Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Tio modiga lejon, och en dum pojke

Intrycket inför matchen var väl att det var i stort sett omöjligt. Intrycket efter 45 minuter var att det helt enkelt inte kunde gå. Barcelona hade då gjort 1-0, och bara några minuter därefter hade John Terry blivit utvisad efter den kanske mest idiotiska handlingen i Champions League sedan Didier Drogba örfilade Nemanja Vidic i finalen 2008.

Vad som därefter följde, och resultatet, får väl anses som bland det mest sanslösa som hänt i Champions Leagues korta historia. Strax efter eller tillsammans med Man Utds final mot Bayern München 1999 och Liverpools final mot Milan 2005. Den typen av sannolikhetstrotsande prestationer som framför allt engelska klubblag svarat för under Champions League-historien.

Men det var inte det enda engelska med Chelseas insats. John Terry betedde sig som en dum pojke, inte som den Captain, Leader, Legend han framställer sig själv som. Bristande disciplin höll på att ännu en gång förstöra Chelseas Champions League-drömmar. Tio vilt och hårt kämpande spelare, tio modiga lejon, höll under en hel faslig halvlek fast vid drömmen med allt vad de kunde uppbåda.

En riktig bragd.

:::

Ett sådant fantastiskt mål av Ramires. John Terrys kaptensinsats var att bli utvisad helt i onödan, den som fick göra ett riktigt ”captain’s goal” var alltså Ramires. Och det var inte bara målet som påminde om Roy Keane i Turin 1999, varnad blev Ramires också och därmed avstängd i finalen.

Där så klart inte heller John Terry nu får spela. Inte heller Raul Meireles eller Branislav Ivanovic kommer vara tillgängliga i den matchen. Det är med andra ord nästan en halv startelva som är borta. Man undrar vad det egentligen är med engelska lag och det här med avstängda nyckelspelare i Champions League-finalen. Men det gick ju bra 1999 till sist.

Mot Bayern München. Kanske ett omen.

:::

Inför matchen menade jag att det var viktigt för Chelsea att behålla sina positioner på planen. Efter 38 minuter hade Gary Cahill blivit skadad och John Terry utvisad, hela mittbacksparet.

:::

Och det här med att vinna två Champions League på raken är och förblir en till synes omöjlig historia.

Och vad händer nu med Pep Guardiola?

:::

Leo Messi skjuter för första gången någonsin i liga- och Champions League-sammanhang en straff ”off target”. I samma match gör Fernando Torres mål. Då vet man att det helt enkelt var bestämt att sluta på ett visst sätt.

:::

Och helt plötsligt blev den där tredjeplatsen i ligan så väldigt mycket viktigare.

Och håller vi oss till ligan så vann också Bolton över Aston Villa ikväll med 2-1 på bortaplan. Ett oerhört viktigt resultat för Bolton, och en svidande tung förlust för Aston Villa som nu på allvar befinner sig indraget i nedflyttningsstriden. Och scenerna på Villa Park var inte roliga, där ett riktigt hat vällde ner över Alex McLeish.

Be Champions!!

Publicerad 2012-04-24 kl 23:03

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons