Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Man City mästare på det mest galna av vis

Peter Hyllman

Om någon undrar varför Premier League är världens bästa, mest sinnessjuka, galna och mest underhållande liga – så var det bara att slå sig ner framför bildskärmarna idag. Den dramatik och spänning som vi fick där innebar ändå att vi bara några minuter in på sändningen omöjligtvis längre kunde sitta ner.

Den här säsongen röstades fram som den bästa PL-säsongen hittills. Fram till idag trodde jag att de som röstade var helt galna i huvudet. Efter dagen är jag kanske mer benägen att i alla fall ge dem the benefit of the doubt.

:::

Aldrig i hela helvete har en liga avgjorts så dramatiskt.

Det som inte kunde hända var på väg att hända. Man City var på väg att förlora hemma mot QPR, samtidigt som Man Utd vann borta mot Sunderland. Klockan var gott och väl inne på tilläggstid. Michael Thomas har gjort ett mål på tilläggstid så att Arsenal vann ligan, Man City gjorde och behövde göra det dubbla antalet. Och firar därmed sitt första ligaguld på 44 långa år.

Annons

Mängder av fans hade hunnit lämna Etihad i tårar. Man kan bara hoppas att de fick komma tillbaka in på arenan igen för att bevittna och delta i firandet.

Under de veckor som Man City har radat upp seger efter seger, och först knappat in på för att därefter hålla Man Utd bakom sig, så har Roberto Mancini agerat mästerligt kallt. Just den här dagen spelade han dock ut alla sina kort, utan något resultat. Tvärtom gav några av hans beslut intryck av lätt panik. Den här dagen, den här matchen, var det spelarnas tur att visa att de fortfarande trodde och hoppades.

Man City fick sin ligatitel till sist. Det var väntat, även om det till sist skedde på ett oväntat sätt. Men är det något som händelseförloppet under dagens match bör ha påmint dem om så är det att förhålla sig ödmjukt till triumfen, och att de trots segern är och förblir dödliga.

Annons

Och det må i slutändan vara målskillnad som avgjorde, men visst var det också det bästa laget sett över säsongen som till sist vann.

:::

Aldrig i hela helvete har en liga heller förlorats på ett så makalöst grymt sätt. Samtidigt så var det här minst den tredje gången de senaste veckorna som Man Utd så att säga förlorade titeln, men just ikväll är jag inte säker på att det gör saken så värst mycket bättre.

89 poäng, inget lag har någonsin samlat på sig så många poäng i Premier League utan att vinna ligan.

Tilläggstid har vanligtvis varit Man Utds bästa vän. Så mycket så att begreppet Fergie Time skapats av just den anledningen. Idag var det en grym vän. Men så många gånger på senare år som Man Utd besegrat just Man City på just Fergie Time, så antar jag att det på något sätt var passande att Man City vann ligatiteln av Man Utd, på just tilläggstid.

Annons

:::

I skuggan av titelstriden så säkrade också Arsenal tredjeplatsen, genom att synnerligen imponerande vända och vinna borta mot West Brom. Det var helt nödvändigt, eftersom Tottenham helt programenligt besegrade Fulham på hemmaplan. Arsenal säkrade därmed Champions League-spel nästa säsong, och vilken bedrift det är av Arsene Wenger.

Tottenham har däremot en ytterst nervös vecka framför sig, för att se om den där fjärdeplatsen egentligen är värd något.

:::

För QPR betydde förlusten till sist ingenting. I och med att Bolton inte lyckades hålla sin ledning borta mot Stoke, utan bara fick 2-2, så klarar sig QPR ändå kvar i Premier League. Man kan naturligtvis fråga sig hur mycket de visste och inte visste om det resultatet i matchens sista skälvande minuter.

De svarade ändå för en heroisk insats, som inte blev mindre storartad av att Joey Barton såg rött, på alla tänkbara sätt och vis, ungefär 10 minuter in på andra halvlek.

Annons

Men stackars Bolton. Men kanske var det ändå indikativt att de också i den här matchen till sist tappade en ledning, och att det blev deras fall. De har tappat väldigt många poäng från ledning den här säsongen, vilket aldrig är ett positivt tecken i ligasammanhang.

:::

Mer under veckan som kommer så klart.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-05-13 18:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto