POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Englands tio främsta talanger de kommande åren

Då och då är det ju lite spännande att återkomma till diskussionen om inte bara dagens spelare utan morgondagens stjärnor. Med andra ord, att fundera lite på vilka som är dagens främsta talanger.

Som vanligt håller jag mig till Premier League, men håller mig den här gången till engelsk talang. Jag har medvetet struntat i att ta med spelare som förmodligen rent åldersmässigt skulle kunna vara med, men som vi av olika skäl redan är väldigt bekanta med.

Det faktum att man kan göra en sådan här lista, och att samma lista bara något halvår eller år senare skulle se i alla fall delvis annorlunda ut, signalerar rätt tydligt den grad av osäkerhet som finns kring att avgöra vilka talanger som är the real thing och vilka som inte är det.

Men alternativet är ju att inte diskutera det alls. Och det är ju inte något särskilt roligt alternativ.

:::

Ravel Morrison, West Ham

Hans talang på fotbollsplanen har beskrivits som bland de främsta och mest naturliga som setts inom engelsk fotboll sedan Paul Scholes. Han var helt central när Man Utd förra säsongen vann FA Youth Cup, men hans disciplinära problem utanför planen fick till sist Man Utd att ge upp. I West Ham ökar hans chanser till regelbunden speltid, och ett miljöombyte och en sträng manager i Sam Allardyce kan kanske få ordning på honom som person och spelare.

Josh McEachran, Chelsea

Lite fusk att ha med McEachran på den här listan kanske, han är redan så pass välkänd. Men han är trots allt bara 18 år, och har blivit något bortglömd i Chelsea hittills under säsongen. Regelbunden speltid är emellertid vad McEachran behöver, och det kommer han garanterat kunna få i Swansea dit han nu gått på lån. Frågan är om han kommer lyckas med vad som hittills framstått som en omöjlighet, att som akademiprodukt slå sig in i Chelseas a-lag.

Jack Butland, Birmingham

Som 18-åring är Butland redan förstemålvakt i Englands U21-landslag och det känns närmast givet att han en dag kommer att spela i a-landslaget, Englands moderna tradition på målvaktssidan är ju närmast tragisk. Butland avslutade nyligen en kortare låneperiod i Cheltenham i League Two, där han imponerade med ett antal hållna nollor. I och med att Boaz Myhills lånekontrakt avslutas i sommar så är det inte osannolikt att Butland tar över huvudansvaret i Birminghams mål från och med nästa säsong.

Gary Gardner, Aston Villa

Aston Villas centrala mittfält är ett rejält problemområde, och med det i tankarna så vore det märkligt om inte Alex McLeish snart börjar se Gardner som lösningen på detta problem. Som yngre bror till Craig Cardner så har Gary Gardner alltid ansetts som den mer lovande av de båda, och vi kommer förmodligen börja se varför under det kommande året.

Benik Afobe, Arsenal

Afobe har redan hunnit bli väldigt populär bland supportrarna av en klubb som kanske mer än de flesta ägnar väldigt mycket uppmärksamhet åt sin klubbs unga talanger. En skada har spolierat stora delar av den här säsongen, men innan dess imponerade han stort på lån i Huddersfield, som han nästan lyckades skjuta upp till The Championship. Afobe är en beprövad och effektiv målskytt på samtliga de nivåer han hittills spelat.

William Keane, Man Utd

Något av en favorit bland de som följer engelsk ungdomsfotboll på nära håll. Har en spelstil som påminner rätt mycket om Teddy Sheringham, men han är även snabbfotad och tekniskt skicklig. Stora saker är att förvänta av unge Keane, som spelade en betydelsefull roll i Man Utds seger i FA Youth Cup förra säsongen, och som den här säsongen har börjat röra på sig i utkanten av Man Utds a-trupp.

Nathaniel Chalobah, Chelsea

En otroligt lovande spelare som kan spela både i backlinjen och på mittfältet och som har dominerat i Chelseas såväl som Englands olika ungdomslag. Han var en central gestalt när Chelsea vann FA Youth Cup 2010 och borde, om allt går som det ska, kunna bli en viktig kugge för Chelsea i en del av laget som verkligen är i stort behov av såväl förbättring som föryngring. Men då måste han snart börja få chansen.

Rob Hall, West Ham

Hall imponerande storligen när han var utlånad till Oxford, där han gjorde mål i sex raka matcher. Trots att West Ham först förlängt lånet, så valde Allardyce att återkalla den 18-årige anfallaren. Många har förväntat sig att Hall skulle lånas ut igen efter nyår, men Allardyce har valt att behålla honom i laget och trots att han är så ung så är det inte omöjligt att han kommer att delta rätt mycket i West Hams uppflyttningskampanj.

Louis Laing, Sunderland

Med Martin O’Neill som ny manager i Sunderland, och dennes facit från sin tid i Aston Villa, där han implementerade en imponerande ungdomspolicy, så är det bara en tidsfråga innan han på fullt allvar upptäcker den oerhört lovande mittbackstalangen Laing. Laing har imponerat i Sunderlands ungdomslag och debuterade för Sunderlands a-lag redan i slutet av förra säsongen.

Saido Berahino, West Brom

En av ett par lovande talanger, tillsammans med bland andra George Thorne, som börjar poppa upp i West Broms spelartrupp. Berahino var med i Englands trupp till sommarens U20-VM i Mexico, och den energiske lille anfallaren har också gjort ett antal mål under sin nuvarande utlåning till League Two-klubben Northampton. Vilket är särskilt imponerande om man tar hänsyn till tumultet i den klubben under senare tid.

:::

Och naturligtvis är det ju så att även om man nu har räknat upp tio stycken, så kan man ge sig tusan på att där finns åtminstone tio gånger så många till som man hade kunnat plocka med eller i alla fall ta med i diskussionen. Ni kan säkert bidra med ett gäng.

…………………………………………………

Dagens matcher: Arsenal vs Blackburn (14:00), Norwich vs Bolton, QPR vs Wolves, Stoke vs Sunderland, West Brom vs Swansea, Wigan vs Everton, samt Man City vs Fulham (18:30).

Intressant att se om det blir något av Arsenalsupportrarnas hot om soppåsprotester på Emirates i eftermiddag.

:::

Tråkigt för Tottenham som självmant dragit sig ur NextGen Series på grund av ett oavsiktligt regelbrott. De befann sig i semifinalen efter att ha besegrat Liverpool i kvartsfinalen. Liverpool tar nu över deras plats där.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-02-04 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto