Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Tankar inför Euro 2012

Fredagar är ju generellt sett rätt sega dagar där man går omkring med åtminstone halva tankarna redan på helgen. Någonstans runt lunch brukar mat- och sovklockan börja ringa på allvar.

Om det då samtidigt börjar närma sig ett fotbollsmästerskap så finns det ju inget fel med att börja spekulera lite i hur det kan tänkas sluta.

Ett Europamästerskap är ju i grund och botten en svårare turnering än ett VM, både i termer av genomsnittlig kvalitet på lagen och när det kommer till att tippa hur det ska sluta.

ANNONS

Så varför inte slänga in mina fem öre i leken om hur jag tror det kommer att sluta, bara för att under den kommande månaden närmast garanterat få käka upp den femöringen.

:::

Europamästare

Om vi går på vad som för tillfället är högsta mode så skulle vi troligtvis svara Tyskland på den här frågan. Går vi på vad som är det formellt mest förnuftiga så svarar vi kanske istället Spanien. Men något säger mig att det i slutänden blir Holland som drar det längsta strået det här mästerskapet. De var väldigt nära men trots allt bara nära redan i VM, de har kvalitetsspelare på en mängd positioner, och de har teoretiskt en bra bana fram till semifinalerna. De känns hungrigare än Spanien, och bättre som helhet än Tyskland.

:::

Utmanare

Man kan se det här med dark horses på lite olika sätt. Jag anser att det bör vara ett lag som inte är ett av de förhandstippade lagen men som ändå befinner sig i semifinalerna vid turneringens slut. Det lag jag tror har bäst chans att motsvara den definitionen är England. Det finns absolut inga som tror på England den här gången, snarare verkar det vara en tävling om precis hur dåligt man tror det kommer att gå. Själv tror jag det är något som kommer hjälpa laget, som för en gångs skull kan spela helt utan press. England har den här gången möjlighet att spela utifrån sina egna förhoppningar snarare än andras förväntningar.

ANNONS

:::

Faller i gruppspelet

Det frestar onekligen att säga Italien här. Dels har de Spanien i sin grupp, mot vilka de kommer få det svårt, även om de definitivt har ett storebrorskomplex på sin sida i det mötet. Därtill har de dock också Kroatien som jag tror kommer kunna ställa till stora problem för dem. Men jag tänker säga Tyskland på den här frågan. De har en tuff grupp, innehållandes såväl Holland som Portugal, två lag med världsspelare på flera positioner. Jag har också en krypande känsla av att Tyskland riskerar att knäckas under vikten av både sina egna och omvärldens förväntningar på dem. Mitt tips är att Portugal kniper den andra slutspelsplatsen på målskillnad.

:::

Skyttekung

Holland har två anfallare i världsklass, Robin van Persie och Klaas-Jan Huntelaar, och jag tror som sagt inte något lag kommer spela fler matcher den här turneringen än dem. Ett lag kommer emellertid spela lika många matcher och det laget tror jag blir Frankrike. Det finns extremt mycket kompetens i det franska laget, i alla dess olika lagdelar, men den spelare som jag tror kommer skjuta Frankrike framåt i turneringen är Karim Benzema som har haft en alldeles strålande säsong med Real Madrid.

ANNONS

:::

Jag säger semifinal för England. Men väl där så blir det respass mot Holland. Det spelar mindre roll, kanske blir det här till sist mästerskapet som ger engelsk landslagsfotboll tillbaka dess optimism.

…………………………………………………

Managerkarusellen skördar nya offer, den här gången Norwich. Aston Villa har satt sina ögon på Paul Lambert och han flirtar tillbaka. När Norwich inte ville låta honom prata med Aston Villa så sa han upp sig från Norwich, som hittills vägrat godta uppsägningen.

Hur man nu än känner för Norwich i sammanhanget, så får man ju ändå säga att det vore en utmärkt rekrytering för Aston Villa.

:::

Brendan Rodgers kommer under dagen presenteras som Liverpools nye manager, efter att han och klubben nått en kompromiss gällande den tänkta ledningsstrukturen i klubben.

:::

Lagutvärderingarna kommer att avslutas inom den närmaste tiden, men det kan bli under helgen eller början av nästa vecka.

Be Champions!!

Publicerad 2012-06-01 kl 05:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto