Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

England och Euro 2012: Snabba perspektiv på ett gruppspel utan Wayne Rooney

Gruppspelslottningen av EM har alldeles nyss ägt rum och därmed har förutsättningarna för Englands öde i turneringen, eller åtminstone dess första halva, slutligen beseglats.

ANNONS

Det blev hemmanationen Ukraina, Frankrike samt inte minst gruppens slagpåse Sverige. (Hehe)

Det speciella för Englands del vad gäller gruppspelet är naturligtvis att man måste navigera detta utan Wayne Rooney, som i och med sin utvisning i sista kvalmatchen mot Montenegro har blivit avstängd i de tre kommande tävlingsmatcherna. Vilket händelsevis sammanfaller exakt med EM:s gruppspel. Beslutet har överklagats, men besked väntas inte förrän om tidigast en vecka.

Det finns ju de som menar att denna ende spelares frånvaro omöjliggör Englands avancemang från gruppspelet, och att det inte ens är värt att ta med honom i truppen. Huruvida dessa är samma personer som i samband med tidigare mästerskap och landskamper hävdat att Wayne Rooney varit värdelös i landslaget förtäljer inte historien.

England utan Wayne Rooney är helt klart ett något mindre kompetent landslag. England utan Wayne Rooney är emellertid fortfarande ett tämligen kompetent landslag.

ANNONS

De problem Englands landslag faktiskt brottas med har, när allting kommer kring, egentligen väldigt lite att göra med Wayne Rooney. Även om det naturligtvis är väldigt lätt och bekvämt att koka ned hela problemet till just denne ende spelare.

Men det är att ducka för de mer allvarliga frågorna.

:::

Englands grupp – D:

Frankrike. En på pappret väldigt tuff uppgift, spelare för spelare är Frankrike minst lika namnkunnigt som England. Men likt England så har Frankrike på senare tid haft väldigt svårt att få ihop det hela till en fungerande lagapparat, kanske till och med större problem än England. Men kanske kan Laurent Blancs ungdomlighet återigen lyfta Frankrike. Som öppningsmatch tror jag också det kan bli lite av en nyckelmatch för Englands kommande öden den här turneringen. Vinst, och det kan helt plötsligt se riktigt ljust ut.

ANNONS

Ukraina. Det är alltid lite knivigt att möta hemmanationen i ett mästerskap, men ska man göra det så ska man förmodligen göra det i just den andra matchen av gruppspelet. Inte samma explosiva laddning som till den första matchen, och förmodligen inte heller risken för samma ”kniven mot strupen”-känsla som i den tredje och sista matchen. England har slagit Ukraina vid ett par tidigare tillfällen under senare tid.

Sverige. England har inte förlorat mot Sverige sedan millenniet var mycket ungt, och nu har man ju dessutom vunnit en rak match mot the chicken Swedes. Inte kan man väl förlora då? Nej, förmodligen inte, men här kan det handla om att vinna, och Sverige har traditionellt hyfsat lätt mot den typ av offensiv som brittiska lag brukar kunna prestera, så ett oavgjort resultat är inte på något sätt orimligt.

ANNONS

:::

Prognos:

Ändå en hyfsat bra grupplottning för England som jag tillmäter sannolikhetens chanser att ta sig vidare från den här gruppen, även utan hjälp av Wayne Rooney. Matcherna mot Sverige kommer att utgöra vågmästarfunktion i hur övriga lag placerar sig i gruppen, och vilket lag som slutar etta respektive tvåa.

England går till slutspel.

:::

Tabloid headlines:

“Phew-craine – Fabio’s England avoid big guns in Euro 2012 draw” – The S-n
“England nab Ukraine” – Daily Star
“England … avoid giants in Euros” – Daily Mail

Inte alltför farligt, än så länge.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2011-12-02 kl 19:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto