Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Juletid bland tomtar och troll

Bloggrubriken ska absolut inte ses som någon karaktärskarikatyr på de som frekvent läser och kommenterar Englandsbloggen. Eller så är det precis så den ska ses, men i så fall som en måhända något rå men alltid hjärtlig julehälsning till er alla.

ANNONS

Bloggen tar alltså julpaus nu. Men misströsta inte alltför mycket för den sakens skull. Den är tillbaka redan på annandagen tillsammans med en ny krackelerande engelsk ligaomgång. I England spelas det nämligen fotboll under julhelgerna, där velar och klemar man inte till det med långa uppehåll och semester som i andra mjukisländer.

Och sådan liga sådan blogg, naturligtvis.

Önskelistor är vanligt förekommande i juletider. Själv gick jag under cover i tomtens julverkstad och lyckades gräva fram samtliga Premier League-lags önskelistor, med andra ord vad de allra helst önskar sig i julklapp. Det visade sig vara ett farligt uppdrag, jag blev bland annat jagad av en rödnost mana… ren, men vad gör man inte för sina läsare?!

Allt för konsten! Det här var vad jag hittade:

:::

Man City. “Vad ska vi med jultomten till, vi har redan oljeshejk Mansour. Christmas all the time, baby! Fack off tillbaka till Nordpolen med dig, men var hygglig och ta med dig Carlos Tevez!” Använd honom istället för den där spindeln för att skrämma upp dockorna.

ANNONS

Man Utd. Kära tomten, det vore ju väldigt vänligt av dig om du kunde ordna så att inte två nya spelare skadades per match. Annars önskar nog Man Utd sig mest av allt en ljusblå voodoo-docka, så att de kan få sina högljudda grannar att tappa lite poäng då och då. I övrigt kanske en god flaska vin?!

Tottenham. ”Jag såg den där filmen Click, t’rrfic movie!” Den där fjärrkontrollen, med vilken man kan frysa och pausa tiden, en sådan skulle Tottenham verkligen vilja ha. Mycket praktiskt. Trea i tabellen, ovanför Arsenal, Champions League here we come, inget att oroa oss för.

Chelsea. Ett monopolspel är vad Chelsea helst av allt önskar sig. På så vis kan man få ett ”get out of jail free”-kort till John Terry, samtidigt som det kanske håller Roman sysselsatt så att han inte gör vad han brukar göra när han känner sig lite rastlös, byta manager.

ANNONS

Arsenal. ”Hello monsieur Santa, jag såg en lustig liten shop mitt inne bland Londons mer ekivoka kvarter, som handlade i lustiga leksaker. Vi önskar oss mest av allt några handbojor. Nejnej, var inte dum, inte därför, vi ska bara kedja fast Robin van Persie till Emirates. För hans eget bästa, naturellement!”

:::

Liverpool. En gnutta tur skulle vi önska oss tomten, det är väldigt många stolpträffar nu. Vi skulle också uppskatta domare med tillbörlig respekt för Liverpool som fotbollsklubb, kanske också en tvärkulturell snabbkurs i vett och etikett för vår missförstådde uruguayan.

Newcastle. Efter ett par transferfönster i rad där Newcastle har sålt flertalet av sina då befintliga bästa spelare, så önskar sig Newcastle nog mest av allt att Mike Ashley inte får för sig något liknande nu under januari. I så fall kan en redan tunn trupp bli allt tunnare, med ett ras i tabellen som följd.

ANNONS

Stoke. Uppåt i ligan bär det. Det är naturligtvis kul för Stoke att få sällskap av de båda klubbarna från Manchester i Europa League. Stoke hoppas naturligtvis att deras hårda och direkta spelstil ska fortsätta bära frukt i det europeiska cupspelet, först ut är Valencia.

Norwich. Hoppet framför allt är att ingen kommer på att förbjuda lagets ytterst välkamouflerande gröna bortatröjor, så att de kan fortsätta att närmast obemärkt smyga till sig poäng efter poäng på bortaplan. Och för guds skull, håll Delia Smith borta från mikrofonen!

West Brom. Piller mot höjdsjuka, för så här högt upp i tabellen har West Brom sällan varit och det har kännts så pass stabilt. Tack tomten för Roy Hodgsons makalösa förmåga att lyfta engelska bottenlag högre än summan av deras enskilda delar. Vänligen se till att Long och Odemwingie håller sig friska också.

ANNONS

:::

Everton. En köpare, en köpare, ett kungarike för en köpare! Bill Kenwright är en god gammal gamäng, en härlig supporter. Men vi vill kriga i toppen av tabellen. Men vi behöver någon med fet plånbok. Som kan investera i spelartruppen, och kanske i en ny arena.

Aston Villa. Ett par glasögon till Alex McLeish. På så vis kanske han ser tillgången till offensiva spelare i laget – Albrighton, N’Zogbia, Agbonlahor och Bent – och inser att man måste spela mer offensivt. Särskilt som vi över huvud taget inte kan försvara oss.

Fulham. Vårt anfallsnyförvärv Bryan Ruiz kom från Twente där han öste in mål, men i Fulham har han inte hittat rätt tillsammans med Dempsey, Zamora och Johnson. Det vore bra om han vaknade till liv, eller om Martin Jol insåg att Zamora är bättre på planen än på bänken.

Swansea. Bollen passas runt och runt tämligen fint, och Michel Vorm gör stormatcher i målet på löpande band, men det som vore väldigt mysigt, och som kanske skulle hålla oss kvar i Premier League en säsong till, vore om vårt mittfält för en gångs skull verkligen kunde börja kontrollera matcher.

ANNONS

Sunderland. Tack tomten för Martin O’Neill. Förhoppningsvis så hinner han vinna tillbaka vårt självförtroende som försvann all världens väg med Steve Bruce som manager. Om du har lite tid över så får du också gärna övertyga Asamoah Gyan att Sunderland är ett rätt trevligt plejs, utan Bruce.

:::

QPR. Vid den här tidpunkten förra säsongen hade Adel Taarabt gjort 35 mål och assists, den här säsongen har han svarat för ofattbara noll (0). Det skulle vara mycket värt att få fart på honom. Dessutom önskas en tvångströja till Joey Barton, så att han fortsätter koncentrera sig på fotboll istället för Nietzche.

Wolves. Helst av allt önskar sig Wolves att lagen under dem i tabellen fortsätter att svikta så att laget därmed för en gångs skull kan slippa att vara inblandad i nedflyttningsstriden ända in på målsnöret. Om Kevin Doyle skulle kunna börja hitta målet så skulle det också underlätta.

ANNONS

Wigan. Spelet är lugnt, vårdat och behärskat, men slutprodukten är helt och hållet otillräcklig. Det görs för lite mål. Victor Moses måste sluta bara skapa målchanser och faktiskt börja göra mål. Samtidigt som Hugo Rodallega måste återfinna förra säsongens målform.

Bolton. Defensiven har varit en akilleshäl för Bolton, så naturligtvis vore det strålande bra om Gary Cahill kunde hitta tillbaka till sitt gamla jag, eller inbringa en häftig försäljningssumma att spendera på nya spelare. Är ett julmirakel som får Stuart Holden och Lee Chung-Yong tillbaka under våren för mycket begärt?

Blackburn. Supportrarna vill till varje pris ha bort Steve Kean som manager. Steve Kean vill till varje pris sitta kvar som manager. Ägarna vill… ja, vad vill ägarna egentligen? Spela Champions League-fotboll. Bäst att ge dem en kompass, då de verkar ha förväxlat Champions League med The Championship.

ANNONS

:::

Frågan är bara hur många av dessa klubbar som har varit tillräckligt snälla under året som gått.

…………………………………………………

Under mellandagarna, fram till och med nyåret, det vill säga inför det kommande transferfönstrets öppnande, så kommer jag med viss regelbundenhet publicera extrabloggar framåt kvällstid, som lite mer systematiskt tar upp vad lagen i Premier League skulle behöva fokusera på under januarifönstret.

:::

I och med att engelsk fotboll inte gör uppehåll över julen så finns det egentligen heller ingen mening med att ägna sig åt några överdrivna så kallade halvtidssummeringar, här finns inga höstvinnare etc som det finns i övriga ligor och länder. Ligan summeras, omgång för omgång, och så fortsätter det ända in i maj.

:::

God jul!!

Publicerad 2011-12-23 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto