Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Liverpool 2011/12: +

Liverpools säsong har ju minst sagt ältats i evighet och i sådan utsträckning att man snart hellre sätter sig ner för att se färg torka. Det var en säsong på vilken det fanns väldigt höga förväntningar. Dessa kom sig av tunga investeringar i spelartruppen tillsammans med ägarnas uttalade målsättning att Liverpool skulle kvalificera sig för Champions League, på vilket deras kalkyler hela tiden har byggt.

Så blev det ju emellertid som bekant inte.

Säsongen har uppvisat en slående skillnad mellan cupspel och ligaspel för Liverpool. Mer eller mindre allt som har kunnat gå fel för Liverpool i ligaspelet har enligt närmast Murphysk logik också gjort det. I cupspelet däremot har knappt något gått fel. Ligacupen gav Kenny Dalglish och Liverpool en titel att visa upp, och även i FA-cupen var det ordentligt nära.

ANNONS

På sidan av fotbollsplanen har Liverpool närmast ansträngt sig för att sätta krokben för sig själva. Det var surmulet redan från första början, och Dalglish var inte främmande för att odla en ”alla är emot oss”-känsla från första början. Vi såg kulmen på detta i och med negro-gate, i samband med vilket Liverpool gjorde en lång serie av självmål i form av utfall, demonstrationer, påståenden och anklagelser.

När Liverpools säsong ska analyseras så fastnar de flesta på värvningarna, det var helt enkelt för mycket pengar på för dåliga spelare. Liverpools stora problem under säsongen har emellertid varit taktiken, som helt enkelt varit för konservativ och som heller inte varit anpassad till det spelarmaterial som Liverpool besitter.

Betyg: 1

:::

Säsongens bäste spelare: LUCAS. Det är talande för Liverpools säsong att dess bästa spelare är en som bara spelat knappt halva. Lucas värde på Liverpools defensiva mittfält är numer oomstritt. Med honom var Liverpool med i matchen om Champions League-platserna. Utan honom var det snabbt kört.

ANNONS

Säsongens överraskning: Kort och gott, ingen spelare i Liverpool överraskade egentligen positivt den här säsongen. Kanske var den surmulna och möjligen något paranoida miljön ett skäl till det, hur som helst så är också avsaknaden av överraskningar något träffande för ett dysfunktionellt fotbollslag.

Säsongens besvikelse: KENNY DALGLISH. Alla kan radda flera exempel på aktuella spelare här. Jag fastnar dock på Dalglish vars taktik jag menar har begränsat spelarmaterialet. Farhågan när han tillsattes var att han var bara symbol och för lite taktiker. Verkligheten bekräftade till stor del den farhågan.

:::

Liverpool @ The Movies: METROPOLIS. Fritz Langs hypnotiska stumfilm om behovet av hjärta och känsla i ett samhälle. Filmen skildrar ett på ytan utopiskt samhälle, format av goda planerare utan större insikt, som under ytan bärs upp utav en exploaterad arbetarklass, som utför arbetet men saknar den nödvändiga visionen. Förhoppningen om en frälsare, som med hjärtat medlar mellan dessa båda grupper, är berättelsens drivkraft, och en bra bild av den utopi Liverpool söker men kanske aldrig riktigt når.

ANNONS

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-05-24 kl 19:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto