Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Man City behöver ett mirakel

Man kan lockas att tro att det här läget ser rätt törnigt ut för Man City, men i ett exklusivt avslöjande visar det sig att Man City och Roberto Mancini har en slug plan för hur de ska få sina hopp om ligatiteln att återuppstå.

ANNONS

:::

[youtubeplay id=”QmnSR0LwiS8″ size=”large”]

:::

Mikel Artetas urtjusiga skott i 87:e minuten betydde naturligtvis inte bara one nill to the Arsenal, det betydde så klart också en hel massa både för titelkampen och för Champions League-striden.

Det ger Arsenal fem snarare än tre poäng ned till femteplatsen, en klart trevligare marginal, och en hemmavinst mot Man City sitter så klart smutt innanför västen när man ska ta på sig kommande tuffa uppgifter mot andra motståndare som måhända är mindre namnkunniga men som icke desto mindre strider för sin Premier League-överlevnad.

Det sätter naturligtvis en ruggig press på Tottenham och Newcastle inför deras matcher imorgon mot Norwich respektive Bolton. Eller tja, åtminstone Tottenham. Jag är inte säker på att Newcastle riktigt behöver känna av den där malande pressen.

ANNONS

Det gav också Man Utd en åttapoängsledning i tabelltoppen före just Man City, därtill talar nu också målskillnaden till Man Utds fördel. Förvisso ska de båda lagen mötas på Etihad, men åtta poäng med sex matcher kvar, tappar Man Utd det så kan det bara beskrivas som en meltdown av en klubb som inte direkt gjort sig känd för sådant genom åren.

:::

Men kanske är det först och främst Man Citys framträdanden på fotbollsplanen, snarare än endast det poängmässiga försprånget, som får mig att betrakta ligan som i det närmaste praktiskt avgjord.

Man City ser liksom inte längre riktigt ut som att de själva tror på det.

Det såg likadant ut idag som det gjort de senaste veckorna. Ihåliga blickar utan energi och vilja. Bistra miner. Ett lag utan någon kollektiv idé. En managers uppgift är att bevara och tillföra energi och idéer till sin spelartrupp, och det är kanske här snarare än i småttiga taktiska beslut som Roberto Mancini verkligen har fallit till föga.

ANNONS

Mancini har själv ifrågasatt mentaliteten och ”vinnarkulturen” i Man City på senare tid. Frågan är kanske vad han själv har lyckats åstadkomma i det avseendet.

:::

Kontrasterna är tydliga med Arsenal och den energi som Arsene Wenger tillför sitt lag.

Matchen stod och vägde idag, en bra bit in i andra halvlek. Det stod 0-0 men jag skulle säga att Man City i det läget kontrollerade mittfältet och därmed även matchen. Från det läget skulle man förvänta sig att Man City tog kommandot och också avgjorde.

Istället blev det tvärtom. Man City drog sig in bakom sina egna skuggor, och Arsenal tog återigen över matchbilden. De satte sin prägel på matchen, vågade uttrycka sig på planen, och det gav till slut resultat. Måhända en triumf för ett mer konstruktivt managerskap.

Arsene Wenger myntade i veckan det till Fergietime besläktade begreppet ”moneytime”, de sista 15 minuterna när stora lag avgör matcher. Man City har kanske the money. Men i just det här fallet var det Arsenal som hade moneytime.

ANNONS

:::

Gårdagen var präglade av katastrofala domarbeslut och den tendensen höll i sig också idag.

Precis allt som kunde vara fel i samband med Man Utds 1-0-mål mot QPR var det också. Ashley Young var offside, och därefter filmade han. Alltså ingen straff. Shaun Derry tacklade honom över huvud taget inte värt att nämna. Alltså inget rött kort. Det kan väl diskuteras huruvida det ens var en genuin målchans.

Ett misstag av domaren Lee Mason så klart. Mason kan kanske kritiseras något för att så hastigt fatta så stora beslut. Och linjedomaren bör definitivt få kritik för att han missar offsiden.

Men den som verkligen bör bära hundhuvudet är Ashley Young. Alltför ofta låter vi vår vrede drabba domarna för deras misstag samtidigt som vi låter spelarna komma undan med medvetet fusk.

:::

Ändock:

”Manchester United played at lunchtime and looked the part, Manchester City played at teatime and fell apart.”

ANNONS

:::

Det känns som att det riskerar bli några matchers avstängning för Mario Balotelli dessutom. Var det möjligen sista gången vi såg honom i en Man City-tröja?

Tråkigt för Premier League och Man City i så fall. Men idag var han direkt destruktiv för Man Citys ambitioner.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-04-08 kl 19:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto