Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

England förbereder sig för sin allra viktigaste oviktiga match på länge

Klockan kvart över sex på lördag kväll vandrar England ut på Wembley för att möta de senaste fem årens överlägset bästa landslag, Spanien. Det är ännu ett internationellt landslagsuppehåll, det rör sig den här gången endast om träningsmatcher, och det som redan från början kändes som betydelselöst når på så vis nya höjder av meningslöshet.

Eller? Kanske betyder just motståndet att matchen ändå får någon form av betydelse, åtminstone för England om än förmodligen inte så väldigt mycket för de regerande världs- och europamästarna.

Det är förmodligen inte en hemlighet för någon att engelsk landslagsfotboll lider av en rätt rejäl men ändå motiverad dos av svagt självförtroende. Med det bagaget så ska England förbereda sig först för sommarens EM och därefter ett stundande världsmästerskap i Brasilien. Med en reformering av det engelska akademisystemet i form av EPPP och investeringar i utbildningen av ungdomscoacher vid St George’s Park så finns ljuspunkter inför framtiden, men dess realisering ligger cirka 10-20 år framåt i tiden.

ANNONS

Innan dess handlar det snarare om att en till synes trött och oinspirerad förbundskapten ska försöka hitta en vettig balans mellan ett antal åldrande landslagsspelare och ett gäng unga men också mindre rutinerade spelare. En nödvändig förutsättning för att ett sådant projekt ska lyckas är att där finns en kollektiv tro.

Det är där matchen mot Spanien faktiskt kan bli rätt viktig. Ja, det är bara en vänskapsmatch men ett bra resultat mot Spanien av ett företrädesvis ungt engelskt landslag kan ge laget en viktig moralisk knuff i rätt riktning och få dem att gå in i sommarens mästerskap med känslan att de i alla fall inte är slagna på förhand. En tung förlust och alla de problem som England som landslag brottas med, internt såväl som i media, kommer att framstå som oövervinneliga.

Varje fotbollsturnering är avgjord långt innan den första bollen är sparkad, som Sun Tzu förmodligen hade sagt om han hade varit fotbollsmanager.

ANNONS

:::

Om vi nu tänker oss att det ligger något i det här, att matchen alltså ändå inte är helt betydelselös, så finns det naturligtvis två skäl att ifrågasätta Fabio Capellos förberedelser inför matchen.

För det första att han väljer att strunta i att i den här matchen vare sig spela John Terry eller Wayne Rooney, två spelare vars kvalitet såväl som erfarenhet hade kunnat vara en ovärderlig hjälp för de yngre spelarna i laget, i två lagdelar som samtliga brast betänkligt under det förra världsmästerskapet. Terrys påstådda rasism är ännu endast under utredning, och Rooney får spela i ett slutspel som ändå, med eller utan honom, måste vara Englands ambition att nå fram till i sommar.

För det andra att han öppet väljer att beklaga sig över att han måste möta Spanien ”utan spelare”. Dels har han själv valt att inte ta ut vissa av dem. Dels så måste man så klart undra hur ett sådant uttalande förstås och tas emot av de spelare som faktiskt tagits ut till landslagstruppen. Inte är det ägnat att öka deras självförtroende i alla fall.

ANNONS

:::

Englands landslagstrupp till veckans matcher mot Spanien och Sverige:

Scott Carson (Bursaspor), Joe Hart (Man City), David Stockdale (Ipswich)

Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Bolton), Ashley Cole (Chelsea), Phil Jagielka (Everton), Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Man Utd), Joleon Lescott (Man City), John Terry (Chelsea), Kyle Walker (Tottenham)

Gareth Barry (Man City), Stewart Downing (Liverpool), Adam Johnson (Man City), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Man City), Scott Parker (Tottenham), Jack Rodwell (Everton), Theo Walcott (Arsenal)

Gabriel Agbonlahor (Aston Villa), Darren Bent (Aston Villa), Daniel Sturridge (Chelsea), Danny Welbeck (Man Utd), Bobby Zamora (Fulham).

:::

Är det laget som ska slå Sverige för första gången sedan 1968? Jag tror det.

…………………………………………………

Tweet, tweet – https://twitter.com/#!/pmophy17421

ANNONS

:::

Wayne Rooney är alltså så här långt avstängd under EM:s gruppspel. Men ska han ändå tas med i EM-truppen? För eller emot, vad tycker ni?

Imorgon kommer min uppfattning.

:::

Och så skickar vi vackra tankar till Burnleylegenden Jimmy Adamson, som nyligen gått bort vid 82 års ålder.

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2059018/Jimmy-Adamson-dies-aged-82.html

:::

Så dags för dagens säkerhetstips: Att befinna sig mellan 20-talet åt sidan fallande bordtennisbord och en tämligen hård betongvägg är en på alla sätt och vis dålig idé.

Förmodligen var det därför, och så klart bara därför, som jag var chanslös mot den här killen i helgen.

Be Champions!!

Publicerad 2011-11-09 kl 09:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto