Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kort inför kvällens matcher

Peter Hyllman

Europa League ikväll alltså. Fyra matcher står på programmet: Wisla vs Fulham, Club Brugge vs Birmingham, Tottenham vs Rubin Kazan, och Stoke vs Maccabi Tel-Aviv.

Några korta observationer om respektive match.

:::

Wisla vs Fulham

Om Wisla skulle besegra Fulham ikväll så är det första gången i klubbens historia som man besegrar ett engelskt fotbollslag. Tidigare har man förlorat mot Blackburn och två gånger mot Tottenham.

Det här är otroligt nog Fulhams elfte match i Europa League den här säsongen. Man är också det enda laget som tagit sig ändå från den första kvalrundan till gruppspelet.

:::

Club Brugge vs Birmingham

Den nästan 10,000 man starka bortapubliken som följer med Birmingham ikväll är ett rekord i europeiskt cupspel när det kommer till gruppspelsmatcher. Att Birmingham spelar i The Championship gör det inte mindre unikt.

Annons

Club Brugge har aldrig förlorat på hemmaplan mot engelskt motstånd. Birmingham å andra sidan har spelat två bortamatcher hittills utan att förlora. Två omen som kanske talar för oavgjort ikväll.

:::

Tottenham vs Rubin Kazan

Det främsta hotet mot Tottenhams försvarslinje, utöver en något besvärande skadesituation, är Obafemi Martins, som i sina fyra första matcher mot Spurs i Newcastles tröja gjorde fyra mål.

Tottenhams samtliga mål i gruppspelet har kommit under andra halvlek.

När Tottenham till sist gjorde mål mot Shamrock i förra omgången så var det första gången man gjorde mål på fyra europeiska hemmamatcher – efter två 0-0-resultat och en 0-1-förlust under förra säsongen.

:::

Stoke vs Maccabi Tel-Aviv

Stoke är obesegrade i Europa League inför kvällens match, och man har vunnit fem av sina sex matcher. Maccabi å andra sidan har bara vunnit en enda av sina tio senaste europeiska cupmatcher.

Annons

Föga förvånande så leder Stoke statistiken i Europa League vad gäller antal inkast, med totalt 26 stycken så här långt.

Bollinnehav är ofta något som lyfts fram som betydelsefullt i europeiskt cupspel. Stoke å andra sidan har under de två första gruppspelsmatcherna ett genomsnittligt bollinnehav om 30,8%. Som ofta har noterats, Stoke gör saker lite annorlunda.

:::

Samtliga engelska lag ligger så här långt hyfsat bra till att kunna ta sig vidare till slutspelet.

…………………………………………………

Tweet, tweet – https://twitter.com/#!/pmophy17421

:::

Läsvärd Independent-intervju med Peter Crouch, som ju spelat i både Stoke och Tottenham:

https://www.independent.co.uk/sport/football/news-and-comment/peter-crouch-the-stick-i-get-just-makes-me-laugh-2372948.html

:::

Marina Hyde på The Guardian skriver den hittills mest läsvärda texten av alla angående den uppblåsta konflikten mellan Patrice Evra och Luis Suarez. Redan den första meningen kokar ned det hela till dess kärnpunkt, i alla fall från ett supporterperspektiv:

Annons

[Is there anything less appealing than the absolute moral certainty with which some Liverpool fans automatically dismissed Patrice Evra’s claim that he was racially abused, and some Manchester United fans automatically wrote off Luis Suárez as a racist, despite neither faction having any way of knowing for sure what actually happened on the pitch on Saturday?”]

Läs den.

Detta sagt, felet jag anser Patrice Evra har gjort i den här situationen, givet att ingen av oss vet vad som sagt och inte sagts, är att ha ventilerat sina anklagelser direkt i live TV snarare än att först gå den formella vägen. Givet den nästan omöjliga bevisbördan, så har han väl förmodligen därmed också ställt till det lite för sig själv.

:::

Det verkar pågå uppdateringar i bloggmanagern som gör att den inte verkar fungera riktigt som den ska i nuläget. Vilket skapar en del irriterande problem, bland annat att det inte går att tidsinställa bloggar. Förhoppningsvis åtgärdas det snart utan att det påverkar kommande bloggande.

Annons

Be Champions!!

Publicerad 2011-10-20 14:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto