Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Chelsea 2011/12: ++++

Peter Hyllman

Förväntningarna är alltid skyhöga i en klubb som Chelsea. Inte blev dessa mindre av att klubben tillsatte den unge, dynamiske och framgångsrike Andre Villas-Boas som manager. Nu var det dags att inleda en ny era var nog tanken, och det skulle utmanas på samtliga fronter i såväl liga som i inhemskt och europeiskt cupspel.

Vad mer säsongen led så började däremot de där förväntningarna justeras till dess att det i slutänden kunde framstå som att Chelseas ambitioner den här säsongen blott var att kvalificera sig till nästa säsongs Champions League. Men så var ju inte fallet och så ska man heller inte värdera Chelseas säsong då det vore vilseledande.

Det var en säsong i två delar för Chelsea. Säsongens första del var ett försök att skapa ett Nya Chelsea under Villas-Boas som skulle visa sig bli såväl konceptuellt som resultatmässigt misslyckat. Dess andra del var en återgång under Roberto Di Matteo till Gamla Chelsea, som slöt sig samman och tog sig samman lagom för att skapa klubbhistoria.

Annons

Det faktum att förväntningarna inför säsongen faktiskt var högre än som uppnåtts, samt att Chelseas förnyelseprojekt trots allt fortfarande återstår, trots den här säsongens framgångar, innebär att betyget för Chelseas säsong inte kan bli det allra högsta.

Samtidigt kan man heller inte stirra sig blind på den där sjätteplatsen i ligan, därför att de flesta skulle ju önska sig Chelseas säsong. Två titlar, varav den ena kanske den allra största. Och i och med vinsten i Champions League så har man trots den katastrofala ligapositionen säkrat fortsatt spel i turneringen. Den enda ”kostnaden” med säsongen kan anses vara ett bortkastat år i utvecklingshänseende.

Betyg: 4

:::

Säsongens bäste spelare: JUAN MATA. Ett problem med Chelseas säsong är att man numer tenderar att stirra sig blind på de sista månaderna, och då vill man så klart säga Didier Drogba. Men över hela säsongen anser jag det är Mata som presterat mest konsekvent och på allra högst kvalitetsnivå.

Annons

Säsongens överraskning: RAMIRES. Visst var det tydligt att killen var duktig redan förra säsongen, men den här säsongen har han vuxit ut till en box till box-mittfältare i världsklass. Det hade jag haft lite svårt att tro. Löpstark som en oxe, och mer teknisk än man kan tro. Därtill målfarlig.

Säsongens besvikelse: FERNANDO TORRES. Både Torres och Romelu Lukaku skulle säga att de minsann är rätt besvikna själva, men själv är jag mer besviken på Torres av ingen mer komplicerad anledning än att kraven på honom helt enkelt måste vara högre.

:::

Chelsea @ The Movies: MY FAIR LADY. George Cukors tolkning av den berömda musikalen om Henry Higgins vad om att han kan förvandla den vulgära arbetarflickan Eliza Doolittle till en aristokratisk lady passar som ett kalkerpapper på Abramovichs och Villas-Boas ambitioner att påtvinga Chelsea en vacker spelstil. Damen sparkar till sist bakut och också Abramovich inser till sist charmen i flickans genuina personlighet.

Annons

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-05-23 16:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto