Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Chelsea vann cupen, Kenny Dalglish förlorade den

Peter Hyllman

Det är de stora ögonblicken som definierar en säsong. Den här matchen var ett sådant ögonblick, och det var en match som Liverpool i grund och botten förlorade på grund av ett gigantiskt taktiskt felslut av Kenny Dalglish.

Han bänkade Andy Carroll.

Det tog en timme innan Liverpool började visa riktigt kamphjärta i den här finalen. Då hade Chelsea hunnit gå fram till 2-0, bland annat efter en orgie av Liverpoolmisstag som ledde fram till 1-0-målet, och Andy Carroll hade precis blivit inbytt.

Steven Gerrard fick aldrig tag i matchen och förmådde inte lyfta sitt lag. Andy Carroll var spelaren som lyckades.

Den stora skillnaden var att med Andy Carroll så fick Liverpool en måltavla i motståndarnas straffområde. Det skapade ett helt nytt tryck på Chelseas försvar. Liverpool har saknat en sådan måltavla, under större delen av den här matchen och under större delen av den här säsongen.

Annons

Och det är Kenny Dalglishs ansvar. Vad hade hänt den här finalen om Andy Carroll spelat från start? Var hade Liverpool befunnit sig i ligatabellen nu om Andy Carroll gjorts till en del av Liverpools taktik den här säsongen?

Vad vi ser och har sett under säsongen är en fotbollens taktiska motsvarighet till snålheten som bedrar visheten. Snålhet sägs vara ett typiskt skotskt drag, kanske har vi sett det i två stora engelska matcher den senaste veckan.

Enda risken med Liverpools Carrollinspirerade sista halvtimme är att den första timmens uselhet glöms bort.

:::

Roberto Di Matteo behöver inte bekymra sig om dylika frågeställningar och funderingar om ansvar.

Vilken anställningsintervju han gör. Är det över huvud taget möjligt för Roman Abramovich att anställa någon annan manager?

Det borde inte vara det.

Annons

Inte när Chelsea vinner sin fjärde FA-cuptitel på sex år, efter att klubben bara vunnit tre motsvarande titlar under sina tidigare 100 år.

Inte med en Champions League-final runt hörnet.

:::

Inga glada miner på Emirates idag.

Enormt viktiga poäng i Champions League-kampen tappades hemma mot Norwich i en ytterst märklig match som svängde än hit, än dit, och än ned i diket.

Norwich var mer än väl på par för inte bara en poäng, utan för alla tre. Men med Robin van Persie är Arsenal alltid effektiva framåt. Vilket inte alltid hjälper när det har getts mängdrabatt på försvarsmisstag under matchen.

Hur som helst så vattnas det i munnen för både Tottenham och Newcastle, Arsenal har det inte längre i egna händer och i sista omgången väntar en ytterst oviss bortamatch mot West Brom.

:::

Nej – bollen var aldrig över linjen.

Annons

:::

Det var säkert runt den femtielfte säsongen i rad som Barnet överlevde ett konferenssamtal på säsongens sista dag, efter en livsviktig 2-1-vinst borta mot Burton.

Konferenssamtal: En hemsk anglicism på conference call, det vill säga risk för att åka ur The Football League ner till The Conference.

:::

Lite sura resultat i andra matcher för Man City efter att de gick top of the table i måndags, inför söndagens bortamatch mot Newcastle. Först vann Newcastle mot Chelsea i onsdags, och Arsenal tappade under lördagen viktiga poäng hemma mot Norwich vilket ger Newcastle ännu mer blodvittring.

Å andra sidan befinner sig Man City i en position att de inte i nuläget behöver bry sig om vad andra lag pysslar med.

:::

Up the Owls!

:::

Det känns som om några möjligen överskattar betydelsen av vad jag skriver på en svensk blogg och dess kommentarsfält för vad som händer på en engelsk fotbollsplan på vilken ett lag från norra London spelar.

Annons

Be Champions!!

Publicerad 2012-05-05 20:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto