Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fulham 2011/12: +++

Peter Hyllman

Känslan inför säsongen var att Fulham befann sig i något utav ett ingenmansland, det var lite oklart i vilken riktning klubben skulle röra sig, norrut eller söderut i tabellen. Martin Jol, nytillsatt manager inför säsongen, var förvisso bekant med Premier League men kändes ändå som något utav ett oskrivet kort.

Fulham har ändå under den här säsongen växt fram som ett av de mer intressanta utvecklingsprojekten i Premier League.

Cupspelet har väl gått sisådär för Fulham. Tuff lottning i såväl Ligacupen som FA-cupen såg dem åka ut tidigt i båda turneringarna. Genom sin vinst av fair play-ligan fick man ta den riktigt långa vägen i Europa League, dit man tog sig till gruppspelet, men ett mål i de sista minuterna såg till att bravaderna från 2009/10 inte upprepades.

Det är framför allt i ligan som Fulham har byggt vidare och skapat en spännande plattform. Under Martin Jols ledning, och med hjälp av några kloka värvningar, har Fulham lyckats behålla den defensiva organisation som Roy Hodgson etablerade och komplettera denna med ett snabbt och konstruktivt anfallsspel.

Annons

Mohamed Al-Fayed ger fortsatt sitt stabila stöd till klubben. Högre upp än den här säsongens nionde plats får Fulham dock svårt att nå under rådande förutsättningar. Nästa steg i Fulhams utveckling blir att försöka skörda frukterna av den relativt nybildade och framgångsrika akademin, med vilken man den här säsongen vann Premier Academy League.

Betyg: 3

:::

Säsongens bäste spelare: CLINT DEMPSEY. Spottade in mål på alla tänkbara sätt och vis, och förmodligen också på några otänkbara sätt. Ingen spelare i Fulhams Premier League-historia har gjort fler mål under en säsong. Kan Fulham behålla honom?

Säsongens överraskning: PAJTIM KASAMI. Så väldigt många matcher har väl den 19-årige makedonske mittfältaren inte gjort för Fulham under säsongen, men i de matcher han väl spelade så var han märkvärdigt med i matchbilden på ett bra sätt.

Annons

Säsongens besvikelse: BRYAN RUIZ. Det bådar sällan gott när en av de större värvningarna inför säsongen inleder med att säga att han hellre hade spelat för Tottenham. Prestationerna blev därefter. Ruiz var en framgångsrik målskytt i Holland men har misslyckats med både mål och spel i England.

:::

Fulham @ The Movies: ONCE UPON A TIME IN THE WEST. Sergio Leones episka western fångar det smutsiga livet på den amerikanska fronten, där en udda duo anti-hjältar skyddar en kvinna hotad utav ett skrupelfritt järnvägsbolag och deras hyrda mördare. Något som fångar lilla Fulhams ständiga dragkamp med Premier Leagues storklubbar mycket väl.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-05-24 16:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto