POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Arsenal vann slaget, men vilka vinner kriget?

Jojo, engelsk fotboll är död och begraven.

Det var bara någon som glömt bort att berätta det för skådespelarna i den fotbollsteater som utspelades på Emirates. Likt så många tidigare derbyn i de norra delarna av London så blev det naturligtvis en helt galen historia.

Arsenal var tveklöst det bättre laget. I den här matchen. Därför var det så klart så väldigt typiskt Arsenal att ändå ligga under med 0-2 när klockan började ticka upp mot halvtid. Men med Bacary Sagnas reducering följde en av den här säsongens allra mäktigaste vändningar.

Arsenal har befunnit sig i en värld av skit. En tung ligasäsong. Bedrövliga och bedövande förluster i såväl Champions League som i FA-cupen, ytterligare en spelare som lämnar klubben i form av Andrei Arshavin. Inte skulle väl de i det här läget kunna vinna mot Premier Leagues darling boys? Jo, kanske just därför att de befinner sig i det läget skulle det visa sig.

Det är verkligen ett resultat som är balsam för Arsenals själ. Det största misstaget Arsenal kan göra nu är emellertid att tro att det här resultatet betyder mer än vad det faktiskt gör. De ligger fortfarande sju poäng efter Tottenham i ligan, och de har fortfarande en mäktig uppgift framför sig att nå en av Champions League-platserna.

Derbyvinsten kommer snabbt visa sig meningslös om den inte följs upp av ytterligare vinster. Att förlita sig på att Tottenham kommer att falla ihop efter det här resultatet är en riskfylld väg att vandra. Tottenham fungerar inte riktigt längre på det viset.

Arsenal vann slaget, men det handlar om att vinna kriget.

:::

900

37,5 var genomsnittsåldern på Man Utds två målskyttar idag när man tog en livsviktig trepoängare på Fergietime borta mot Norwich, en på förhand snortuff Premier League-match.

Den typen av matcher där den engelska ligan avgörs, eller i det här fallet inte avgörs. Det är också i den här typen av matcher som man inte kan underskatta värdet av en bra målvakt.

Eller för den delen en lagom dos av rutin.

:::

Joe Mason har i skrivande stund gett Cardiff ledningen på Wembley mot Liverpool. En cupsaga håller på att skrivas, men man ska ju komma ihåg att Liverpool har vänt på finaler förut.

Be Champions!!

Publicerad 2012-02-26 kl 17:39

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto