Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför Premier League 2012/13 (6): Man City

Peter Hyllman

Manager: Roberto Mancini
Hemmaplan: Etihad Stadium (47,726)
Snittplacering: 5,6 (1 – 3 – 5 – 10 – 9)

:::

Strategi

Strategi är något som brukar vara behövligt när man arbetar med begränsade resurser. Huruvida man i den meningen kan tala om en strategi för Man City är oklart, de kommer fortsätta dammsuga marknaden på de spelare de är intresserade av till dess att mättnad börjar infinna sig. Det oroande molnet på horisonten är financial fair play-reglerna, och Man Citys strategi för att komma tillrätta med dem kommer vara att omvandla rena ägarbidrag till kommersiella sponsoravtal.

Taktik

Man City har ingen anledning att i någon egentlig mening utvärdera sina taktiska dispositioner. Laget är byggt runt en enastående stark defensiv som de kompletterar med i sina bästa stunder en strålande offensiv. Det fanns klara tendenser under förra säsongen att motståndare börjat begränsa Man City genom att ligga centralt i sin försvarslinje, och det är något som Mancini måste hitta ett medel mot.

Annons

:::

Transfers

När det gäller Man City så är naturligtvis ryktena legion så här års, men hittills har inga konkreta affärer gjorts. Inte minst kopplas klubben samman med Robin van Persie, men status på den affären är ytterst oklar. Mancini har tidigare talat om behovet av att öka bredden på mittfält och anfall, men det är mittförsvaret där det fortfarande finns utrymme för ett rejält kvalitetslyft på bredden.

Nyckelfråga

Hur kommer Man City och Roberto Mancini agera för att den här säsongen bättre balansera Premier League med Champions League?

Nyckelspelare

Yaya Touré. Otroligt betydelsefull spelare för Man City som dessutom har en tendens att växa i de riktigt stora matcherna. Den pjäs med vilken Roberto Mancini först och främst kan förändra en matchbild, från försiktig defensiv till intensiv offensiv.

Annons

:::

Man City som seriefigur: Johnny Drama

Hade tidig framgång med har sedan dess hamnat i skuggan av sin betydligt mer glamouröse och lyckade brorsa. Försöker med alla möjliga medel hitta en fot in i branschen igen, och samtidigt som Vinces karriär börjar normaliseras så börjar livet och karriären till sist falla på plats för Johnny. Victory!

:::

Rimlig målsättning 2012/13

Titeln. Någon annan målsättning kan omöjligtvis vara rimlig, efter att Man City förra säsongen vann ligan på det mest dramatiska av sätt. Huruvida de kan göra en så värst mycket bättre säsong än vad de gjorde är oklart, men att faktiskt ha vunnit ligan tidigare kan få dem att spela under något mindre press, vilket kan vara till hjälp.

Mitt tidiga tips: 1

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-07-04 16:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto