Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ett mästerskap i PR

Peter Hyllman

Europamästerskapet såg alltså sin första avspark igår, med matcherna mellan Polen och Grekland, samt Ryssland Tjeckien. Fotbollen är med andra ord äntligen igång.

Vad avser England är det emellertid just nu svårt att komma ifrån den krypande känslan att det här är mer utav ett PR-mästerskap än ett fotbollsmästerskap för FA.

Träningarna har till stor del tagit formen utav publikspektakel och attityden mot media och reportrar har blivit nästan fjäskande om man ska tro en del rapporter som cirkulerar.

Till och med landslagets resa till Auschwitz PR-ifierades.

Den cyniske kan så klart alltid ana en bockfot i den typen av kollektiva resor, men FA:s beslut att här till skillnad från tidigare begränsa reporterantalet till endast tre av dem utvalda, i tänkbart syfte att bättre kunna kontrollera citat och rapportering, fick det hela än mer att framstå som en photo-op.

Annons

Visst är engelsk landslagsfotbolls rykte skamfilat. Något ekar däremot FA:s beteende som en produkt av dålig självkänsla.

I det avseendet sitter förbundet tydligen i samma båt som laget.

:::

Kan det ändå bli ett mästerskap för Rio Ferdinand den här sommaren?

Han är åtminstone fortfarande med i Storbritanniens preliminära OS-trupp, som nu är bantad till 35 spelare. Till OS får ju tre överåriga spelare tas ut.

Man undrar vad Alex Ferguson, som förmodligen är rätt nöjd med att Ferdinand inte spelar något EM den här sommaren, skulle ha att säga om den ödets ironin.

:::

Stor humor att Englands träningsanläggning i Polen helt och hållet saknar straffpunkter.

:::

Skadesituationen ser inte riktigt ut att bli bättre för Roy Hodgson och England. Just nu pratas det om mer eller mindre oroväckande småskador på John Terry, James Milner och Steven Gerrard.

Annons

:::

Längst fram verkar diskussionen stå mellan Andy Carroll och Danny Welbeck, frågan är vem man egentligen föredrar.

Går vi på hur det ser ut på träningar och sett ut i träningsmatcherna så har Hodgson haft för vana att para ihop Ashley Young och Andy Carroll. Så det är väl en rätt god indikation antar jag.

…………………………………………………

EM-BAROMETERN

Polen 1-1 Grekland – Fesljummen

En sisådär öppningsmatch skulle jag säga. Polen ägde matchbilden i första halvlek när laget gick full gas på entusiasm. Den entusiasmen förbyttes dock i andra halvlek till mer av rädsla. Grekland visade i andra halvlek att de i grunden är ett bättre fotbollslag. Den spanske domaren förstörde mer eller mindre matchen med ett par helt horribla domslut på grekernas bekostnad. Polen: 2, svagare än jag trodde. Grekland: 3, bättre än väntat.

Annons

Ryssland 4-1 Tjeckien – Ensidigt sprudlande

Något utav en överkörning. Tjeckien började bra men så fort Ryssland fick igång passningsmaskineriet så var matchen avgjord. Ryssland visar upp ett väldigt imponerande spel som är snabbt och väldigt passningsbaserat. I Arshavin har laget en riktig mittfältsgeneral och Ryssland växte i och med den här matchen fram som en av turneringens outsiders. Tjeckien var bedrövliga defensivt, men i EM:s sämsta grupp så är det här mästerskapet inte slut för dem än. Ryssland: 4, starkt men hur starkt? Tjeckien: 2, utspelade men vissa goda tendenser.

…………………………………………………

Ryktena om att Roberto Mancini skulle vara en man för det italienska förbundskaptensjobbet kan endast betyda att Mancini så här lagom tid efter ligavinsten har påbörjat förhandlingar med Man City om ett förlängt och inte minst förbättrat kontrakt.

Annons

:::

Jim Beglin på ITV, 4-1 till Ryssland med 33 sekunder kvar på klockan: ”There’s probably too much to do now for the Czechs.”

:::

Ikväll drar det minst sagt igång med några riktiga godbitar till matcher. Holland mot Danmark och Tyskland mot Portugal. Om mina tankar inför EM ska slå in så måste Portugal hitta på något ikväll.

Be Champions!!

Publicerad 2012-06-09 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto