Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

West Brom 2011/12: ++++

Peter Hyllman

Roy Hodgson har på något sätt gjort det igen. West Brom var det eviga jojo-laget som åkte upp och ned mellan Premier League och The Championship, men under Hodgsons stabila styrning så har klubben hittat fast mark under fötterna rätt precis vid mitten av tabellen. Hodgson lyckades tidigare med Fulham och ser ut att ha gjort samma jobb med West Brom.

I det avseendet måste man naturligtvis betrakta West Broms säsong som ytterst lyckad. En tiondeplats i ligan är inte något som direkt ligger i den klubbens planer inför en säsong, men detta följer alltså på den elfteplats som Hodgson lyckades uppnå förra säsongen. Låt oss säga så här, det var många år sedan West Brom befann sig så högt upp i den engelska högstadivisionen.

Sett utifrån ett rent supporterperspektiv så var det också mycket som var till glädje den här säsongen. 5-1-vinsten i Black Country-derbyt mot Wolves var naturligtvis skön i sig, men kanske desto ljuvare då det ledde till Mick McCarthys avskedande och får anses som spiken i Wolves Premier League-kista.

Annons

West Brom gjorde några lyckade värvningar inför säsongen. Framför allt visade sig Ben Foster, målvaktslånet från Birmingham, vara ytterst värdefull för laget. Men också värvningen av Shane Long bidrog med mycket till West Broms anfallsspel när Peter Odemwingie under stora delar av säsongen var borta eller ur form.

Cupspelet var kanske den del av West Broms säsong som inte imponerade. Där var kanske hemmaförlusten i fjärde omgången av FA-cupen mot Norwich särskilt olycklig. Lottningen i Ligacupen var svår, där West Brom förlorade efter förlängning borta mot Everton i den tredje omgången.

Betyg: 4

:::

Säsongens bäste spelare: JAMES MORRISON. Det är tuff konkurrens med framför allt Ben Foster, Chris Brunt och Shane Long, men Morrison framstår alltmer som navet i West Broms hela spel. En multifunktionell spelartyp som både är pålitlig och trygg i det defensiva spelet samtidigt som han kan svara för det kreativa framåt. Oerhört betydelsefull för West Brom.

Annons

Säsongens överraskning: PETER ODEMWINGIE. Egentligen kan man väl inte säga att det var någon som individuellt direkt överraskade i West Brom den här säsongen. Men själv blev jag överraskad att Odemwingie var kvar i klubben efter sommaren, jag var inte minst övertygad om att han själv ville iväg. Lite känd som en bråkstake är han ju, men det har han inte visat under den gångna säsongen.

Säsongens besvikelse: GRAHAM DORRANS. Dorrans är en av de mittfältare som ska få det att hända för West Brom framåt. Han är inte ung, han är inte orutinerad, alls inte ny i gamet. Men den här säsongen har det varit något som fattats, och West Brom har alls inte fått någon vettig utväxling på en i grunden bra spelare. Kanske borde Zoltan Gera nämnas i sammanhanget, men han värvades också som en chansning på fri transfer.

Annons

:::

West Brom @ The Movies: LA PASSION DE JEANNE D’ARC. Carl Dreyers absoluta stumfilmsmästerverk om den katolska kyrkans rättsmord på Jeanne och hennes ångestfyllda kamp för sin övertygelse och rätt. Roy Hodgson skulle efter säsongen hamna i sin egen version utav en häxprocess med rättsliga dimensioner, och filmen likt laget visar att svartvitt inte är ett tecken på låg kvalitet, utan snarare tvärtom. Dreyers Jeanne är rustik och genuin men har genomgått svåra umbäranden. Detsamma kan sägas om West Brom.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-06-05 20:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto