Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Wigan 2011/12: +++

Efter att Man Utd förlorat mot Wigan i ligan under våren så fällde Alex Ferguson kommentaren att Wigan egentligen var ett alldeles för bra lag för att vara inblandat i nedflyttningsstriden. Därpå följande resultat tjänade bara till att förstärka den uppfattningen. Men bakom denna uppfattning döljer sig också något utav ett dilemma med Wigan.

Frågan är ju om man när man bedömer Wigan ska titta endast på hur de under säsongens sista fjärdedel än en gång lyckades trolla fram en kanin ur hatten och klara sig kvar i Premier League, eller om man också ska räkna in de tre första fjärdedelarna när de inte alls presterade på det viset. Frågan är ju motiverad: Om Wigan kunde spela som de gjorde under mars till maj, hur kommer det sig att de inte kunde spela så tidigare?

ANNONS

Den ojämnheten är framför allt det som drar ner Wigans omdöme. Om de presterar på så hög nivå under en hel säsong så har laget potential att befinna sig på säker mark i mitten av tabellen istället för att vara ständigt indragna i en nedflyttningsstrid. Wigan är alltså å ena sidan en klubb som inte riktigt lever upp till sin kapacitet.

Å andra sidan så får man rimligtvis ta hänsyn till de förväntningar som fanns på klubben inför säsongen. Wigan är en liten klubb utan några större medel, under sommaren inför säsongen såldes lagets bäste spelare Charles N’Zogbia utan att egentligen ersättas. Wigan kändes klart försvagat, och den allmänna tron var att laget skulle få svårt att hålla sig kvar i Premier League. Att alltså säga att de underpresterat låter sig inte heller göras.

Trean får betraktas som mycket svag i och med att Wigan svarade för ett extremt bedrövligt cupspel under säsongen. Omedelbara förluster mot Crystal Palace från The Championship i Ligacupen, och mot League Two-vinnarna Swindon i FA-cupen, är inte vad man bör kunna förvänta sig av Wigan.

ANNONS

Betyg: 3

:::

Säsongens bäste spelare: VICTOR MOSES. Ett oberäkneligt litet kvicksilver i Wigans anfall, ingen spelare i Premier League har prövat sig på fler dribblingar än unge Moses som under säsongens andra halva verkligen började klicka som en targetman för Wigan. Fortsätter det på det viset blir han nog inte kvar i klubben länge.

Säsongens överraskning: ALI AL HABSI. Wigan värvade inför säsongen målvakten från Bolton för £4m. Det var något förvånande tyckte jag att Wigan slänger iväg så mycket pengar på en målvakt med svagt renommé. Jag trodde inte på honom, men Al Habsi har gjort en serie kanonmatcher för Wigan under säsongen.

Säsongens besvikelse: MAYNOR FIGUEROA. Honduranen har under de senaste säsongerna i den engelska ligan arbetat upp en rejäl respekt för sitt kunnande, och det har pratats om större klubbar som varit intresserade av att köpa vänsterbacken, men den här säsongen har han varit en av de svagaste länkarna i Wigans försvar. En spelare som snarare ska leda försvaret.

:::

ANNONS

Wigan @ The Movies: DIE HARD. Precis som det är möjligt att undra precis hur mycket otur det egentligen är möjligt för John McClane, så kan man undra varför det alltid är Wigan som hamnar i trubbel. Motståndarna gör sitt allra bästa för att ta kål på dem, men McClane och Wigan är segare än vilken som helst duracell-kanin. Under tiden får Wigans fans fortsätta att göra knytnävar med tårna för att hantera sin ångest.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-06-07 kl 17:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto