Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Blackburn Rovers 2011/12: -

Förväntningarna på Blackburn inför säsongen beror förmodligen helt och hållet på vems förväntningar man menar. Venkys pratade om kvalificering till europeiskt cupspel, de flesta andra anade nog risken för nedflyttning. Sant är att Blackburn under Steve Kean säsongen innan gått från en plats i mitten av tabellen till att klara sig kvar på håret.

Det antydde att Blackburn behövde förstärka inför den här säsongen, men av sådana förstärkningar blev intet. Snarare så försvagades laget ytterligare av att deras bästa spelare såldes. Phil Jones lämnade för Man Utd och under säsongen så tröttnade lagets obestridlige frontfigur Chris Samba på hela situationen och begav sig till Ryssland av alla ställen.

ANNONS

Rent taktiskt var Blackburn också ute och cyklade. Offensivt skapades alldeles för få chanser, även om laget var synnerligen effektivt på att sätta dit de som trots allt skapades, och defensivt läckte Blackburn som ett såll. Mittemellan dessa båda lagdelar fanns ett mittfält utan någon som helst identifierbar karaktär.

Steve Kean misslyckades emellertid inte bara taktiskt, också mentalt föll Blackburn samman när ligan till sist skulle avgöras. När konkurrenterna höjde sig så låg Blackburn kvar och puttrade på samma nivå. Cupspelet var inte särskilt mycket mer uppmuntrande. Omedelbar exit i FA-cupen, men trots allt en respektabel kvartsfinal i Ligacupen. Men då duger det inte att åka ut mot Cardiff.

Det bestående minnet från säsongen blir ändå, utöver själva nedflyttningen till The Championship, den totala konflikten mellan å ena sidan supportrar lojala till klubben och dess fullständigt verklighetsfrånvända ägare å andra sidan, med en manager i släptåg vars enda merit verkar vara att ha anlitat en synnerligen slug agent.

ANNONS

Betyg: (-)

:::

Säsongens bäste spelare: YAKUBU. En av de få värvningar som Steve Kean faktiskt lyckats med, kanske till och med en av säsongens bättre värvningar. Om leveransen fram till anfallet varit mer konsekvent och kvalitativ så hade kanske Yakubus målfarlighet kunnat rädda Blackburn kvar i Premier League.

Säsongens överraskning: GRANT HANLEY. Ung back som var något av en ny upplevelse i Premier League. Svarade för ett antal fina insatser i Blackburns försvar och hade en riktigt fin sekvens när Blackburn tog fyra tunga poäng på Anfield samt Old Trafford.

Säsongens besvikelse: GAEL GIVET. Har haft en ytterst märklig säsong som avslutades med att han fick kliva av ligaspelet på grund av hjärtproblem. Innan det var han en av nyckelspelarna i Blackburns försvar, men missade stora delar av vårsäsongen för att han inte var i ”rätt sinnesläge” för att spela fotboll.

:::

Blackburn @ The Movies: COOL HAND LUKE. Paul Newmans gestaltning av den rebelliske Luke är en god reflektion utav Blackburns egna problem med auktoriteter under säsongen, ägare såväl som manager – med vilka supportrarna helt enkelt inte kan kommunicera. Deras känsla mot slutet av säsongen måste påminna jobbigt mycket om Lukes alltmer plågade kamp mot äggen.

ANNONS

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-05-22 kl 16:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto