Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Debatt: Vilka är Premier Leagues största ikon?

Paul Wilson på The Guardian publicerar en i mitt tycke rätt intressant blogg som kan få bli underlag för ännu en sådan här debatt som vi brukar köra emellanåt. Kort och gott bygger hans blogg på pitchen att Chelsea är större Premier League-ikoner än vad Man Utd är.

http://www.guardian.co.uk/football/blog/2011/nov/30/chelsea-premier-league-icon-manchester-united

Wilsons argument, som är tämligen genomtänkta, är att Chelsea är mest emblematiska för vad Premier League är och är bra på och att det är klubben som kanske allra mest definierats av den så kallade Premier League-eran. Andra klubbar, såsom Man Utd och Liverpool, må vara mer berömda och mer meriterade, men de var tunga namn långt innan Premier League, och ska därför ses som ikoner för engelsk fotboll snarare än Premier League.

På samma sätt lyfter Wilson fram Didier Drogba som den mest ikoniske Premier League-spelaren.

:::

Frågan som ska debatteras är alltså vad ni anser. Tycker ni att Paul Wilson gör en god poäng, vilka tycker ni är den eller möjligen de största Premier League-ikonerna och varför?

:::

Själv, om jag skulle använda mig av samma typ av resonemang och argument som Wilson, skulle jag kanske vilja skicka in en gurkburk till alternativ idé – nämligen Arsenal.

Låt gå att även de har en viss tradition innan Premier League, men inte lika markerad som i fallen Man Utd och Liverpool. Men de har haft en storhetstid som varat under en betydligt längre tid utav Premier League än Chelsea, några av deras lag har varit ligans mest omtalade under perioden, och de har med Arsene Wenger på flera sätt varit med om att dra den engelska fotbollen närmare den kontinentala, ofta mot dess vilja.

:::

Okej, det blev lite kort idag, jag har mycket att göra, men det är ju inte helt fel om ni får jobba för brödfödan ibland heller.

…………………………………………………

Tweet, tweet – https://twitter.com/#!/pmophy17421

:::

Gårdagens blogg var alltså synnerligen tajmad eller otajmad – beroende på hur man ser det. Frågan vem som fick sparken först besvarades redan under dagen i och med att Steve Bruce gavs sina marching orders från Sunderlands ägare och styrelse.

Ersättare diskuteras flitigt just nu, och de namn som flyger allra mest frekvent runt i luften är de gamla vanliga, vilket framför allt rör sig om Mark Hughes och Martin O’Neill.

Av de båda så känns väl Martin O’Neill onekligen som en betydligt bättre fit.

:::

Ofta när mindre lag lyckas besegra storlagen så brukar det ju vara ett makalöst gnällande om hur dåliga storlaget var, ytterst sällan väljer man att istället ge beröm till det mindre laget. Vilket naturligtvis är tämligen nedvärderande och förnedrande på sitt eget lilla vis.

Från matchen igår tar jag däremot först och främst med mig hur bra Crystal Palace faktiskt spelade. Både offensivt och defensivt, en jätteinsats av Championship-laget. Engelsk cupfotboll när den är som bäst.

Men f-n vad det svider att åka ur på det där viset. Bra erfarenhet däremot för the kids, hoppas de fick en hårtork också.

♪♫♪
I’ve seen the future brother, it is Ravel…
Get ready for the future, it is Fryers…
I’ve seen the future baby, it is Pogba…

Be Champions!!

Publicerad 2011-12-01 kl 10:12

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons