Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Säsongens effektivaste januarivärvningar

Januarivärvningar är ett jäkla skit. Oftast får man baxa dem både hit och dit. Så brukar det ju låta. Det betraktas som ett problem, möjligen ett nödvändigt ont, ofta något som klubbar och managers brukar ta sig till som någon form av panikåtgärd, alternativt som en ren lyxåtgärd.

Men det finns ju så klart också väldigt lyckade exempel på dylika värvningar, och den här säsongen har vi helt klart sett några sådana. Så varför inte ägna den här bloggen åt att lista de januarivärvningar som jag tycker har varit mest effektiva den här säsongen?!

Ekonomi och sådant tjafs tar jag inte med i beräkningen här. Endast hur väl jag anser att de olika spelarna dels har lyckats prestera individuellt och dels hur de lyckats höja sina respektive lag på den korta sikt vi nu pratar. Underförstått i det är att jag inte heller bryr mig så väldigt mycket om värvningarnas så kallade framtidsaspekt.

Här och nu alltså.

:::

(1)    Papiss Demba Cissé – Från Freiburg till Newcastle

Dundersuccé för senegalesen som så här i inledningen av sin Newcastlekarriär verkligen ger intryck av att kunna göra mål precis när han vill. Ännu en lysande värvning av Newcastles demonvärvarteam. Den enda funderingen är möjligen risken att förre darlingen Demba Ba börjar känna sig som det något bortglömda barnet och att syskonet ges all uppmärksamhet. Å andra sidan så har ju Newcastle också gjort sig mindre beroende av honom.

(2)    Paul Scholes – Till Man Utd

Desperation sa Patrick Vieira. Ett citat som riskerar bli lika beryktat som Alan Hansens om att man inte kan vinna med kids. Elva segrar på tolv matcher, 34 av 36 möjliga poäng, en enorm passningsstatistik, flertalet matchavgörande insatser, en kollektiv självförtroendeboost som gick att ta på. Beslutet att damma av Scholes var förmodligen säsongens bästa och mest avgörande. Ett svaghetstecken för Premier League att han kan komma tillbaka och dominera? Nåja, det är inte precis vilken spelare som helst.

(3)    Nikica Jelavic – Från Rangers till Everton

Det här med att värva från Skottland brukar inte vara helt oproblematiskt. De spelare som glänser däruppe brukar ha märkligt svårt att omsätta formen söderöver. Något som Middlesbrough fått bittert erfara. Men Jelavic har inlett strålande för Everton, som därtill varit i behov av en stadigt levererande anfallare, och laget har som en följd inte bara inlett sin traditionella vårmarsch utan också passerat den röde i tabellen.

(4)    Pavel Progrebnyak – Från Stuttgart till Fulham

Något i skymundan får man intrycket av att Martin Jol håller på att göra riktigt stora saker med Fulham. Som om han med kontinental flärd håller på att göra Fulham till en lika slagkraftig motståndare som Roy Hodgson lyckades åstadkomma med defensiv disciplin. Progrebnyak är ett lysande exempel där Jol illustrerar hur även en liten klubb som Fulham kan värva stora spelare, om än ej stora namn, om de agerar klokt i sin scoutning och sitt värvande. Fem mål på sina fem första bolltouchar är riktigt fett.

(5)    Gary Cahill – Från Bolton till Chelsea

Hårdför men samtidigt bollskicklig mittback. En utmärkt ersättare för Alex när denne drog till PSG, och väldigt betydelsefull när John Terry har befunnit sig lite för mycket på skadebänken och Corneiros massagebänk under våren. Cahill ser också ut att kunna bilda ett väldigt intressant mittbackspar tillsammans med David Luiz. Klokt värvat av Chelsea.

:::

Bubblare

»  Liam Ridgewell – Från Birmingham till West Brom
»  Bobby Zamora – Från Fulham till QPR
»  Jonathan Howson – Från Leeds till Norwich

:::

Slutsatsen måste väl ändå vara att januarivärvningar ska man förvisso vara försiktiga med, så mycket spektakulärt har ju inte heller gjorts på den fronten, men att det heller inte är ett verktyg som ska underskattas. Lämpligt för precisionsinsatser skulle jag säga.

……………………………………………………………….

Dagens matcher: Everton vs Sunderland, Newcastle vs Bolton, Tottenham vs Norwich, Aston Villa vs Stoke, samt Fulham vs Chelsea.

Kan Tottenham, Newcastle och Chelsea samtliga svara upp på Arsenals lysande seger igår?

:::

I princip fulla omgångar i The Football League under måndagskvällen också. Inte minst den dramatiska uppflyttningsstriden i The Championship drar vidare på den absoluta kokpunkten. Southampton borta mot Crystal Palace samtidigt som West Ham möter playoff-aspiranten Birmingham på hemmaplan.

:::

Mycket fotboll i dagarna. Nästan så att man börjar känna sig som Chris Kamara. Men bara nästan.

Be Champions!!

Publicerad 2012-04-09 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons