Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Gott nytt år? - Norwich City FC och Man City FC

NORWICH CITY FC

Prestation: Strålande

Defensiv stabilitet: 67,4% (Liga: 78,5%; Nedflyttning: 66,2%)
Mittfältskreativitet:
38,6% (Liga: 37,4%; Nedflyttning: 35,8%)
Offensiv kvalitet:
45,0% (Liga: 44,2%; Nedflyttning: 43,7%)

Siffrorna är baserade på resultaten som presenterades i genomgångens allra första blogg:

ANNONS

https://blogg.fotbollskanalen.se//hyllman/2011/12/27/premier-league-infor-januarifonstret-borjan-pa-en-laggenomgang/

Allra mest överraskande med Norwichs första halva av säsongen har varit kvaliteten på lagets offensiv, såväl sett till mittfältets kreativitet som anfallets kvalitet. I båda avseendena ligger man som nykomling över ligans genomsnitt som helhet, och klart före genomsnittet för lagen inblandade i nedflyttningsstriden. En stark offensiv kompenserar för en något mindre stark defensiv, som ändå är väl så bra om laget vill undvika nedflyttning.

Position: Stabil – 11th, 21 poäng

Norwichs enda egentliga ambition inför säsongen måste ha varit att hålla sig kvar i Premier League, få trodde att de skulle klara av det. En elfteplats runt nyår är i det avseendet långt bättre än väntat. Det är emellertid oroväckande jämnt på tabellens nedre halva, och Norwich har endast sju poäng upp till nedflyttningsstrecket.

ANNONS

:::

Behov av förstärkning: Medel

Norwich har ett fungerande lagmaskineri. Nästa fas i utvecklingen består i att stegvis förstärka spelartruppens kvalitet. Närmast till hands ligger att försöka tillföra spetskvalitet till backlinjen, då defensiven framför allt är vad som skiljer ligans bättre lag från de svagare.

Resurser och möjligheter: Små

Norwich har inga stora resurser att arbeta med, så man får försöka pussla ihop så mycket kvalitet som möjligt för så lite pengar som möjligt. I huvudsak innebär det att intressanta spelare för Norwich antingen befinner sig längre ned i The Football League, alternativt spelare i Premier League som inte längre är önskade i övriga klubbar.

:::

Handlingsplan: Försiktig

Paul Lambert har sagt att han gjort klart för klubbens styrelse vilka spelare han är intresserad av. Först och främst verkar försvaret vara en prioritet, och klubben har lagt två bud på Nottingham Forests walesiske försvarare Chris Gunter som båda har avfärdats. Forest sägs kräva £2,5m för Gunter samtidigt som Norwich erbjudit £1m, och andra klubbar som Fulham och Blackburn sägs vara intresserade.

ANNONS

Lamberts möjligheter att bredda spelartruppen ytterligare är också att kalla upp spelare från ungdomslaget. På mittfältet är det exempelvis inte omöjligt att lovande talanger som Jason Dobbs och Sam Kelly kan få fylla ut spelartruppen under den andra halvan av säsongen. Lamberts övriga prioritet blir annars att försöka behålla de spelare han redan har.

***

MAN CITY FC

Prestation: Utmärkt

Defensiv stabilitet: 90,5% (Liga: 78,5%; Toppstrid: 87,0%)
Mittfältskreativitet:
44,5% (Liga: 37,4%; Toppstrid: 42,0%)
Offensiv kvalitet:
49,2% (Liga: 44,2%; Toppstrid: 48,6%)

Siffrorna är baserade på resultaten som presenterades i genomgångens allra första blogg:

https://blogg.fotbollskanalen.se//hyllman/2011/12/27/premier-league-infor-januarifonstret-borjan-pa-en-laggenomgang/

Inte finns det mycket att anmärka på när det gäller Man Citys första halva av säsongen. Defensiven håller högsta klass, laget skapar många chanser och man har gjort en förtvivlat massa mål. Med ligans starkaste trupp sett till såväl spets som bredd, som därtill lyckats hålla sig väldigt skadefri, så är inte det i sig något att förvåna sig över.

ANNONS

Position: Mycket stark – 1st, 45 poäng

Klubben kan haft endast en ambition inför säsongen och det var så klart att vinna ligan. Och den ambitionen har Man City minst sagt omsatt på fotbollsplanen. Endast en förlust och den bästa säsongsinledningen under Premier League-eran har placerat laget högst upp i tabellen, precis där de vill vara, och med ett fördelaktigt spelschema under våren jämfört med sina konkurrenter.

:::

Behov av förstärkning: Lågt

Roberto Mancinis lagbygge har kommit långt. Offensivt finns inte mycket att klaga på, möjligen söker Mancini ett ännu mer högklassigt alternativ på högerkanten. Det centrala mittfältet är utan tvekan ligans bästa och mest robusta. Den lagdel som eventuellt saknar lite bredd med bibehållen spetskvalitet är mittförsvaret, där Kolo Touré och Joleon Lescott knappast framstår som några världserövrare.

ANNONS

Resurser och möjligheter: Enorma

Vill Man City värva spelare så kommer Man City värva spelare. Så långt är allt klart. Men i takt med financial fair play-regleringar och det faktum att Man City redovisat enorma förluster så har det också alltmer börjat glunkas om att klubben först måste sälja av spelare om man vill köpa nya. Förvisso klokt, men svårt att med de löner spelarna uppbär att göra sig av med dem.

:::

Handlingsplan: Avvaktande

När en klubb inte agerar utifrån normala ekonomiska restriktioner kan det ibland vara svårt att förutse vad de kommer att göra. Alltså är det inte helt lätt att bedöma vad som kommer att ske under till exempel ett kommande transferfönster. Personligen skulle jag inte bli förvånad om Man City och Roberto Mancini inte värvar någon spelare alls under januari.

Den stora förhoppningen måste vara att klubben hittar en köpare av Carlos Tevez och att man på så vis dels får in en okej försäljningssumma samt kan avlasta en obscent hög lönebudget. Det skulle kunna öppna upp för en värvning under januari, och i så fall lär den värvningen först och främst gälla mittförsvaret.

ANNONS

Men, som sagt, rätt svårt att förutse exakt hur Man City kommer att agera under januari.

…………………………………………………

De disciplinära problemen i Aston Villa fortsätter. Tidigare har det bland andra varit Barry Bannan och Charles N’Zogbia. Nu är det Stephen Ireland, kanske inte så överraskande, som hamnat i blåsväder för en bild där han liggandes röker pipa och dricker något som inte ser ut som hallonsaft.

Eller är problemet möjligen Alex McLeish som kanske utsett sig själv till Premier Leagues främste ordningsman? Känner han kanske att Aston Villa har problem med sin spelarkultur?

:::

@wengerknowsbest: ”He has not lost his class or brain. He still has quality. But yes, Pat Rice is maybe a little bit old right now for right-back.”

:::

När diskussionerna går vilda i kommentarsfältet så hamnar texten längre och längre ut i högermarginalen, till dess att det till sist bara blir vitt och alltså helt oläsligt. Bättre, när man börjar hamna långt ut och fortfarande känner att man har något att säga om ämnet, är i så fall att starta en ny tråd. Då har alla möjlighet att se vad som sägs, samtidigt som man slipper scrolla i evigheter för att komma till nästa inlägg.

ANNONS

Be Champions!!

Publicerad 2011-12-30 kl 16:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto