Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Varför åker Wolves ur Premier League?

Den här helgen kan Wolves bli det första laget som rent formellt åker ur Premier League. QPR vann igår kväll hemma mot Tottenham, vilket betyder att Wolves måste vinna hemma mot Man City för att hålla hoppet vid liv. Men oavsett hur det går i helgen så åker Wolves ändå ur. Nej, det är inte klart än, men vi vet alla ändå att så kommer det bli.

Hur kommer det sig då, kan man fråga sig, att Wolves åker ur Premier League, och att de gör det med så tydlig marginal, när de inför säsongen var ett av de lag som såg allra mest stabilt ut på tabellens nedre halva? Där finns så klart några konkreta idéer om vad detta kan tänkas bero på.

:::

Stabilitet vs Förändring

Wolves klubbledning har fått mycket beröm genom åren för sitt trygga sätt att leda klubben. Wolves är en av få klubbar som trots osäker Premier League-status ändå gör positiva ekonomiska resultat. Man agerade generellt inte förhastat avseende managerpositionen, trots att klubben var en återkommande företeelse i nedflyttningsstriden.

Det visar sig att så länge det var business-as-usual så fungerade Wolves bra. Under den här säsongen har dock förändring blivit ett tema för Wolves, och att hantera förändring gjorde Wolves klubbledning långt ifrån lika bra.

Beslutet att skiljas från Mick McCarthy var förmodligen rätt i sig. Beslutet att skilja sig utan att ha någon klar och bestämd plan på en ersättare till McCarthy var emellertid katastrofalt. Ett argument till beslutet var att man ville ha en ny röst, tillsättandet av Terry Connor gav samma röst laget redan hört under flera säsonger.

Ett annat argument, förhoppningen att ett managerbyte ska ge i alla fall en kortsiktig effekt på lagets prestationer, försvann i och med det beslutet också, vilket gör tillsättningen desto märkligare.

:::

Dålig personalpolitik

Det hela började under sommarens transferfönster där Wolves gjorde två till synes mycket kloka värvningar för sammanlagt drygt £10m av dels Roger Johnson från Birmingham samt Jamie O’Hara från Tottenham. Båda dessa värvningar dock visat sig vara besvikelser.

Många med koppling till Wolves, främst bland supportrarna, ifrågasatte också Mick McCarthys beslut att en kort tid in på säsongen ta kaptensbindeln från Karl Henry och ge den till Roger Johnson. Många menade att detta beslut splittrade ett tidigare väldigt tight omklädningsrum, något som kulminerade med bråket på planen mellan Johnson och Hennessey för några veckor sedan.

Johnsons idéer som kaptensförebild har bland annat inkluderat att gå ut och supa sig full kvällen innan matchdag. På planen har han varit stundtals dålig och en säkerhetsrisk. Sedan Terry Connor tog över managerposten har Johnson därtill ofta petats, av antingen fotbollsskäl eller disciplinära skäl.

:::

Wolves interna situation har skapat en brist på vilja i spelartruppen, vilket är ett extremt dåligt utgångsläge i en nedflyttningsstrid där alla måste kämpa för varandra, och Terry Connor som internt befordrad manager har lett till ett ledarskapsvacuum som inte kan åtgärda denna viljebrist.

Bristande vilja och dålig stämning är inte bara ett förhållande inom spelartruppen, det har även spridit sig till läktarna på Molineux, där kritiken mot Steve Morgan, Wolves ägare, samt Wolves VD, Jez Moxey, är frän och bitande.

Absolut ingenting talar alltså för Wolves ikväll hemma mot Man City. En viljelös och demoraliserad spelartrupp. Likgiltig och självdestruktiv stämning på Molineux som är till förfång snarare än hjälp för laget. En tämligen idéfattig manager som befordrats över sin paygrade.

Och pressen av att veta att om man inte vinner så åker Wolves ur Premier League.

……………………………………………………………….

Dagens matcher: Man Utd vs Everton, Liverpool vs West Brom, samt Wolves vs Man City.

En viktig match för Man Utd. De har inte råd att tappa poäng hemma mot Everton om de vill behålla initiativet i titelstriden.

:::

Newcastle har gått upp på fjärdeplatsen och till och med skapat ett litet försprång. Helt otroligt egentligen. Men det kan de behöva, med ett återstående spelprogram om Wigan (a), Chelsea (a), samt Everton (a).

Nedflyttningsstriden spetsade till sig ytterligare igår i och med att både Blackburn och QPR vann, samt Wigan förlorade igen. Aston Villa fick därtill bara en poäng. Det som emellertid gör det hela till ett riktigt häxbo är att Bolton har två matcher färre spelade än övriga.

:::

Kommentarsfältet blir stundtals patetiskt varje gång Barcelona spelar och inte minst förlorar. Otroligt tröttsamt att följa. Hata, håna och häckla känns det som att andra forum kan användas för. Det tillför noll värde.

Be Champions!!

Publicerad 2012-04-22 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons