Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför Premier League 2012/13 (8): Reading FC

Peter Hyllman

Manager: Brian McDermott
Hemmaplan: Madejski Stadium (24,161)
Snittplacering: 23,4 (C1 – C5 – C9 – C4 – 18)

:::

Strategi

Readings förutsättningar är klart förändrade i och med att Anton Zingarevich, klubbens nye ryske majoritetsägare, köpte klubben i slutet av maj. Förut var de en klubb ungefär som Stoke, men nu finns där potentialen till något större, även om sådant alltid är väldigt spekulativt. Klubbens tidiga ageranden under sommaren antyder i alla fall en vilja såväl som förmåga att investera i klubbens omedelbara utveckling.

Taktik

Brian McDermotts huvudsakliga taktik, som vann Reading The Championship och uppflyttning förra säsongen, går ut ett lågt spel, ett snabbt kantspel och snabba omställningar. För att ett sådant spel ska lyckas över en hel Premier League-säsong krävs ett ramstarkt centralmittfält och ett starkt såväl som effektivt anfall. Två områden Reading behöver förstärka.

Annons

:::

Transfers

Reading har redan gjort två riktiga klipp på transfermarknaden, i form av mittfältaren Danny Guthrie från Newcastle samt inte minst anfallaren Pavel Progrebnyak mitt framför ögonen på Fulham. Möjligheten att erbjuda högre lön än Fulham vittnar om Zingarevichs ambitioner med klubben. Med dessa två köp har Reading definitivt adresserat de två områden som först och främst behöver förstärkas. Dessutom har Reading växt fram som en av de mer troliga spekulanterna på Huddersfields lysande anfallare Jordan Rhodes.

Nyckelfråga

Håller Readings defensiva uppställning också för de ökade krav som Premier Leagues världsklassanfallare kommer att ställa på laget?

Nyckelspelare

Jem Karacan. En av Readings egna produkter. Otroligt betydelsefull kugge på Readings mittfält, och om han förmår prestera också på Premier League-nivå så vore mycket vunnet för Reading.

Annons

:::

Reading som seriefigur: Clay Davis

Den genomkorrupte statssenatorn i The Wire får mig alltid att tänka på fotbollens ryska och arabiska miljardärägare som exploaterat statliga resurser för privat vinning. Det var ett tag sedan Reading befann sig i Premier League, vem hade kunnat tänka sig att de skulle komma tillbaka med en sådan här form av uppkäftighet? Shiiiit!

:::

Rimlig målsättning 2012/13

Nytt kontrakt. Naturligtvis måste ett nytt kontrakt vara målsättningen för Reading, men det är inte en lätt målsättning att uppnå. Konkurrensen i Premier League är hårdare än någonsin. Reading har ändå hyfsade förutsättningar med tillgång till resurser, och ett talangfullt lag har redan förstärkts under sommaren.

Mitt tidiga tips: 18

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-07-05 16:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto