Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Chelseas ouppklarade affärer i Champions League

Man skulle lugnt kunna säga att när det gäller Chelsea och Champions League så finns där en hel del så kallad unfinished business. Ett gäng gäss som helt enkelt har förblivit oplockade.

Dels handlar det naturligtvis om den där titeln. Det var ju den som var själva slutmålet när Roman Abramovich en gång i tiden köpte klubben. Det var Champions League-spektaklet som övertygade Abramovich om att köpa en engelsk fotbollsklubb när han satt på Old Traffords läktare och såg Man Utd möta Real Madrid i en av 2000-talets bästa fotbollsmatcher. Och det var ju Champions League som Chelsea, som världens största klubb, närmast skulle prenumerera på. Sådan var ju visionen. En regnig torsdagsmorgon i Moskva är så nära man hittills har kommit.

Men dels handlar det ju också om Barcelona. Det var ju nämligen året efter den där Moskvanatten som Chelsea återigen var i semifinal, den gången just mot Barcelona. Man var på god väg att vinna och boka ännu en finalplats, återigen mot Man Utd, innan Andres Iniesta på tilläggstid satte det avgörande bortamålet som krossade Chelseas drömmar. Dessförinnan hade den norske domaren Tom Henning Ovrebo svarat för ett antal märkliga domslut som berövat Chelsea tunga och potentiellt matchavgörande situationer.

Där och då grundlades de moderna Barcelonarelaterade dolkstötslegenderna, som naturligtvis överdrivits upp till rent abnorma proportioner, och ingen annan klubb, inklusive dess supportrar, har nog känt en större latent frustration gällande detta än just Chelsea. De har nämligen fått vänta på vad de uppfattar som sin rättmätiga upprättelse, deras storhetstid har dalat samtidigt som Barcelona har befunnit sig i zenit.

En vinst mot Benfica ikväll vore alltså väldigt betydelsefull för Chelsea. Det skulle kanske kunna ses som en dejt med ödet. Dels kvarstår en av det här lagets allra sista chanser, om än liten, att faktiskt vinna Champions League. Dels ger det en garanterad möjlighet till upprättelse mot Barcelona. Att ställa saker och ting till rätta. Det står kanske skrivet någonstans. Precis som det stod skrivet att Luke Skywalker var tvungen att konfrontera Darth Vader.

Benfica är ett tekniskt och taktiskt väldigt skickligt lag, som absolut inte ska underskattas. Men det spelar ingen roll ikväll. Det finns nämligen inte en snöbolls chans i helvetet att Chelsea och deras spelare kommer att låta denna chans till upprättelse och historieskrivande rinna dem mellan fingrarna. Inte i en kvartsfinal i Champions League, och inte hemma på Stamford Bridge.

Det blir ännu en semifinal mot Barcelona.

:::

Man ska ju absolut inte förakta att få med sig 1-0 på bortaplan tillbaka till returen på hemmaplan. Självklart är det bättre än en förlust eller ett oavgjort resultat.

Samtidigt är det ju också ett bedrägligt resultat. Det kan ju nämligen kännas betryggande men betyder ändå egentligen bara exakt detsamma som i vilket annat fall som helst, man har absolut inte råd att förlora fotbollsmatchen.

:::

Kan Fernando Torres använda sig av Champions League som plattform för att hitta tillbaka till sig själv? Om det nu inte är så att han själv faktiskt är en före detta, men numer tyvärr utsliten, skyttekung som för inte särskilt länge sedan köptes för £50m.

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/chelsea/9184477/Chelsea-v-Benfica-Time-for-Fernando-Torres-to-silence-the-doubters.html

……………………………………………………………….

Pillerproblemen fortsätter i Man City. Förra säsongen blev Kolo Touré avstängd för att ha använt otillåtna piller. Igår twittrade Joleon Lescott om att använda sig av Lemsip för att bota sin ”man flu”, också det en otillåten medicin.

Lescott menade i efterhand att han bara skämtade om att använda Lemsip, och han hoppas nog fortfarande kunna vara tillgänglig för spel i helgens bortamatch mot Arsenal.

:::

Två spanska lag, ett tyskt, väldigt goda chanser till ett engelskt lag och inga chanser till ett italienskt lag i semifinalerna. Det är bara att konstatera att det alltid är bäst att vara försiktig med sin egen missriktade triumfalism.

:::

Jag antar att UEFA inte utser Tom Henning Ovrebo till domare i en eventuell semifinal mellan Barcelona och Chelsea. Även om jag antar att det är en rent formell, och för den neutrale fantastiskt underhållande, möjlighet.

Be Champions!!

Publicerad 2012-04-04 kl 11:05

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons