags. Peter Crouch nickade in kvitteringen i början av andra halvlek, båda lagen hade därefter goda chanser att avgöra matchen utan att ta dem.

Söndagen blev mer händelserik när Aston Villa gästade QPR. Hemmalaget dominerade matchbilden men det var i mitten av andra halvlek ändå Villa som tog ledningen. På stopptid så lyckades ändå QPR kvittera, efter ett självmål av Richard Dunne. Neil Warnock var efter matchen vansinnig på såväl domare som Armand Traoré.

Så, tankar och lärdomar?!

:::

Bolton är ligans krislag nummer ett

Innan ligan startade var Bolton ett av lagen som man undrade mest om var någonstans de stod. De hade tappat viktiga spelare, klubben har i princip inga pengar och laget drabbades av två väldigt tunga skadeavbräck. Därmed kom premiäromgångens 4-0-seger borta mot QPR något överraskande, och många avskrev den tidiga oron. Men kanske var den segern något utav en red herring vad gäller Boltons säsong.

Annons

För därefter har det blivit fem raka förluster, och laget parkerar nu efter sex spelade omgångar på sista plats i tabellen. Låt gå att man har haft ett helvetiskt svårt spelprogram när man på dessa fem omgångar har mött fyra av de förväntade topplagen, men förlusterna har därtill varit oroväckande stora. Lägg till det att man mitt i förlustsviten även förlorade hemma på Norwich så framstår situationen som mer problematisk för Bolton.

Kommer Bolton lyckas vända på sin säsong?

:::

Dimitar Berbatov has lost his cool och Antonio Valencia är ingen högerback

Ligans cirkeldefinitionsmässigt coolaste och mest erotiska spelare har under en längre tid varit Dimitar Berbatov, vilket vi inte minst såg prov på under förra säsongen. Speltiden i inledningen av den här säsongen har varit ytterst begränsad, men mot Stoke blev det till sist ändå en start, i och med att Rooney tvingades till vila. Men väl där var han en besvikelse. Det var inte bara att han hade svårt på planen, han gav inte intryck av att vilja vara på den.

Annons

En annan spelare som åtminstone delvis avslöjades under Man Utds match mot Stoke var Antonio Valencia, som ännu en gång vikarierade på högerbacken. Jag kan tänka mig att Ferguson vill försöka spela in honom där, då Ashley Young och Nani går så bra på ytterpositionerna att de just nu håller Valencia utanför laget. Problemet är bara att Valencia inte är någon högerback, och mot Stoke syntes det väldigt tydligt.

När Man Utd har bollen och attackerar så är allt lugnt, men i defensiven så tappar han alldeles för ofta markering, säljer sig själv för billigt och ger motståndare alltför öppna ytor. En kyligare Peter Crouch hade gjort mer än ett mål i lördagens match.

Sammantaget är det här hur som helst en indikation på att skadeläget nu börjar drabba Man Utd. Allra minst så har Man Utds air av oslagbarhet, som media konstruerat men som förvisso ingen enda rättroende Man Utd-supporter har lurats att gå på, fått sig en rejäl törn den här helgen.

Annons

:::

He’s gone and Dunne it again!

Nio självmål i Premier League har det nu hunnit bli för Richard Dunne efter att ligans främste olycksgubbe lyckats få in QPR:s kvittering i det egna målet på tilläggstid igår kväll. Det är inte lite, det är tvärtom flest gångar av alla spelare i ligan.

:::

Fernando Torres lycka vägrar att vända

Det är inte lätt att heta Fernando Torres just nu. Hans enorma prislapp har lagt världens alla förväntningar på honom och naturligtvis saliverar media vid tanken på att han riskerar vara eller i alla fall bli engelsk fotbollshistorias om inte största så i alla fall dyraste flopp. De vill naturligtvis på sätt och vis att det ska vara så, inte för att de hatar vare sig Torres eller Chelsea, utan för att det har ett nyhetsvärde.

Spelmässigt har det naturligtvis hackat under en längre tid, men på sistone har han gett tydliga indikationer på att börja hitta tillbaka till sig själv. Problemet är bara att varje bra sak han numer gör också följs av en dålig. Just when he thinks he got out, it pulls him back in!

Annons

Ett snyggt mål mot Man Utd följdes upp av en av de värsta missarna vi bevittnat inom engelsk fotboll någonsin. Det må kännas frustrerande att det är missen det pratas om i efterhand, men det är ärligt talat inte konstigt. Därefter gör Torres också matchens första mål mot Swansea, men blir kort därefter också utvisad och avstängd i tre matcher. För varje steg framåt Torres tar så verkar det som om han tar två steg tillbaka, eller allra minst att han står och trampar grus på samma ställe.

:::

Wolves faller på egen taktisk förskyllan

Utspelade i första halvlek och 0-2 i baken. Därefter omedelbar reducering i andra halvlek och man var därefter åtminstone med i matchen. Skillnaden var först och främst taktisk. Den andra halvleken valde Wolves att spela 4-4-2 samtidigt som man tillämpade en klart mer defensiv taktik i första halvlek, baserat på ett femmannamittfält.

Annons

Wolves har kapacitet att spela 4-4-2 och uppnår oftast bättre resultat när man spelar på det viset. Men det gäller också att ha mentaliteten och modet att spela på det mer offensiva sättet, även när man möter lag som på pappret är bättre. Frågan är egentligen om Mick McCarthy har den mentaliteten, och om han i sitt huvud kan betrakta Wolves som något annat än ett lag som krigar för sin överlevnad under eller strax över nedflyttningsstrecket.

:::

Egna tankar från helgen?

…………………………………………………

Kvällens match

Både Norwich och Sunderland har ikväll möjligheten att bygga vidare på sina segrar från förra omgången. Norwich bortaslog då Bolton samtidigt som Sunderland krossade Stoke på hemmaplan. Det var båda lagens första segrar för säsongen.

För några dagar sedan fick jag frågan om jag trodde att Norwich skulle få en straff emot sig mot Sunderland. En fråga jag hade lite svårt att ta på allvar till en början, innan jag läste att om Norwich får en straff emot sig så har man fått det i varenda ligamatch hittills den här säsongen, och får man det också i den här matchen så går man förbi Wimbledons motsvarande ”rekord” från säsongen 1999/00.

Annons

Det lovar hur som helst att bli en härligt engelskt intensiv match på Carrow Road ikväll.

…………………………………………………

Tweet, tweet – https://twitter.com/#!/pmophy17421

:::

Alex Ferguson morrar om twitter efter det att Wayne Rooneys fru Colleen redan under fredagskvällen råkat avslöja att Rooney inte var aktuell för spel mot Stoke.

:::

Håller historien med Samir Nasri på att upprepa sig för Arsenal, den här gången med lagets stjärnanfallare Robin van Persie? Det är i alla fall samtalsämnet i engelska tidningar efter att det rapporterats att också han avvaktar med att förhandla om ett nytt kontrakt.

:::

Kollega Anton Fors pratar i dagens blogg om Man City och “deras något smaklöst ihopsatta supertrupp”.

Vilket väl kanske mest får mig att undra om det är möjligt att sätta ihop en “supertrupp”, vad nu det är, på ett enligt Fors smakfullt sätt, och om det finns några exempel på det inom den moderna fotbollen.

Annons

Hur som helst, tisdagens blogg fokuserar så klart på stormötet mellan Bayern och Man City, där jag försöker reda ut de mer normativa aspekterna kring Man City-projektet och huruvida de ens egentligen borde stängas av från europeiskt cupspel baserat på eventuella brott mot riktlinjerna om financial fair play.

Kanske kommer jag också säga några ord om det hyckleri som stundtals ligger bakom kritiken av Man City och deras satsning.

:::

BishopBlaize skickar följande videolänk med en lite smårolig Pepsireklam.

Be Champions!!

Publicerad 2011-09-26 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto