Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Humperdinck döljer sig bakom Englands EM-siffror

Peter Hyllman

Englands misslyckade bidrag till Eurovision Song Contest 2012 framfördes av Engelbert Humperdinck, och det hör man ju nästan direkt på artistnamnet att det skulle gå käpprätt åt skogen.

Många förväntar sig ju, med viss rätta, att det ska gå precis likadant för England i sommarens EM-slutspel.

EM-turneringen drar igång den 8 juni, och England går in i turneringen den 11 juni med sin öppningsmatch mot Frankrike. Definitivt en match som kommer att få stor betydelse för återstoden av slutspelet.

I och med att vi närmar oss ett mästerskap så går naturligtvis spekulationerna i full fart. Nyligen avslöjades ju respektive spelares tröjnummer, och utifrån dessa har ju media gått loss om vilka som då ingår i en trolig startelva.

Den skulle i så fall se ut på följande vis:

(1) Joe Hart – (2) Glen Johnson, (5) Gary Cahill, (6) John Terry, (3) Ashley Cole – (7) Theo Walcott, (4) Steven Gerrard, (8) Frank Lampard, (11) Ashley Young – (9) Andy Carroll, (10) Wayne Rooney

Annons

Och om så blir fallet så kan vi nog räkna med att England gör en riktig Engelbert Humperdinck det här EM-slutspelet.

:::

Don’t get me wrong.

Försvaret är helt och hållet som jag skulle ha ställt upp det, baserat på linjen i Chelsea. Jag hade förmodligen gjort ett annat val än Glen Johnson, men det är inget jag skulle ta strid över.

Anfallet känns också okej. Jag tror i och för sig inte att England kommer att spela med två anfallare, annat än vid direkt behov, men det återstår väl att se. Rooney kommer ju definitivt inte spela de två första matcherna i alla fall.

Mittfältet däremot. Ugh. Bollsäkra och offensivt kreativa motståndare kommer att göra mos av det mittfältet.

Frank Lampard fungerar i den defensiva mittfältarrollen, men inte ensam, han behöver en partner för den uppgiften. Och då menar jag inte Steven Gerrard, som utöver att behövas i Englands offensiva uppbyggnadsspel råkar ha ett positionsspel föga bättre än ett upphetsat barn i en godisbutik.

Annons

Och vare sig Theo Walcott eller Ashley Young är ju direkt några defensiva titaner.

:::

Michael Carrick.

En del verkar ha missförstått hans avsikt som att han inte vill spela för det engelska landslaget. Vad han har sagt är att han vill vara med endast om han faktiskt tillåts spela någon roll.

Hans styrkor är precis de som England saknar och behöver, och ingen kan ju säga att han inte skulle förstärka i alla fall det spekulativa och tröjnummerbaserade mittfältet ovan.

Carrick vore det perfekta komplementet till Frank Lampard.

Gareth Barry har positionsspelet, men alls inte passningsspelet, dock är han nu skadad. Att Scott Parker tar Carricks plats på mittfältet finner jag acceptabelt, men då måste han också få spela.

:::

Englands bästa chans inför det här EM-slutspelet är förmodligen att de just nu är så nedskrivna och avskrivna att de för första gången sedan bronsåldern troligtvis kan spela helt utan press.

Annons

Ändå tror jag säkert det kommer att skrivas och kommenteras spaltmeter i svenska tidningar och på svenska sajter om hur England alltid tror att de är världsmästare.

Det är stereotypt och det är svårt att sätta fingret på, men det finns något svenskt småttigt och självgott i det.

…………………………………………………

Shinji Kagawa till Man Utd.

Vem vet, men det sägs i alla fall bara vara de personliga villkoren som är kvar att avtala om. Man Utds fans nynnar, vi nöjer oss där, i alla fall lite på Turning Japanese.

Jamie Jackson på Guardian skriver klokt om än något historielöst om hur Kagawa representerar Man Utds värvningspolicy under Glazers ägande – ungt, relativt billigt och utvecklingsbart.

Det historielösa är till exempel att han nämner Cristiano Ronaldo som ett exempel på något annat. Ronaldo anlände för övrigt 2003, två år innan Glazers köpte Man Utd.

Annons

Samtidigt som det pratas om Kagawa till Man Utd så visar en av Kantar nyss genomförd marknadsundersökning att Man Utd är världens mest populära klubb med 659 miljoner supportrar globalt, varav rätt precis hälften av dem återfinns i Asien.

Sätt i det sammanhanget in Jürgen Klopps uttalande om Kagawa: ”We cannot take away Shinji’s childhood and his Japanese culture. Where Shinji was born our league means nothing – there is only the English Premier League.”

Man Utd kan hitta både fotbollsmässiga och finansiella skäl för att värva Shinji Kagawa.

:::

Brendan Rodgers eller Roberto Martinez för Liverpool – vem föredrar vi och varför?

:::

Det är lite kinkigt det här, att skriva svensk Englandsblogg för ett EM-slutspel, allra helst som Sverige och England är i samma grupp. Jag kommer att skriva bloggen helt och hållet utifrån Englands perspektiv. Andra, inte minst Lundh och Ekwall, kommer att skriva utifrån det svenska perspektivet.

Annons

Be Champions!!

Publicerad 2012-05-30 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto