Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Norwich 2011/12: +++++

Peter Hyllman

Historien är densamma nästan varje säsong. Åtminstone en av nykomlingarna är så nederlagstippade att man tror att något rekord i lägst antal poäng kommer att slås och att de kommer vara klara för nedflyttning redan i jul. Det enda som skiljde Norwich från tidigare exempel är att det den här gången kändes som att det kanske ändå låg något i det.

En sak som bidrog till den uppfattningen var att Norwich bara ett år innan de spelade sin säsongspremiär i Premier League faktiskt spelade i League One, ett hiskeligt stort steg. Hur som helst, förväntningarna var verkligen inte höga på Norwich men det var förväntningar som de överträffade med råge.

En farhåga inför säsongen var att Norwich hade förstärkt alldeles för lite för att kunna klara sig i Premier League. Men Paul Lambert visste vad han gjorde, och valde att satsa vidare på den ryggrad i laget som tagit dem upp i divisionerna, och lyckades kanske därmed behålla en nödvändig lagkänsla. Jämför till exempel strategin med QPR:s motsatta.

Annons

Målsättningen i ligan överträffades rejält. Cupspelet hade naturligtvis kunnat gå bättre, inte minst Ligacupen får väl betraktas som något utav ett debacle för Norwich, fullständigt utspelade av MK Dons på hemmaplan. Prioriteten var emellertid klart och tydligt ligan, och det är också så man måste bedöma den här säsongen för Norwich.

Betyg: 5

:::

Säsongens bäste spelare: GRANT HOLT. En naturkraft som drabbat Premier League med sådan styrka att hans namn på allvar nämnts i samband med Englands EM-trupp. En bedrift med tanke på att spelare från mindre klubbar sällan gör sig besvär i sådana sammanhang. Han har varit lysande för Norwich, men blir han kvar?

Säsongens överraskning: STEVE MORISON. Att killen är talangfull förstår man, men den snabba vägen från Stevenage via Millwall till Norwich och Premier League misstänkte man kunde bli något för snabb och kurvig. Men Morison har visat sig mogen uppgiften och gjort en hel del mål för laget.

Annons

Säsongens besvikelse: JAMES VAUGHAN. Med två andra anfallare ovan som presterat väldigt bra så blir det naturligtvis svårt för övriga anfallare i truppen och kanske lite orättvist att döma dem. Vaughan är en lovande anfallare och köptes med Norwichs mått mätt dyrt i somras, och de bör kunna förvänta sig mer av honom än vad de fått hittills.

:::

Norwich @ The Movies: RIO BRAVO. En närmast burlesk western av Howard Hawks om en sheriff i en liten småstad som tar hjälp av en udda samling utav samhällets olycksbarn för att bekämpa en till synes oövervinnelig övermakt, och som mot alla odds naturligtvis lyckas. Likt John Wayne symboliserar det okuvliga och principfasta westernidealet så representerar Norwich det allra mest essentiella inom engelsk fotboll.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-05-29 20:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto